Cipele

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
znam da neki obucari koriste tigar
i ja za nakit koristim taj i dobro drzi
koristila sam ga i za druge stvari i bolje drzi od oho recimo
a one super lepkove ne volim bas da koristim...

ok probacu taj fazon sa kartoncicem izmedju i posto vec imam tigar sa njim cu
jer ja sam se dvoumila dal da usivam il da lepim...

- - - - - - - - - -

Ja ih zelim sve :mrgreen:

ma kapiram skroz, nema sta da sudim, ja ocu pufnice pobogu :lol:
nego eto stvar ukusa samo, ja ne volim to zlato sljokice i sl
al zato furam neonske boje :lol:

Meni je stopalo normalne sirine, al je dugacko 42...ja i ne mogu da nadjem obucu kod nas, osim u neki radnjama koje uvoze nemacku obucu (ara, riker, remonte, tamaris) ili i dajhmanu, sto isto drze nemci. Msm mogu, nasla sam u uscu kozne salonke od 12 hiljada minimalna cena.do nekih 15...i to jos pre.par godina. Ko je lud da da za salonku 100 evra.

- - - - - - - - - -

Ja da nije dajhmana ne bih imala recimo cizme sa.platformom, ili ako zelim crvene salonke sa visokom stiklom mogu samo tamo da kupim, jer i ovi sto uvoze uvezu uglavnom sve neke ravne modele, a na sajtu tamarisa ima izbora i mnogo lepse.obuce, ali oni ne salju u srbiju.

Za dobru koznu salonku 100e je cena. Ako ih ne nosis cesto a koliko sam shvatila nisi taj tip onda bolje da imas jedan par al da su dobre.

e taj sam savet i ja poslusala
eno ih batine salonke 80e placene, dva puta obuvene, cuce u kutiji
aj prodaj ih majcin sine ko polovne a da izvuces barem pola cene, sanse nema, sto bi neka dala 4 soma za polovno kad ode u daihman za 2 kupi nove kartonske
i tako sad se pitam koji cu moj sa njima da radim, zulja me ta cena sto dadoh
kao neka ih trebace, ma jeste, cuci mi tolika para u kutiji skuplja prasinu za trebace mozda jednom u narednih 5 godina....grrr

ne slusaj ih zlozi, idi kupi one jeftine neudobne u daihmanu pa da ti ne bude zao sto skuplja pasinu 20e :hej:

e taj sam savet i ja poslusala
eno ih batine salonke 80e placene, dva puta obuvene, cuce u kutiji
aj prodaj ih majcin sine ko polovne a da izvuces barem pola cene, sanse nema, sto bi neka dala 4 soma za polovno kad ode u daihman za 2 kupi nove kartonske
i tako sad se pitam koji cu moj sa njima da radim, zulja me ta cena sto dadoh
kao neka ih trebace, ma jeste, cuci mi tolika para u kutiji skuplja prasinu za trebace mozda jednom u narednih 5 godina....grrr

ne slusaj ih zlozi, idi kupi one jeftine neudobne u daihmanu pa da ti ne bude zao sto skuplja pasinu 20e :hej:

Ja razmisljam drugacije. Postoje stvari koje su investicije. Dobra cipela, dobra tasna, dobar kaput...ako je neka klasika koja uvek prolazi. Za to mi nije zao da platim i da stoji, uvek bude prilika za dobru crnu salonku.
Ako nisam zadovoljna sa predmetom koji sam kupila, tj cipelom, delom garderobe bilo cim ne znaci mi nista sto sam ga jeftino platila. Da li stoji i 20e to je bacena para koja nikada nece izgledati dobro kada je obucem ili obujem u ovom slucaju.
A cipela je osnov. Cipela, tasna, jakna ili kaput. Ispod mozes i crnu rolku od 1000 dinara uz dobru cipelu nista ne izgleada jeftino.

Poslednja izmena:
Sve zavisi od životnih prilika u kojima si trenutno. Ja sam pravo sa faksa počela da radim u firmi sa strogim dres kodom, a garderoba farmerke i patike i suknjice iznad kolena. Sva sreća da sam bila istih mera kao mama pa sam nosila njene stvari dok nisam opremila orman. Nikada u životu nisam imala više fensi salonki nego tada. Mmmmm Peko je imao divne cipele meke kao duša, a neka od naših fabrika je radila za Bally i Salamander :jugonostalgičarka:

Ja razmisljam drugacije. Postoje stvari koje su investicije. Dobra cipela, dobra tasna, dobar kaput...ako je neka klasika koja uvek prolazi. I t mi nije zao da platim i da stoji uvek bude prilika za dobru crnu salonku.
Ako nizam zadovoljna sa predmetom koji sam kupila, tj cipelom, delom arderobe bilo cim ne znaci mi nista sto sam ga jeftino platila. Da li stoji i 20e to je bacena para koja nikada nece izgledati dobro kada je obucem ili obujem u ovom slucaju.
A cipela je osnov. Cipela tassa jakna ili kaput. ISpod mozes i crnu rolku od 1000 dinara uz dobru cipelu nista ne izgleada jeftino.

slazem se, samo je stos kod mene bio da je ovo kupljeno za specijanu priliku, i treba da se pojavi neka specijalna prilika da ja to obujem ponovo, a nece se to desiti u skorije vreme jer sebe ne stavljam u takve prilike
drugo je to da ja radim u nekoj kanc sa dres kodom pa da idem da sedim u salonkama i odelu, pa onda obavezno moras kupiti dobre kvalitetne salonke i onda nije promasaj dati 80e za to
ja 80e dajem za cipele u kojima idem svaki dan, u kojima idem po sumama stenama pesku i kamenju betonu zemlji i travi, u gradu u selu...dakle za kezual cipelu koji cu da nosim svaki dan, tu vise ne dajem male pare i ne kupujem karton, jer se ne ispati

svodi se na to da svako prema svojoj nameni
ja sam poslusala kevin savet da kupim dobru udobnu salonku jer je ona govorila treba ce ti nosices mozda da imas....i ajde...ali sam pogresila jer mi ne treba jer je necu nositi, barem da ih obuvam jednom u dva meseca pa bi bilo dobra investicija, obula sam ih dva puta za redom u zimu 2016 godine, za dve prilike za koje su i kupljene, i to je to, maco to je tacno pre 2 godine, sede u kutiji, cista bacena para...

- - - - - - - - - -

Kakvih 100 evra za salonku....obuca je da sa arci,.odeca je da se cepa, kakva crna investicija.

ako ces tu salonku nositi svakih par dana i biti u njoj pola dana, onda moras kupiti tu od 100e, neuporediva je razlika u udobnosti izmedju daihmanove plasticne salonke i batine meke kozne
nema sta tu da se filozofira
ali nemoj da dajes 100e ako ces je obuci jednom u godinu dana, daj 20e u daihmanu i teraj

Pa arci se i ova od 100e ako je nosis. Samo je razlika kako stoji na nozi...A razlike su neuporedive.

- - - - - - - - - -

Sve zavisi od životnih prilika u kojima si trenutno. Ja sam pravo sa faksa počela da radim u firmi sa strogim dres kodom, a garderoba farmerke i patike i suknjice iznad kolena. Sva sreća da sam bila istih mera kao mama pa sam nosila njene stvari dok nisam opremila orman. Nikada u životu nisam imala više fensi salonki nego tada. Mmmmm Peko je imao divne cipele meke kao duša, a neka od naših fabrika je radila za Bally i Salamander :jugonostalgičarka:

Peko nije nikada bio jeftin. Bila sam dete i baka mi je kupovala uvek u Peku cipelice pred polazak u skolu, mekane, lepe, mirisu na kozu. Sada je to red velicina 80e sigurno.
Meni treba brdo salonki jer ja na posao samo to i nosim, pa ih imam od bez u nekoliko nijansi do crne u nekoliko materijala i u rasponu cena od do...
A izmedju ostalog mislim da sam u problem zivotu bila stonoga...:znamiguje:

Onda se i živelo drugačije, nisi imao ovu tehniku presabiranja ovaj mesec detetu jaknu,sledeći sebi cipele i tako... Ja sam od svoje plate mrtva hladna mogla da ušetam u Peko, Muru, Nikolas i kupim po dva, tri para cipela ili odelo sa nekoliko košulja uz njega. Još uvek imam dve tašne kupljene u Beograđanki kad su još postojale Robne kuće Beograd i u savršenom su stanju posle više od 25 godina.
Jao matora sam :aaa:

Кад сам била дете, знало се - зимска обућа или у Алпини или у Планики. Обе су биле у Нушићевој, испод РК Београд.
Тако добрих гојзерица са ђоном од сирове гуме више нема.

Кад сам била дете, знало се - зимска обућа или у Алпини или у Планики. Обе су биле у Нушићевој, испод РК Београд.
Ima, ima...ja jos uvek nosim samo njihovu zimsku obucu.

planika vise nije ni za k
udobne su to stoji, prijatne jer je koza, ali djon los, plastican, traju jako kratko
dva komada njihovih mi je propalo jako brzo, dusa me bolela jer su preudobne i prijatne bile, koza unutra i postava, nisu ni skupe...
djon se raspao, plastika puca ulubljuje se, unutra je plasticno sace, sve supljine nepopunjene, i kad jedna "greda" pukne to sve sa sobom rastura
da je guma ne bi tako bilo...zasto su se upropastili sa plastikom ne znam

Pa arci se i ova od 100e ako je nosis. Samo je razlika kako stoji na nozi...A razlike su neuporedive.

- - - - - - - - - -

Peko nije nikada bio jeftin. Bila sam dete i baka mi je kupovala uvek u Peku cipelice pred polazak u skolu, mekane, lepe, mirisu na kozu. Sada je to red velicina 80e sigurno.
Meni treba brdo salonki jer ja na posao samo to i nosim, pa ih imam od bez u nekoliko nijansi do crne u nekoliko materijala i u rasponu cena od do...
A izmedju ostalog mislim da sam u problem zivotu bila stonoga...:znamiguje:

Ne kako stoji, nego kako izneses to sto nosis :lol:

udobne su to stoji, prijatne jer je koza, ali djon los, plastican, traju jako kratko
dva komada njihovih mi je propalo jako brzo, dusa me bolela jer su preudobne i prijatne bile, koza unutra i postava, nisu ni skupe...
djon se raspao, plastika puca ulubljuje se, unutra je plasticno sace, sve supljine nepopunjene, i kad jedna "greda" pukne to sve sa sobom rastura

Ja imam zimske duboke planikine cipele od novembra 2010., jos uvek nisu mrdnule sa mesta. Jedino su mi pertle pojedene, al za to je kriva jedna njuska a ne proizvodjac.

Мени се њихова обућа не допада.
Некако ми је теткаста.

Ovde g0vanceti da nalepe cenu odma bi rekli kvalitetno gOvance :rotf:

- - - - - - - - - -

Ja sam.imace.prodala alpina cizme....klizale su.najsttasnije.....brigo moja.predji ma drugoga

- - - - - - - - - -

Salonka moze biti.kozna i udobna, a da ne kosta 100 evra, samo nema broja 42.

Ja imam zimske duboke planikine cipele od novembra 2010., jos uvek nisu mrdnule sa mesta. Jedino su mi pertle pojedene, al za to je kriva jedna njuska a ne proizvodjac.

e ovo su kezual cipele, ne cizme
mozda ima razlike ne znam, mozda na cizmama i dalje furaju gumu
plasticni djonovi su im bili na oba ova modela cipela...tuga...

Имам врло лоше искуство са Shoestar обућом. Имам одвратно искуство са Батиним салонкама од коже, али сам сандале сваке носила до цепања јер су ми биле феноменалне.
Тврди калупи, за моју ногу, и лоше одрађен пад штикле.
Неком , вероватно, одговарају.
Имам добро искуство са Соло салонкама и са неколико домаћих мањих брендова.
Ок ми је и Обућа Београд. Шта год да сам купила код њих било је удобно.

Мени се њихова обућа не допада.
Некако ми је теткаста.

pa ima par kezual modela koji mogu da prodju za strapac, kad ti je bitna udobnost a ne izgled
kezual cipelu ja licno ne kupujem zbog mode no zbog akanja, posao koji sam obavljala u ova dva modela je jednostavno bio previse za njihov plastican djon, ne vredi tu mi jedino prezivljavaju palladium cipele/cizme
kao i skecers patike, isto sma ih akala za posao isto su otisle u aut brzo

zato je zajebano uporedjivanje sa mnom oko cipela, jer neko ko ih koristi da ode do kanc a onda sedi 8h u njima ne moze da urnise cipelu kao ja koja danas akam po kamenju sutra po asfaltu prekosutra po blatu, ili stojim i hodam u njoj po 14 h...
zato sam ja unistavac cipela, i shvatila sam da za take prilike moram gumeni djon da imam, zato ja smaram sve sa palladium markom, ali izvini ja imam njihove po 4, 3 godine da ne mrdnu sa takvim akanjem....pa mogu svi da im se sagnu :lol:

Poslednja izmena:
Ја имам добро искуство са обућом Paar, једне њихове ципеле на шнир (антилопске, средња штикла) носила сам до распада. Тако добар калуп и пад, савршенство.

Back