Cipele

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i kad smo vec kod cene obuce....ja nosim broj 42, jer su mi ravna stopala i placala sam obucu jedan par onoliko koliko su drugi placali 3 ili 4 para. dok nemci nisu dosli na nase trziste, zato sto nemci broj 42 rade regularno kao i broj 39 i zato je sva moja obuca mahom nemackog porekla (riker, ara, remonte i dajhman, ima ih jos par, kangaroo), osim neke specijalizovane italijanske obuce placene boga oca i neke koje je radila lidija jovanovic, jer imala kalupe za 42. problem je sto nasi ne uvoze. nike radi patike do zenskog broja 11, a to je 43 cini mi se, ali nasi ne uvoze. i to sto uvezu od obuce to nestane za tren, jer ima puno zena kojima treba 42, a nasi uvoznici to ne kapiraju. i ne postoji vreme snizenje, zgrabis ono sto ti se svidi sad i odmah.

te godine kada sma kupila prve dajhman cizme nasla sam u uscu nine west cizme broj 42 koje su kostale nekih 20 hiljada, mozda i koju hiljadarku preko (to je ipak bila 2013) i malo je falilo da ih kupim, jer kad je obuca u pitanju nikada me nije interesovala cena ako mi se obuca svidi. a onda sam dala sansu dajhmanu za neku smesnu cenu (visestruko nizu) i ne vidim neku razliku, osim sto je moj novcanik srecniji. i def sa tim da nije koza jedini materijal za obucu, nego je bitan oblik obuce i dal odgovara stopalu.

to smrdi iskomplexiranim ljudima jeftina cipela. :lol:

ja nosim isto 41.5 ..42
i nemoj da se ljutis, ali dajhman cipele smrde
i te kako ima veze od kakvog materijala su napravljene
ne kostaju bezveze cipele i patike od kvalitetnog materijala onoliko koliko kostaju
ne pricam o imenima kreatora, nego o sastavu obuce
svaka dajhmanova cipela koju sam uhvatila u ruku jer je model bio korektno uradjen, odmah bi me naterala da je vratim na policu cim je pomirisem
zasto bi koristila antigljivicna sredstva kad nesto obujes samo zato sto je materijal los i stopalo ne moze da dise
da sam na rubu egzistencije i nemam ni za osnovno, kupila bih dajhman i cutala
ali ako je neko u situaciji da moze da izabere i plati, onda mi nije jasno da kupuje dajhman

hbt andjo sto dajes tolike pare na nekvalitenu obucu
pa dodaj jos malkice i eto ti slicni modeli a kvaliteniji materijali

ne razumem kako to daihman smrdi?
meni smrdi na hemikalije i skaj, to je taj smrad svih tih lepkova skaja i ostalih cuda u toku prizivodnje....svaki vestak tako bazdi bez obzira na marku

ja nosim isto 41.5 ..42
i nemoj da se ljutis, ali dajhman cipele smrde
i te kako ima veze od kakvog materijala su napravljene
ne kostaju bezveze cipele i patike od kvalitetnog materijala onoliko koliko kostaju
ne pricam o imenima kreatora, nego o sastavu obuce
svaka dajhmanova cipela koju sam uhvatila u ruku jer je model bio korektno uradjen, odmah bi me naterala da je vratim na policu cim je pomirisem
zasto bi koristila antigljivicna sredstva kad nesto obujes samo zato sto je materijal los i stopalo ne moze da dise
da sam na rubu egzistencije i nemam ni za osnovno, kupila bih dajhman i cutala
ali ako je neko u situaciji da moze da izabere i plati, onda mi nije jasno da kupuje dajhman

tebi smrde, drugima ocigledno ne smrde. u kome je problem onda u cipelama, drugima ili tebi? to prvo.

a drugo ja nisam rekal da su one vrhunskog materijala, ocigledno se desi da se raspadnu, meni se nisu raspale....noge smrde zbog pojave gljivica. ja imam i kozne cizme i dajhmanove i ne vidim razliku, osim u modelima i obliku prednjeg dela.

dajhman kupuju i ljudi koji nisu na ivici egzistencije, ali nece da bacaju novac na cipele i zele da ih menjaju, a ne da nose iste cipele godinama.
ja nosim dajhman iz tog razloga i iz razloga sto ja nisma ovca da me zbog toga sto su mi stopala duza od standarda 1 cm sisaju ko ovcu. ja necu da dajem recimo za cizme preko 200 evrica, ako su cizme do broja 41 u regularnim prodavnicama sirom beograda 100 evrica kozne cizme (ja ne znam tacno cene standardnih brojeva, ali to je recimo bio odnos tada). zasto bih ja bila primorana da dajem u nine west 200 i vise, ako mogu da prodjem 8-9 puta jeftinije? i to pod uslovom da oni i dalje uvezu tu i tamo neki broj 42. ja nisam uzrokoval da mi padne stoplao, meni je to od vrtica, nosila sam i rudo cipele kao dete i svasta i ostala su mi ravna stopala, a moja keva mi je uvek kupovala novu obucu, nikada kao dete nisma nosila tudju, a i njoj je palo stopalo ali tek pod stare dane pa je sa 39 broja italijanskog dosla do broja 41 isto po italijanskom standardu, zato sto je ona recimo u mladosti uvek kupovala italijanske cipele. njoj je 2 broja palo stopalo. ali ja nisam ona i ne nosim broj 39 i bas me briga dal je cipela kozna ili nije. bitno mi je da mi se svidja i da mi je udobna, ako je za svaki dan.

volim da imam sarene cipele, a ko sem dajhmana je imao patike na cvetice za broj 42 u srbiji? niko, barem ja nisam videla i debila sam sto ih nisam kupila, jer sam volela da imam patike na cvetice, pa makar se raspale i za 3 meseca barem bih imala 3 meseca patike na cvetice i niko nije bio srecniji od mene kada sam kupila kod njih patike sa platformom, koje sam u drugim prodavnicama mogla samo tuzno da gledam. jedino sto nekada tuzno gledam na nemacki dajhman sajt i vidim koliko se puta desilo da u srbiju ne uvezu neke modele, zato sto nasi idioti ne potrazuju modele, koji su malo neobicniji za broj 42. uvozio je riker nesto, ali visoku platformu za 42 sam samo videla kod dajhmana (msm, visoku nekih 8 cm). ja u beogradu nikada do pojave dajhmana nisam videla 42 platformu, stikle da, ali platformu ne.

ima i sajt andipola preko koga prodaju specijalizovane brojeve, ali nisam preko njih kupovala, jer ne moze da se proba, a cene su od 50 do 70 nevra. ono sto mi se svidja je sto ima cipela u raznim bojama, a ja volim razne boje cipela. mozda jednom narucim nesto preko njih.

ali pre pojave interneta kupovina obuce je bila mucenje za mene.

ara i remonte su imali pristojne cene tjah 42 su tretirali kao i brojeve 38 i 39 kojih je uvek najvise i koji ostaju za snizenja, koja za mene ne postoje i to je nesto sto u zivotu necu u srbiji doziveti da kupim cipele na snizenju. i opet kazem nije do mene i necu da placam nesto sto nisam ja kriva, nije to telesna tezina da se moze regulisati, stopalo se retko kad vraca u polozaj u koji bi trebalo, jednom ravni tabani su zauvek ravni tabani. prodavnice mania collection imaju nemacku obucu, ali i tamo expresno nestanu brojevi.

romika isto radi regularno brojeve do 43 ili 44, ali u srbiju te brojeve nisu uvezili. nike radi brojeve do 11 za zene, adidas isto, ribok, svi rade brojeve koji po nemackim i nasim standardima odgovaraju brojevima do 43 ili 44, ali u srbiju se to ne uvozi. barem ih ne uvoze lanci sportskih prodavnica.

ziveli nemci, pozlatile im se fabrike cipela.

hbt andjo sto dajes tolike pare na nekvalitenu obucu
pa dodaj jos malkice i eto ti slicni modeli a kvaliteniji materijali

ne razumem kako to daihman smrdi?
meni smrdi na hemikalije i skaj, to je taj smrad svih tih lepkova skaja i ostalih cuda u toku prizivodnje....svaki vestak tako bazdi bez obzira na marku

dam na ono sto mi se svidja,ne mogu da nosim sve i svasta samo zato sto je kvalitetno,i bas sam malopre isla da da vidim sta to toliko smrdi,
nemaju bas nikakav miris

dam na ono sto mi se svidja,ne mogu da nosim sve i svasta samo zato sto je kvalitetno,i bas sam malopre isla da da vidim sta to toliko smrdi,
nemaju bas nikakav miris

i ja sam isla da njuskam ove moje sto sam skoro kupila. :zcepanje:

- - - - - - - - - -

ja na ove inace bacam kibic. :lol: i prosto ne znam dal da ih kupim ili ne. :zkez:

https://www.deichmann.com/RS/sr/shop/home-zene/home-zene-cipele/00013501413210/Plitke*čizme*s*rajsferšlusom.prod?econdaemcs2=&s=2&econdaemcs3=&imgFmt=&econdaemcs1=&econdaemcs0=&filter-size=212@42&fromCategoryDetail=true&positionInList=55

nemaju bas nikakav miris

ma razumem, naravno da ces prvo po izgledu da biras, onda probas pa vidis jos ako je tebi udobno to je to
ali treba sebe da naucis da cenis i svoju nogu i svoje pare
ovolike pare na djubre je steta dati, prosto princip kontas, cenis svoj novac i svoje stopalo, prosto stav, ne dam vam za ovo ovoliko jer ne vredite

ma razumem, naravno da ces prvo po izgledu da biras, onda probas pa vidis jos ako je tebi udobno to je to
ali treba sebe da naucis da cenis i svoju nogu i svoje pare
ovolike pare na djubre je steta dati, prosto princip kontas, cenis svoj novac i svoje stopalo, prosto stav, ne dam vam za ovo ovoliko jer ne vredite

ko nosi standardne brojeve moze da ceka akcije, a bile su akcije prvi par platis (najskuplji), drugi je 50 posto popusta, treci je za 1 dinar. andja pretpostavljam moze da ceka, ja ne mogu. ja bih cekala, ali necu da se stresiram dal ce ih biti ili ne.

prava kožna salonka je duša za nogu..stopalo divno leži a cela figura žene je savršenstvo u njima :zaljubljena: ( nemam ni jedne..35 ne proizvode :rida: )

a sve su 43 br...odvratno

..neam toliko..ali bodija..već bih razmislila :hahaha::dash:

sto ne vidis na sajtu andipola, mada im sad izbor nije neki, ja sma pre gledala i bio je bolji izbor.

oni rade i manje brojeve od standarda. za ostale ne znam...nisam bas gledala brojeve 35 :mrgreen:

http://www.andypola.rs/

zadnji put sam samo po izgledu kupovala ko tinejdzer
onda sam naucila da jednostavno moram da cenim sebe vise, necu bre da vam dam za skaj i plasticni djon iste pare ko za kozu i gumu, a ima slicnih modela nije da nema, svaka ta obuca ima u varinajti kvalitena i nekvalitetna pa biraj, sa vrlo malom razlikom u ceni sto je najsmesnije

taj daihman ima iste cene u srbiji i u nemackoj
razlika je sto ovde to kupuje covek za svaki dan kao jedinu opciju pod parolom jeftino, uopste za nase trziste nije jeftino, kostaju ko i kvalitetnija obuca ovde
u nemackoj tamo u njihovim radnjama red do vrata svaka drzi po pet kutija, jer njima je 30-50e za par cipela smesna cifra, oni to kupuju da iznose par puta i bacaju, menjaju taj daihman ko carape
i tako i treba, on i nije za bolje, da se promodiras malo i bacis u crveni krst, a za nesto jace nosenje kupuju mnogo skuplju kvalitetniju obucu
al njima je minimalac 1800 a nama 180e pa im se moze

to je sustina, daihman je djubre za kratkorocnu upotrebu, a u srbiji je nuzda koja cak i ne kosta srazmeno jeftino kao tamo, u odnosu na platu
iz tog razloga ne treba bacati pare na njega, jer udjes u drugu radnju pa kupis kvaliteniju cipelu za iste pare i dise ti noga

zadnji put sam samo po izgledu kupovala ko tinejdzer
onda sam naucila da jednostavno moram da cenim sebe vise, necu bre da vam dam za skaj i plasticni djon iste pare ko za kozu i gumu, a ima slicnih modela nije da nema, svaka ta obuca ima u varinajti kvalitena i nekvalitetna pa biraj, sa vrlo malom razlikom u ceni sto je najsmesnije

taj daihman ima iste cene u srbiji i u nemackoj
razlika je sto ovde to kupuje covek za svaki dan kao jedinu opciju pod parolom jeftino, uopste za nase trziste nije jeftino, kostaju ko i kvalitetnija obuca ovde
u nemackoj tamo u njihovim radnjama red do vrata svaka drzi po pet kutija, jer njima je 30-50e za par cipela smesna cifra, oni to kupuju da iznose par puta i bacaju, menjaju taj daihman ko carape
i tako i treba, on i nije za bolje, da se promodiras malo i bacis u crveni krst, a za nesto jace nosenje kupuju mnogo skuplju kvalitetniju obucu
al njima je minimalac 1800 a nama 180e pa im se moze

to je sustina, daihman je djubre za kratkorocnu upotrebu, a u srbiji je nuzda koja cak i ne kosta srazmeno jeftino kao tamo, u odnosu na platu
iz tog razloga ne treba bacati pare na njega, jer udjes u drugu radnju pa kupis kvaliteniju cipelu za iste pare i dise ti noga

pa vidis svi imamo izbor i treba da bude izbora. ja cu radije da izaberem da imam puno dajhman cipela sarenih cipela, koje cu da menjam, nego da za jedan par dam 200 ili daleko bilo 300 evra. a sumnjam da ti dajes toliko za obucu. ili da kupujem nesto sto mi se ne svidja.

a zasto vam je bitno dal je koza ili skaj?

zato sto krema za gljivice kosta 600 din, tretman je najmanje 3 meseca a ne daj boze i duze, dakle 600 din x 3 mes kostace te lecenje ko kvalitetna cipela od prirodnih materijala
a ne daj boze da moras i oralnu terapiju, tj sistemsku, koja je toksicna toliko da je pet kutija antibiotika manje toksicno od jedne antimikotika
pa tehnicki dodje mu to da kupovina obuce od prirodnih materijala cuva jetru :lol:

karikiram ali poenta je tu, ne kazem da ces obavezno dobiti gljivice, ali svakako povecavas sansu
drugo udobnije je, duze traje i itd

Back