Cinicni ljudi

Jeste li imali priliku da se sretnete sa cinicnim ljudima, i ko su zapravo cinicni ljudi, kako oni razmisljaju kako se ponasaju?
Jesu li oni negativni, pesimisti, mizantropi, ili samo surovi realisti?

Kako se nosiste sa cinicnim ljudima i jeste li mozda i sami cinicni?
Kako ljudi postaju cinicni, i kako jedan cinik zivi sam sa sobom?

def.

fil. učenje cinika; figurativno: zanemarivanje spoljašnje pristojnosti, bezobrazluk, bezočnost, bestidnost, zajedljivost, zagriženost; odricanje i preziranje svih kulturnih vrednosti.

Imao sam priliku da sretnem ovakve ljude, zapravo, u porodici imam jednog koji je takav 70% vremena, pa tako i sam umem ponekad da budem cinik. Imam pozitivno mišljenje o njima jer su uglavnom iskreni ljudi u pitanju, baš zbog toga što često teže da budu negativni. Mislim da je samom ciniku daleko lakše nego što bi neko pretpostavio, jer konstantno izbacuje negativnu energiju, tj frustracije, komplekse i sl. Jedino što mene, koji imam tendenciju ka tome, sprečava da budem full cinik je činjenica da bi me to lišilo mnogih prijateljstava, poznanstava, veza i da je prilično štetno za nekoga ko tek započinje svoj život i nije nezavisan u svakom smislu...

Ne volim preterano cinike zato što u osnovi samo ismevaju, kritikuju i ne prihvataju važeće konvencije, a zauzvrat osim svoje gorčine ne nude nikakvo rešenje. To nisu ljudi napretka.

S osvrtom na napomenu da su cinici ljudi koji - kako reče? "Samo ismevaju, kritikuju i ne prihvataju važeće konvencije".

Ajde?

Šta u važećim konvencijama nije zaslužno podsmeha i kritike? U ovoj ili onoj meri? Važećim konvencijama?

Kad svladaš pojam važećih konvencija, onda možemo razgovarati o "nikakvim rešenjima" i "ljudima koji ne donose nikakvog napretka."

Možda.

S osvrtom na napomenu da su cinici ljudi koji - kako reče? "Samo ismevaju, kritikuju i ne prihvataju važeće konvencije".

Ajde?

Šta u važećim konvencijama nije zaslužno podsmeha i kritike? U ovoj ili onoj meri? Važećim konvencijama?

Kad svladaš pojam važećih konvencija, onda možemo razgovarati o "nikakvim rešenjima" i "ljudima koji ne donose nikakvog napretka."

Možda.

Šta kazala? :lol:

Kad savladaš kulturu u komunikaciji onda ćemo razgovarati. Ipak samo možda....:)

Jeste li imali priliku da se sretnete sa cinicnim ljudima, i ko su zapravo cinicni ljudi, kako oni razmisljaju kako se ponasaju?
Jesu li oni negativni, pesimisti, mizantropi, ili samo surovi realisti?

Kako se nosiste sa cinicnim ljudima i jeste li mozda i sami cinicni?
Kako ljudi postaju cinicni, i kako jedan cinik zivi sam sa sobom?

Nisam cinik, upoznala sam jednog dobro..To nezadovoljstvo sa samim sobom, pa sa svim drugim ljudima, političkom situacijom, poslom, nepravdom, svaki očin im smeta.. opterećuje...
Mogu da ih tolerišem na daljinu odlično...:mrgreen: da živimo zajedno??..ne znam zašto bih to izabrala :manikir:

Neka njega nek mlati praznu slamu sa drugim cinicima...možda se u stvari cinici samo slažu sa cinicima? :think: :lol:

pobili bi se u roku od odmah :lol:
jedan cinik ne podnosi drugog osim ako nisu na istoj strani, a ako žive zajedno, sve su šanse da nisu na istoj strani :lol:

rukavice...pa nek počne ultimate fight! :lol:

he, he...viš ovo si dobro primetila...znači ne podnose se osim ako nisu na istoj strani, što znači treba im za suživot treća osoba...neki jadnik da im bude žrtva i da mogu da je zezaju u duetu...i šta ćemo sad...jel' se mi to sad zalažemo za one razvrat zajednice...trio...poligamy i tako to :ceka: :lol:

Poslednja izmena:

Back