Cimeri iz Zvecanske 7

dali je ova tema vredna paznje ?

• da

glasova: 13 76,5%
  • ne

glasova: 0 0,0%
  • za koga kako

glasova: 2 11,8%
  • super

glasova: 2 11,8%
  • bljak

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    17
  • Anketa je zatvorena .
:hvala::hvala::hvala: Nazalost ima i toga. Dali neko zeli da upozna svoje bioloske roditelje ili ne zavisi ko kakav ima stav .Ja licno nebi , ali sestre bih voleo pronaci jer kao sto sam vec pominjao deca nisu kriva za greske roditelja .Svestan sam da ako pronadem sestre tesko cu izbeci da neupoznam b... r... ,ali otom potom. Sto se tvog komsije tice sam si reko da tezeg od kasike nije podigao. Kako ono biva ko tebe hlebom ti njega kamenom . Ali kao sto je pomenula Graha sad je u tim godinama i tesko da se moze izboriti sa samim sobom a kamoli s necim drugim . Takode se nadam i ja da ce vremenom uvideti greske i vratiti se tamo gde pripada . Ipak ako je neko spreman da tude dete prihvati kao svoje taj neko je vredan svake paznje i treba mu istom merom uzvratiti jer to zasluzuje . Ruku na srce sta bi sa nama bilo da nije njih . HVALA IM . :bye::bye::bye:

drago mi je da je ova tema zazivela,svako iskustvo je dobro doslo....kada smo mm i ja bili na samom pocetku procedure upoznali smo coveka koji je kao novorodjence ostavljen u vozu...dva voza su se u tom momentu nasla na stanici iz razlicitih pravaca i nije se moglo utvrditi u kom je on vozu uopste rodjen...a,nikada nije saznao ni ko ga je rodio...zamislite tek tu tuznu zivotnu pricu...jako me je potresla njegova zivotna prica,odrastao je u domu bio je u par hraniteljskih porodica...ali nikada nije saznao svoje poreklo...plakao je kao malo dete,u jednom momentu mi je rekao..mozda si mi ti i sestra,a ja to ne znam...uh,stvarno mi je to bilo strasno...rekla sam mu da cu mu vrlo rado biti sestra ako to zeli...da li mozete da zamislite kako mu je...osnovao je svoju porodici i ne smem ni da pomislim kako se osecao kada je svoje prvo dete uzeo u narucje...divan je suprug,divan otac svojoj deci ...ali...jedan deo njega nedostaje....

Opet ja....
Najzesce, sto ljudi misle da usvajenje ide u fazonu, dobar dan, ja bih jedno dete od xx godina, plavih ociju, plave kose..... kao da se deca prave po porudzbini. Strasno! Mnogi ne kapiraju ozbiljnost postupka usvajanja.
Ili, jos me vise nervira, takve ljude bih spalio na lomaci, uzimaju decu da budu hranitelji, samo da bi dobili staz i zaradili, uzas! Zar tu nema neceg dubljeg? Osecanja?.....Nista.....
I onda kad napune 18, tamo su ti vrata, seli se, nisi mi vise potreban jer nemam koristi od tebe........

Inace, komsija i da lje ne razgovara sa usvojiteljima, posalje po neku posruku jednom u nedelju dana, to je sve. Bili su u policiji, kazu nista mi tu nemozemo da uradimo, stariji je maloletnik, na sigurnom je, ..........

Opet ja....
Najzesce, sto ljudi misle da usvajenje ide u fazonu, dobar dan, ja bih jedno dete od xx godina, plavih ociju, plave kose..... kao da se deca prave po porudzbini. Strasno! Mnogi ne kapiraju ozbiljnost postupka usvajanja.
Ili, jos me vise nervira, takve ljude bih spalio na lomaci, uzimaju decu da budu hranitelji, samo da bi dobili staz i zaradili, uzas! Zar tu nema neceg dubljeg? Osecanja?.....Nista.....
I onda kad napune 18, tamo su ti vrata, seli se, nisi mi vise potreban jer nemam koristi od tebe........

Inace, komsija i da lje ne razgovara sa usvojiteljima, posalje po neku posruku jednom u nedelju dana, to je sve. Bili su u policiji, kazu nista mi tu nemozemo da uradimo, stariji je maloletnik, na sigurnom je, ..........

Ako ako lepo od tebe . Sto ljudi sto cudi , usvojiti dete ili uzeti ga pod starateljstvo je svakako lep , human a nadasve hrabar cin. Medutim ima tu svega i svacega kao sto ti kazes . na svu srecu nisam okusio losu stranu ni kod hranitelja ni kod usvojioca. Kao sto sam pominjao za moju hraniteljsku porodicu me vezuju divne uspomene , ispunjene ljubavlju , neznoscu ... porodica koja ce uvek imati posebno mesto u mom srcu . takode i kod mojih roditelja ( usvojioca ) mi je pruzena toplina kakva se samo pozeleti moze . Ljudi vredni postovanja kojima cu biti zahvalan do groba ... kao sto ima losih hranitelja i usvoioca tako ima i lose dece . Nebih nikog da osudujem ali hranitelji , usvoioci i njihovi sticenici pamet u glavu ... dobro se dobrim vraca . Toliko od mene za ovaj put . Pozdrav. P . S . ukoliko vidis komsiju skreni mu paznju na ovo... nek samo vrati film unazad ... dali su oni to zasluzili.

Poslednja izmena:
Opet ja....

Biraju oni koji misle da se dete bira SAMO za njih i koji su ustvari u proceduri sa odredjenim predrasudima i koji znaju sta oni ne zele....ali,ne biramo mi kao usvotelji dete za sebe...nego se usvoitelji potencionalni biraju za DETE...u celoj proceduri je najbitnije DETE,njegove potrebe a ne nase zelje...sto se tice hranitelja i medju njima ima divnih ljudi koji su posveceni da kazem svom poslu cije je radno vreme 24h ...a,zarada:D:D:D...pa,ne moze se ni jedan hranitelj tom novcanom nadoknadom obogatiti ...

Biraju oni koji misle da se dete bira SAMO za njih i koji su ustvari u proceduri sa odredjenim predrasudima i koji znaju sta oni ne zele....ali,ne biramo mi kao usvotelji dete za sebe...nego se usvoitelji potencionalni biraju za DETE...u celoj proceduri je najbitnije DETE,njegove potrebe a ne nase zelje...sto se tice hranitelja i medju njima ima divnih ljudi koji su posveceni da kazem svom poslu cije je radno vreme 24h ...a,zarada:D:D:D...pa,ne moze se ni jedan hranitelj tom novcanom nadoknadom obogatiti ...

Znam daje najbitnije dete, ali pojedinci ne shvataju to.Ne tvrdim da su svi hranitelji losi, ima fantasticnih ljudi. Znam da se nije moguce obogatiti, ali je bedno i jadno da je to jedini razlog.

Deca su nesto najlepse sto moze da nam se desi ,SMISAO ZIVOTA za koji se vredi boriti...u pojedinim slucajevima sve se vrti oko para...NAZALOST.

vredi se boriti...deca i jesu nas smisao zivota,nase najvece bogatstvo,nase sve......ceo zivot je borba,ali u tim "POJEDINIM" nema borbe...tu je sve jasno...ali kada je borba cistog srca,iskrenih namera.eeeeeeeee ta borba podseca na borbu sa vetrenjacama......

Back