Petar_Petrovic
Elita
- Poruka
- 16.828
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ništa bez prave šljive..

Kod mene je kotao u podrumu,ispod stana,tako da moze i bez struje.Samo se manje lozi.Ako ne bude struje,moze samo smederevac pomoci.
Inace,u stanu mi je centralno grijanje na ugalj...Ali opet ne moze bez struje.
Boga mi tebi nece biti lako.Nema drva, ne zna se da li će biti plina, struje, nema ni centralno. Koliko vidim grejaću se na ćebe.
Koliki je cca mjesecni racun u vrhuncu zime?Na toplanu od HEP-a, kao i prije. Samo je pitanje kolika će biti cijena kad počne sezona grijanja u 10. mjesecu.
Zavisi kakva je zima. Imam razdjelnike i zavisi koliko potrošim. Ove sezone grijanja sam najveće račune dobio za 12/21 i 01/22.Koliki je cca mjesecni racun u vrhuncu zime?
I kod nas je.Kod mene je kotao u podrumu,ispod stana,tako da moze i bez struje.Samo se manje lozi.
Meni je ta cijena prihvatljiva, a kad nadodam da je cisto ispada jos bolje. Placam manje jer se grijem na drva, ali ih moram slagat, narucit i cistit.Zavisi kakva je zima. Imam razdjelnike i zavisi koliko potrošim. Ove sezone grijanja sam najveće račune dobio za 12/21 i 01/22.
12/21
Paušal: 103.70
Grijanje: 240.48
PTV: 106.92
PDV: 112.78
Ukupno: 563.88kn (oko 8796.5din)
01/22
Paušal: 103.70
Grijanje: 226.62
PTV: 109.80
PDV: 110.03
Ukupno: 550.15kn (oko 8582.3din)
Sta se moze s tih 45000 kupiti? Pretpostavljam da podstanar ne moze zivjeti s tih 45000.Tesko da su plate skocile, jer nisu..
Znaci i dalje je 45000 dinara wow plata iako je prosecna plata skocila na 75000 dinara...dakle ko prima prosecnu , a to ne prima niko , taj je dobio povecanje, a ostali su se dogovorili , jedni dobijaju vise, drugi isto....
Ne znam ali pratim oglase za muske radnike, tipa marketi, magacioneri , ono sto je prva nuzda .....Sta se moze s tih 45000 kupiti? Pretpostavljam da podstanar ne moze zivjeti s tih 45000.
I 75000 mi se cini malo.
Pa da, a vidjeti ćemo koliko će biti sad, kad poskupi grijanje. PTV je potrošna topla voda. Znači što toplana zagrijava vodu (umjesto bojlera), obračunava se po članu, a nas je četvero, ovo je za 4 člana.Meni je ta cijena prihvatljiva, a kad nadodam da je cisto ispada jos bolje. Placam manje jer se grijem na drva, ali ih moram slagat, narucit i cistit.
Moze kada kotao ima visinsku razliko preko 2 metra.Topla voda gura hladnu i ide na gore i tako cirkulise u krug,ali sporije.Zato treba loziti manje.U mom kraju bas cesto nestaje struje,ali kotao radi bez problema.I ne treba mi pretvarac.I kod nas je.Ali pumpa je na struju,a bez toga ne moze pec raditi.
Do petog sprata jedva dobaci i uz pumpu,mogu misliti onda kako bi bilo bez.Moze kada kotao ima visinsku razliko preko 2 metra.Topla voda gura hladnu i ide na gore i tako cirkulise u krug,ali sporije.Zato treba loziti manje.U mom kraju bas cesto nestaje struje,ali kotao radi bez problema.I ne treba mi pretvarac.

Zao mi je sto je tako,ja sam napisao da j moj kotao ispod moga stana,znaci,stan u prizemlju,a on u podrumi.Greje bez problema.Ti onda pod hitno da pripremis pretvarac.Do petog sprata jedva dobaci i uz pumpu,mogu misliti onda kako bi bilo bez.![]()
A kad zapuše olujna bura u 12. i 1., 2. mjesecu? Spusti se i tamo temperatura oko 0 i ispod nule.Ako odem na more onda se ne moram zamarati. Tamo imam all inclusive![]()
Moji se ne zamaraju s timeA kad zapuše olujna bura u 12. i 1., 2. mjesecu? Spusti se i tamo temperatura oko 0 i ispod nule.
Imaju klimu, cenralno na lozak, pec na drva i sume ko salate.
Znači Delnice, Čabar. A dobro, to je lijepo. Blizu i more i planina. Skijaš se na Platku i gledaš kak se dolje kupaju...Moji se ne zamaraju s timeImaju klimu, cenralno na lozak, pec na drva i sume ko salate.
Ja sam sirotanovic
Kod mene se temperatura spusti skoro najvise u HR i cesto je mojje selo na radiju kada se prica o tome. Snijega ima sve manje.
Cabar i nije tako blizu mora. Ima ako se ne varam 80km do Rijeke. Jedna selendra blizu Delnica.Znači Delnice, Čabar. A dobro, to je lijepo. Blizu i more i planina. Skijaš se na Platku i gledaš kak se dolje kupaju...![]()