Cime se bavis

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
a4d671b35e23fc9745fe926cc966e07d.jpg

http://www.vecernji.hr/zanimljivosti/poludio-na-online-spoju-kad-ga-je-pitala-ovo-pitanje-1091162
ocigledno da lik ima OK posao ali ga nervira banjavanje s ovakvim pitanjem
zbog cega je njoj inicijalno to pitanje
sta o govori o njenoj licnosti
i da li je njegova reakcija opravdana

mda...
proverava dal je situiran ili luzer...
govori o njoj da je možda spremna za udaju, i da traži adekvatnog partnera...
dešavalo mi se...
malo mi to puke & cry...
nzm tačno što...

Pa to je dejting aplikacija koja i služi da se nađu adekvatni partneri...ne ideš tamo da komentarišeš rat u siriji :lol:

Potpuno normalno pitanje jer dvoje ljudi koji se ne poznaju moraju da potraze neku zajednicku temu. Kada je neko "drkadzija" od starta onda brzo prekidam komunikaciju i jednostavno do kraja druzenja ignorisem tu osobu ili vodim minimalnu konverzaciju ako smo deo veceg drustva.

Da je pitala - what are you doing, bilo bi ok.
Ali, pošto je pitala - what do you do, nije ok.
Da je lik rekao da se ničim ne bavi, bio bi to odjeb u startu.
Opet, razumem da je Frojd rekao da normalnu osobu karakterišu ljubav i rad, kapiram, da je lik rekao da se ničim ne bavi, ona bi možda razmišljala, aha, ovaj ništa ne radi – znači nije normalan.
Ipak...
Sve mi je to malo na brzinu, i čak možda i malo nepristojno.
Pokazuje u kakvom društvu živimo – ubrzanom, kapitalističkom, proračunatom, ne – spontanom.

Najbolje da aplikacija sama ima sablon pitanja,
a zgodno bi bilo i odgovora, da se ljudi ne muce oko tih sitnica,
a odmah resis i sumnjcavost, a sakrijes psihopate, stidljive,
izmisljene likove i sve ostalo.
Cak je najbolje zakazati sastanak masini.

isto bih tako reagovao,dodje mi neka kokoska na forumu svojevremeno, sve ide ok kao neki mesindzer napredak ka upoznavanju i isto tako cime se bavis,sad kao ona je diplomirana sa platom od 300e a ja konobar sa 1000 i ne moze da premosti u mozgu to nevaspitanje misleci da je visi nivo svesti,i posle tog odgovora vidim nazadak ne bese joj pravo,i sad nebitna je ona ili ne do bog da je ikog blam cime se bavi nego samo treba lagati na takva pitanja

Potpuno normalno pitanje jer dvoje ljudi koji se ne poznaju moraju da potraze neku zajednicku temu. Kada je neko "drkadzija" od starta onda brzo prekidam komunikaciju i jednostavno do kraja druzenja ignorisem tu osobu ili vodim minimalnu konverzaciju ako smo deo veceg drustva.
ne nije normalno nevaspitano je,mene moze da zanima ko ima koliki stek da vidim kakav ima odnos prema radu i novcu,da li ga trosi na letovanja,garderobu,jede po restoranima,ili ulaze u nekretnine,zidove,da li zivi za danas ili ima neke dugorocne planove,a da mi kaze da je dobio otkaz jer mu namesti riba koja dize noge,kako bi me to iznenadilo ili odbilo kad se desava 5x dnevno vecini,pazi zajednicka tema nivo obrazovanja,kao da ti baba i deda traze dobru priliku

Covek je ono sto radi, ili da kazemo, radis ono sto jesi. Kako god bilo, odgovor na pitanje cime se osoba bavi treba sto pre dobiti, jer od tog odgovora zavisi mnogo toga i sta se od te osobe moze ocekivati. Cime se bavis je sinonim sa Od cega zivis? Slazem se da se moze i lagati, i da postoje jako dobri glumci, ali generalno, UVEK treba polaziti od toga da je covek ono sto radi i treba analizirati na koji nacin je postigao to sto je postigao i odgovore uporediti sa samim sobom. Odgovori znaju biti jako zanimljivi, od "bas sam sad dala otkaz" preko "nisam vise mogla da trpim mobing" do "ne radim nista" (a ima godina) itd. Laz i lazno predstavljanje, status bez pokrica i ostale mahinacije su enormno zastupljenje stvari, a predatora ima koliko hoces. Takvi mahinatori se sluze izvrtanjem istine, ne davanjem jasnih odgovora, cak i unapred smisljenim odgovorima, a sagovornika vredjaju i ponizavaju izrekama tipa "Imao si srece sto si to i to...", ili ako se ne slozite u necemu "to je malogradjansko razmisljanje.." itd. Ljude masovno mrzi da mrdnu guzicu, ne rade nista, ne stvaraju nista, vec ocekuju da zeznu nekoga, da padne s neba, da se na necijoj grbaci prosvercaju... A onda kad se nosac umori, onda se trazi nova grbaca. Dakle, odgovor na pitanje Sta radis? je jako bitan. Dalje, odgovor na pitanje Kako si to postigla? je sledeci korak. Ko ne razume, shvatice.

"Nije čovjek ono što misli, već ono što čini." - Mesa Selimovic

Poslednja izmena:
Covek je ono sto radi, ili da kazemo, radis ono sto jesi.
...

Nije ono što činiš, isto što i ono čime se baviš, zanimanje.
Mislim da nisi u pravu.
Znam puno interesantnih i super mi ljudi, koji, ili ne rade ništa, ili rade neke „o – ruk“ poslove.
S druge strane, znam i mnoge koji su, preko veza i vezica, dobili neke dobre poslove.
Da li ih to čini dobrim ljudima?
Mislim da onaj ko se poistovećuje sa svojim zanimanjem greši.

Poslednja izmena:
Covek je ono sto radi, ili da kazemo, radis ono sto jesi. Kako god bilo, odgovor na pitanje cime se osoba bavi treba sto pre dobiti, jer od tog odgovora zavisi mnogo toga i sta se od te osobe moze ocekivati. Cime se bavis je sinonim sa Od cega zivis? Slazem se da se moze i lagati, i da postoje jako dobri glumci, ali generalno, UVEK treba polaziti od toga da je covek ono sto radi i treba analizirati na koji nacin je postigao to sto je postigao i odgovore uporediti sa samim sobom. Odgovori znaju biti jako zanimljivi, od "bas sam sad dala otkaz" preko "nisam vise mogla da trpim mobing" do "ne radim nista" (a ima godina) itd. Laz i lazno predstavljanje, status bez pokrica i ostale mahinacije su enormno zastupljenje stvari, a predatora ima koliko hoces. Takvi mahinatori se sluze izvrtanjem istine, ne davanjem jasnih odgovora, cak i unapred smisljenim odgovorima, a sagovornika vredjaju i ponizavaju izrekama tipa "Imao si srece sto si to i to...", ili ako se ne slozite u necemu "to je malogradjansko razmisljanje.." itd. Ljude masovno mrzi da mrdnu guzicu, ne rade nista, ne stvaraju nista, vec ocekuju da zeznu nekoga, da padne s neba, da se na necijoj grbaci prosvercaju... A onda kad se nosac umori, onda se trazi nova grbaca. Dakle, odgovor na pitanje Sta radis? je jako bitan. Dalje, odgovor na pitanje Kako si to postigla? je sledeci korak. Ko ne razume, shvatice.

to u izopacenom svetu poremecenih vrednosti,kaze it expert i kao ok je,a pola srbije zemljoradnici,i neozenjeni,nepodobni i polupismeni,a do pred kraj proslog veka su svi bili tzv obicni radnici i vise privredjivali rukama nego glavom,do tad smo bili normalna nacija,sad bez zanata nesposobna,ako englez ne radi nista reci ce i'm between jobs,i nista mu ne mozes

Poslednja izmena:

Aj ne lupaj, po čemu si ono što radiš? Da je tako, ne bi bilo popova koji krišom siluju decu...

Back