Čim se rodiš dobiješ ime, religiju, nacionalnost i rasu, a posle provedeš ceo život braneći svoj izmišljeni identitet.

Православље је у корену нашег идентитета. Ми као народ не можемо да рпимо ништа из словенске митлогије и вере. Али из Православља и наше српске епике, и те како можемо. И још више из наше заиста славне историје.
Hriscanstvo i pravoslavlje je najobicnija semitska podvala.
"Ako te neko udari po jednom obrazu okreni mu drugi"da li ti ovo izgleda kao koren naseg identiteta.
Pre bi rekao da je koren ako ti neko dodje na tvoju zemlju i hoce da ti lupa samare,satri ga sa crnom zemljom.

Pravoslavlje kada zaboraviš i odbaciš, pa ga onda uzdigneš i ponovo prihvatiš je opasan proces. Taj proces je sada na sceni.
Оно никад у потпуности није било заборављено. Само у баш конвертитиским породицама. Иначе, мора да се зна, да за Цркву не постоји време. За Цркву је исто све оно што се догодило јуче од два поподне до девет увече и оно што се догодило у септембру 1204. године. Нема разике. Иначе, то није црква. С друге стране, најважнија ствар је и иначе повратак Православљу, поготовоу у оваквом духу времена, кад на пример, западна Европа живи посто хришћанство, ( које снајперски прецизно води у посто човечанство). Вештачка мултиконлтуралонст на западу, њиховм народима неће донети ништа добро. Но, то је тамо њихова ствар. Наша задатак је да вратимо православље, и да поново створимо синфонију државе, цркве и народа, што је иначе православни идеал и због чега наш средњи век није био мрачана , него златан. Исторјиски процес је производни процес. Поправити све наказности комунизма у Србији, је задатак који једноставно морамо да обавимо, у колико хоћемо да постојимо. А то поправљање ће трајати онолиоко дуго, колико је трајало уништавање. Један од угаоних каменова нашег идентитета је свакако Православље. Морамо да га вратимо, без обзира на аберације, искривљења, и сличне ствари које се у том враћању појављују.

Оно никад у потпуности није било заборављено. Само у баш конвертитиским породицама. Иначе, мора да се зна, да за Цркву не постоји време. За Цркву је исто све оно што се догодило јуче од два поподне до девет увече и оно што се догодило у септембру 1204. године. Нема разике. Иначе, то није црква. С друге стране, најважнија ствар је и иначе повратак Православљу, поготовоу у оваквом духу времена, кад на пример, западна Европа живи посто хришћанство, ( које снајперски прецизно води у посто човечанство). Вештачка мултиконлтуралонст на западу, њиховм народима неће донети ништа добро. Но, то је тамо њихова ствар. Наша задатак је да вратимо православље, и да поново створимо синфонију државе, цркве и народа, што је иначе православни идеал и због чега наш средњи век није био мрачана , него златан. Исторјиски процес је производни процес. Поправити све наказности комунизма у Србији, је задатак који једноставно морамо да обавимо, у колико хоћемо да постојимо. А то поправљање ће трајати онолиоко дуго, колико је трајало уништавање. Један од угаоних каменова нашег идентитета је свакако Православље. Морамо да га вратимо, без обзира на аберације, искривљења, и сличне ствари које се у том враћању појављују.
Ti sebi postavljaj "najvažnije" zadatke i vraćaj se čemu god hoćeš. Nas ostale pusti da budemo šta mi želimo.

Opet te pitam, kakve ti lično veze imaš sa "našom" slavnom istorijom i što se ponosiš time? Šta si ti lično doprinela?
Ја сам мушко. Прво то. Друго ја сам Србин. Наша, или српска историја, је и моја историја. Боли ме свака рана мог народа, и радује ме сваки подвиг који је напраио било који припадник мог народа. Ја имам осећај идентета и припадности. Дакле, патња наших српским мученика и успеси наших славних људи су у том смислу и моја патња и моји успеси. АКо немаш осећај идентета, и ако те је породица кастрирала за то, тешко ћеш ишта од овога разумети, али не мари. Можда ће имати твоја деца. Уосталом, тако је и код многих других народа. Али засита нијеу духу овог времена. Не пристајње на диктат духа времена, задатак је сваког слободног човека. Уосталом тако је и (против духа времена), рокенрол настао. Тако је Достојевски писао. Толстој покушао, али и јалово и накардно.... и тако даље.

Čim se rodiš dobiješ ime, religiju, nacionalnost i rasu, a posle provedeš ceo život braneći svoj izmišljeni identitet.

Pogledajte prilog 1770712
Da se vratim na temu otišla u čudnom pravcu.
Kome ne odgovara moze da promeni sve to.
Može i ime da promeni moze i religiju moze da i nacionalnosti čak da promeni i čak mislim ako hoce moze da promeni i predstavlja se da je druge rase.po volji svakom.

Ti sebi postavljaj "najvažnije" zadatke i vraćaj se čemu god hoćeš. Nas ostale pusti da budemo šta mi želimo.
Ти си већ то што хоћеш. Ово је блага ррасправа и ништа друго. Таква је тема. Нити ја тебе могу да натерам да постанеш ишта. Остани ништа. Можда те Господ награди добрим мужем, који ће васпитати вашу децу. кад су тури забранили писање, наши предци су прешли на гусле и у својим кућама васпитавали гуслама своју децу. А те генерацијесу заиста биле и јуначке, и даале су и научнике и племените људе.

Ја сам мушко. Прво то. Друго ја сам Србин. Наша, или српска историја, је и моја историја. Боли ме свака рана мог народа, и радује ме сваки подвиг који је напраио било који припадник мог народа. Ја имам осећај идентета и припадности. Дакле, патња наших српским мученика и успеси наших славних људи су у том смислу и моја патња и моји успеси. АКо немаш осећај идентета, и ако те је породица кастрирала за то, тешко ћеш ишта од овога разумети, али не мари. Можда ће имати твоја деца. Уосталом, тако је и код многих других народа. Али засита нијеу духу овог времена. Не пристајње на диктат духа времена, задатак је сваког слободног човека. Уосталом тако је и (против духа времена), рокенрол настао. Тако је Достојевски писао. Толстој покушао, али и јалово и накардно.... и тако даље.
Kao što rekoh, ti se loži na šta već hoćeš da se ložiš. Bitno je samo da ne namećeš to. Pogotovo ne silom
A nas ostale pusti da radimo šta mi želimo... :kafa:

Može i ime da promeni moze i religiju moze da i nacionalnosti čak da promeni i čak mislim ako hoce moze da promeni i predstavlja se da je druge rase.po volji svakom.
Нарвно. ПОготово ако није свестн консеквенци. Од човека постат био маса, и није нека перспектива. С друге стране, коввертитство кад тад, обавезно води у злочин. Јер, онда овамо више не може, а тамо никад неће бити примљен. Онда мора да буде крвав до лаката, да се докаже.

Ти си већ то што хоћеш. Ово је блага ррасправа и ништа друго. Таква је тема. Нити ја тебе могу да натерам да постанеш ишта. Остани ништа. Можда те Господ награди добрим мужем, који ће васпитати вашу децу. кад су тури забранили писање, наши предци су прешли на гусле и у својим кућама васпитавали гуслама своју децу. А те генерацијесу заиста биле и јуначке, и даале су и научнике и племените људе.
I ja sam muško. Klon manem78 naloga.😁 Nego me stalno banuju na politici jer napušavam ćacije.
Drago mi je da se slažemo. Svako neka živi svoj život bez nametanja "pravog" identiteta drugima.

Kao što rekoh, ti se loži na šta već hoćeš da se ložiš. Bitno je samo da ne namećeš to. Pogotovo ne silom
A nas ostale pusti da radimo šta mi želimo... :kafa:
Ја се не ложим. Срби ником на силу ништа нису наметали. Управо је обратно било Ови твоји,који су био маса, и ништа, силом су наметали Србима да буду ништа. ОД 45. нарочито. Зато ће мо прво са њима да се обрачунамо. После будите шта хоћете без икаквог наметања било коме , било чега.

Aah da, Srbi pre hrišćanstva nisu postojali. :kafa:
Evo, meni je najbliži budizam. Prababa mi je Engleskinja, prapradeda Grk, otac neka mešavina bogapitaj čega sve iz Vojvodine. Koji je moj "pravi" identitet? :aha:

Pa tvoj identitet je ono kako se osećaš, kako doživljavaš sebe i šta smatraš da ti je najbliže, uostalom svi smo izmešani (pogotovo na našim prostorima), mislim sad neko da se rodio i to od istih roditelja i sa istim imenom i prezimenom možda 100 kilometara zapadnije danas bi bio Hrvat umesto Srbin (i smatrao bi da je to njegov identitet i kako je to super a ovo drugo sranje ili nešto loše), uostalom ko je šta to je više splet nekih okolnosti i često proizvoljni izbor ljudi po nekom sopstvenom nahođenju, kao ono što neko odabere da navija za Crvenu Zvezdu a neko za Partizan.

Primera radi moj ćale, on je rođen i odrastao u Slavoniji, otac mu je Srbin iz Makedonije (ali i sa malo primesa bugarske krvi), njegovi bili "Solunci", itd a majka mu je Hrvatica odnosno Katolkinja (ali njeni vuku poreklo iz Crne Gore iz podnožja Durmitora i imaju čisto srpsko prezime) a eto on se deklariše kao Srbin (iako do 40-te godine maltene nije ni znao šta je i uvek se deklarisao kao Jugosloven i ono bilo mu super i ništa mu nije falilo), e sad u principu njegovi preci i jesu pretežno Srbi i ima neke logike da se izjašnjava tako i sigurno da ima razlog zašto vuče na tu stranu, ali kontam da je on to više onako proizvoljno sebi odredio kao recimo i jedan njegov drug iz detinjstva sa kojim je odrastao kome su i otac i majka Srbi a on se deklariše kao Hrvat ili recimo jedan rođak od mog ćaleta, njegov brat od tetke, njemu je isto majka Hrvatica a otac Srbin a on eto živi u Hrvatskoj ceo život i deklariše se kao Hrvat (iako je ono totalno liberalan i te stvari ga ne zanimaju).

Tako da sve je to relativno i više stvar nekog ličnog izbora i nahođenja što je opet stvar nekih nekih iskustava, putešestvija, sredine u kojoj živimo, energije kojom smo okruženi, itd.

Te povratnike pravoslavlju gledam svaki dan. Nemam lijepe riječi za većinu.
Ako se već posvetiš duhovnoj strani ljudskog bića uvidjećeš da se čudne stvari dešavaju.

Da nećeš u šiptare kao idol ti?:D

Te povratnike pravoslavlju gledam svaki dan. Nemam lijepe riječi za većinu.
Ako se već posvetiš duhovnoj strani ljudskog bića uvidjećeš da se čudne stvari dešavaju.
Заиста те не разумем. И ти тврдиш, да због тх аберација, или искривљења, не треба да се враћамо православљу. И сигурна си да ће и њихови пра унуци да носе иста та нека минорна искривљења?. Да подсетим, ово је бора у вечности и за Цркву не постоји време.

Ја се не ложим. Срби ником на силу ништа нису наметали. Управо је обратно било Ови твоји,који су био маса, и ништа, силом су наметали Србима да буду ништа. ОД 45. нарочито.
Yeah right.🙄 Srbin koji se hiljadama godina klanjao Perunu i Vidu i koji nije ni video Bibliju, a kamoli pročitao, je doživeo katarzu, odbacio svoje "lažne" bogove i prigrlio jevrejskog. Poznato je da to tako ide.. :kafa:

Aah da, Srbi pre hrišćanstva nisu postojali. :kafa:
Evo, meni je najbliži budizam. Prababa mi je Engleskinja, prapradeda Grk, otac neka mešavina bogapitaj čega sve iz Vojvodine. Koji je moj "pravi" identitet? :aha:
Сам изабери. Немој да е какафонија обесхрабри. То је предност. Ђорђе Рош није имао ни једну кап српске крви, па је био српски родољуб до последњег даха. Станисалв Краков је био полу пољак, полу Србин, па исто тако. Дакле у предности си.

Заиста те не разумем. И ти тврдиш, да због тх аберација, или искривљења, не треба да се враћамо православљу. И сигурна си да ће и њихови пра унуци да носе иста та нека минорна искривљења?. Да подсетим, ово је бора у вечности и за Цркву не постоји време.
Rijetki su oni koji su se duhom vratili i posvetili pravoslavlju.
Previše se reklamira posljednjih godina, a znamo da reklama podstiče na prihvatanje i upotrebu nečega na sopstveni rizik.
Vrlo malo ljudi, vrlo malo je u stanju i snazi volje da se u potpunosti posveti duhovnom životu.
Religija je danas u većini slučajeva moda, negdje prkos, a negdje jednostavno utapanje u masu.

Сам изабери. Немој да е какафонија обесхрабри. То је предност. Ђорђе Рош није имао ни једну кап српске крви, па је био српски родољуб до последњег даха. Станисалв Краков је био полу пољак, полу Србин, па исто тако. Дакле у предности си.
Ne treba meni srpstvo da bih znao ko sam... :kafa:

Yeah right.🙄 Srbin koji se hiljadama godina klanjao Perunu i Vidu i koji nije ni video Bibliju, a kamoli pročitao, je doživeo katarzu, odbacio svoje "lažne" bogove i prigrlio jevrejskog. Poznato je da to tako ide.. :kafa:
На перуну, ми не можемо да градимо ништа. Немамо ништа што нас поезује са тим временом. А за ово друго и те како имамо.

Rijetki su oni koji su se duhom vratili i posvetili pravoslavlju.
Previše se reklamira posljednjih godina, a znamo da reklama podstiče na prihvatanje i upotrebu nečega na sopstveni rizik.
Vrlo malo ljudi, vrlo malo je u stanju i snazi volje da se u potpunosti posveti duhovnom životu.
Religija je danas u većini slučajeva moda, negdje prkos, a negdje jednostavno utapanje u masu.
Ми смо један од оних народа који има живу цркву. Нашзадатак је да она остане жива у будућем времену. Оно што је битно, је то, како ће све то изгледати за 150 годна. А да би било какотреба, морамо да се враћамо православљу, без обзира како данас то неком изгледа. То је мање важно.

На перуну, ми не можемо да градимо ништа. Немамо ништа што нас поезује са тим временом. А за ово друго и те како имамо.
Moguće, ali nije "nase". I ti opet ponavljas "mi". Govori za sebe i gradi sebe na čemu god hoćeš.

Back