Čim se rodiš dobiješ ime, religiju, nacionalnost i rasu, a posle provedeš ceo život braneći svoj izmišljeni identitet.

Ми смо један од оних народа који има живу цркву. Нашзадатак је да она остане жива у будућем времену. Оно што је битно, је то, како ће све то изгледати за 150 годна. А да би било какотреба, морамо да се враћамо православљу, без обзира како данас то неком изгледа. То је мање важно.
I opet, ti se vraćaj ćemo god hoćeš. Mani se toga "mi moramo".

Moguće, ali nije "nase". I ti opet ponavljas "mi". Govori za sebe i gradi sebe na čemu god hoćeš.
Кад кажам наше, мислим на српско. И нећу да говорим у своје име, јер говором о целим српском народу, о целој српској историји. Дакле о целости српског народа. Не видим што би тебе, то погађало, ако се не сматраш Србином?

Знам. Али не мораш ни да га мрзиш толико Ако га баш мрзиш, суздржи се. То нарочито ваћи за времна која долазе.
Ne mrzim pravoslavlje već mi idu na živce ljudi koji bilo koji ideologiju žele da nameću drugima.

Ne mrzim pravoslavlje već mi idu na živce ljudi koji bilo koji ideologiju žele da nameću drugima.
Мислио сам на Србе ис рпски идентитет. Како ја теби могу да наметнем било шта. Срби ником и онако ништа нис наметали. А обратно је било. Србима је наметано све и свашта, кроз историју. Од католичанства па турчења, комунизма, атеизма, и радикалне антнационалне и анти идентитетске политике у самој Србији. Наравно да је немогуће да ми Срби наметенмо свој идентитет било коме. Уосалом, то је овде у Србији нај угрожеинја ствар. МОжемо само да дискутујемо и да се бранимо.

Како онда знају дасу Срби, а не на пример нешто сасвим супротно. На пример Југословени.
Druže, to što ti imaš neki mentalni reper šta su Srbi, to je samo tvoja stvar i nikoga drugog ne interesuje.

Druže, to što ti imaš neki mentalni reper šta su Srbi, to je samo tvoja stvar i nikoga drugog ne interesuje.
Ово је слободна расправа. Свако говори слободно оно што мисли. Хоћеш да кажеш да те како има Срба, којима је све једно да ли су Срби или Хрвати? Па ја то знам. Зову се југословени. И то постоји само код нас. Код њих на пример нема тога.

Зато је важно не напуштати оне стазе којима су или наши предци.
Nasi preci su bili pagani, ziveli po pecinama, i umirali od sepse u najgorim mukama jer nisu imali antibiotik.

To sto si ti hriscanin i Srbin- ti si izdao svoje pretke.

Ово је слободна расправа. Свако говори слободно оно што мисли. Хоћеш да кажеш да те како има Срба, којима је све једно да ли су Срби или Хрвати? Па ја то знам. Зову се југословени. И то постоји само код нас. Код њих на пример нема тога.
Jeste slobodna rasprava, ali se mani odrednice "mi". Ne govori u tuđe ime.

Jeste slobodna rasprava, ali se mani odrednice "mi". Ne govori u tuđe ime.
Ја само о Србима говорим. Ево овде седи једно друштванце. Десетак брачних парова, и сви се слажу са мојим МИ. И сви се препознају у томе. Срби, хе би га.

Pa svesna sam oduvek
Beš zato što je tako relativno nisu mi bitne nacionalne kategorije
Mogu reci da osećam patriotizam, volim naše šume, planine, moj grad, druge gradove ovde, želju da napredujemo, da se živi lepo, da svima bude dobro ovde, ali to je patriotizam prema zemlji gde živim

Nasi preci su bili pagani, ziveli po pecinama, i umirali od sepse u najgorim mukama jer nisu imali antibiotik.

To sto si ti hriscanin i Srbin- ti si izdao svoje pretke.
А дда ли би могао нешто да нам испричаш о том времену. Нешто на основ чега би могли да градимо идентитет? Ја мислим да не. Овде је тема идентитету. Оно што сам иначе приметио за наше конвертите, или оне који немају идентитетски осећај,и осећај припадности, је темељно необразовање.

Ја само о Србима говорим. Ево овде седи једно друштванце. Десетак брачних парова, и сви се слажу са мојим МИ. И сви се препознају у томе. Срби, хе би га.
A ja ti opet kaže da znam puno Srba koje ne interesuje u šta ti misliš da oni treba da veruju. Tako da to "mi" možeš mačku o rep.

A ja ti opet kaže da znam puno Srba koje ne interesuje u šta ti misliš da oni treba da veruju. Tako da to "mi" možeš mačku o rep.
ОК. Ајде овако. Ја мислим да су ти Срби, ( чим су декалерисани Срби, дакле, тако се декларишу) нису национално свесни и да су из ***********ких породица. Ништа то не мари. Мождаће им унуци бити како треба. Ово је и онако маратонска борба.

ОК. Ајде овако. Ја мислим да су ти Срби, ( чим су декалерисани Срби, дакле, тако се декларишу) нису национално свесни и да су из ***********ких породица. Ништа то не мари. Мождаће им унуци бити како треба. Ово је и онако маратонска борба.
U redu je da misliš. Svi mislimo nešto. Ali ti nije objektivna stvarnost već samo tvoja neka mentalna konstrukcija sa kojom si se jako identifikovao. Taman da se vratimo na temu.

Da se vratim na temu otišla u čudnom pravcu.
Kome ne odgovara moze da promeni sve to.
Može i ime da promeni moze i religiju moze da i nacionalnosti čak da promeni i čak mislim ako hoce moze da promeni i predstavlja se da je druge rase.po volji svakom.
Zasto to niko ne radi?

U redu je da misliš. Svi mislimo nešto. Ali ti nije objektivna stvarnost već samo tvoja neka mentalna konstrukcija sa kojom si se jako identifikovao. Taman da se vratimo na temu.
Аполутно не. Видиш, на Церу је цела српка восјка мислила исго. А марод исто тако. Имати идентитет подрахзумева неки минимални концензус. Постоје Срби, који немаму никакв осећај ни за шта. Зову се југословени српског порекла. На пример, они се не осврћу на бацање српске деце у јаме. И од стране усташа и од стране комниста. ААполутно их не занима. Немају елеметарну емпатију. Они су продукт СФРЈота То српским непријатељима олакшава ствар у сваком смислу и на сваки начин.

Na zapadu se identitet može menjati.

Ko bi reko da ćeš ti da braniš zapadne vrednosti. Šta će ti reći poslodavci ;)
Па и код Срба може да се мења, и увек је могао. Све турске паше које су владале у Сербији а и Босни, биле су Срби. Макс Лубурић је био Србин, док његов отац није променио веру и прешо у хрваски идентитет. Сви управници логорског комплекса Јасеновца су променили идентитет и веру и постало од Срба, хрвати. Баш сви, до једног. И тако даље.

Аполутно не. Видиш, на Церу је цела српка восјка мислила исго. А марод исто тако. Имати идентитет подрахзумева неки минимални концензус. Постоје Срби, који немаму никакв осећај ни за шта. Зову се југословени српског порекла. На пример, они се не осврћу на бацање српске деце у јаме. И од стране усташа и од стране комниста. ААполутно их не занима. Немају елеметарну емпатију. Они су продукт СФРЈота То српским непријатељима олакшава ствар у сваком смислу и на сваки начин.
Ne vredi... Ok, veruj u šta hoćeš, vraćaj se čemu hoćeš samo ne maltretiraj druge sa time i svi srećni.😊

Ne vredi... Ok, veruj u šta hoćeš, vraćaj se čemu hoćeš samo ne maltretiraj druge sa time i svi srećni.😊
А како ја то малтретирам било кога ко није Србин, или јесте? Могу ли ја било коме да наредим било шта?.

Back