Чик уђи у маркет ако смеш! Противправни притвор и пример недопустиве репресије

kapetanmark

Legenda
Poruka
59.299
ауторска

Да ли можете да замислите да је могуће да уђете у неки маркет , а ту вас неки мушкарац и жена против правно задрже 15ак минута не дајући вам да изађете ?:eek:
наравно ништа нисте отуђили у тој радњи ...

Невероватно... А после власт говори како нема приватизовања, својатања државе ...

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...-i-grubo-krsenje-osnovnih-ljudskih-prava.html

Studentu FTN-a pritvor do 30 dana: "Primer represije i grubo kršenje osnovnih ljudskih prava"​

Autor​

Novi Sad

18.08.2025.​

Studentu Fakulteta tehničkih nauka određen je pritvor od 30 dana, nakon što je u četvrtak, 14. avgusta, učestvovao u protestu.

Kako navode studenti u blokadi FTN-a, student Nikola i njegova devojka Dunja prisustvovali su protestu u centru grada, u Kosovskoj ulici, gde je ispaljen suzavac. Nakon toga, devojci je pozlilo pa su se uputili kući.

"Usput su ušli u jedan mikromarket, ali su im, po izlasku, nepoznata žena i muškarac zaključali vrata i sprečili ih da napuste prostor. Držani su u protivpravnom pritvoru više od 15 minuta, sve dok nisu ušle dve osobe koje su se predstavile kao policajci i oduzeli im lične karte.
:eek::eek::eek:

Uz njih su bila još tri lica koja su se legitimisala. Na pitanje zašto ih zadržavaju, nikakav odgovor nisu dobili", navode studenti u objavi na Instagramu.

Kako kažu, iako su se policijskim službenicima predstavili kao studenti, oni su zadržani do dolaska interventne jedinice koja ih je bez ikakvog obrazloženja odvela u Policijsku upravu.

"U stanici su razdvojeni. Tek nakon sat vremena je saopšten razlog zadržavanja, a sledećeg sata inspektor obaveštava Dunju da će biti puštena, dok će Nikola biti zadržan 48 sati. Dunji je pritom privremeno oduzet telefon bez ikakvog obrazloženja, a oko tri časa iza ponoći puštena je sama na ulicu, iako nije iz Novog Sada i nije znala gde se nalazi. Pokazan joj je samo pravac ka studentskom kampusu, gde je kasnije i stigla, izložena neprijatnostima od strane nepoznatih osoba", objašnjavaju studenti.

Student Nikola saslušan je posle dva dana, te da mu je nakon toga određen pritvor od 30 dana, iako, kako dodaju studenti, "nikada ranije nije bio osuđivan i iako ima zdravstvenih problema koje čine pritvor dodatno opasnim po njegovo zdravlje".

"Zahtevamo: da se Nikola odmah pusti na slobodu, da mu se omogući adekvatan medicinski tretman i da se momentalno prekine sa sve češćim progonima mladih, nenasilnih ljudi koji se bore za pravednu i slobodnu Srbiju", ističi studenti.

Oni smatraju da je ovo očigledan primer represije i grubo kršenje osnovnih ljudskih prava.

Kako ističu, njihov kolega poznat je po svojoj istrajnosti, posvećenosti i neumornom aktivizmu, te da je uhapšen na potpuno nepravedan i sramotan način.

"Nikola je onaj koje je peške išao iz Novog Sada do Niša, Beograda i Subotice i koji je uvek bio prisutan na svakom protestu, aktivan na ulicama Srbije. Na tom putu upoznao je i svoju devojku Dunju", navode studenti.

Уђеш у маркет и ухапсе те неки ћацијевци ?

Као да смо робови може свака ђуша д а те ѕакључа и противправно држи ?

не знам ко су ТЕ ОСОБЕ , МУШКАРАЦ И ЖЕНА који су задржали ове студенте и ѕакључали им излаз...

У новом саду су огорчени овим поступком и народ се позива да заобилази Микромаркет! Иначе доо микромаркет има у новом саду и ближој околини ПРЕКО 200 ОБЈЕКАТА!

сви говоре у граду да је микромаркет већ дуже време у власништву тј под контролом Андреја Вучића...Власни кје и даље стари, али је јасно да ѕбог ширења и чињенице да се налаѕе на сваком ћошку малтене, да је дошло ту до рекетирањаљ или преузимање контроле...

Гледали см онедавно како је за време протеста у београду, код оних првих блокада , током ноћи око 2 сата иѕа поноћи неки набилдовани тетовирани идиот дошао и ѕатворио МАКСИ који иначе ради 24/7 !!!

Просто су испраѕнили објекат. јер су хтели да онемогуће студентима који су напољу у блокади да долаѕе по воду у микромаркет...

Дакле скоро сви ланци трговине су приватиѕовани и под контролом снс картела. Да не говоримо о алта банци и осталим комбинацијама где су под своју контролу ставили све мењачнице рецимо...

Држава је практично апсолутно под њиховим власништвом народе....

па јел могуће до чега смо догурали ?

уђеш у радњицу и ухапсете неки дебили !

не знам ко су ТЕ ОСОБЕ , МУШКАРАЦ И ЖЕНА који су задржали ове студенте и ѕакључали им излаз...

У новом саду су огорчени овим поступком и народ се позива да заобилази Микромаркет! Иначе доо микромаркет има у новом саду и ближој околини ПРЕКО 200 ОБЈЕКАТА!

сви говоре у граду да је микромаркет већ дуже време у власништву тј под контролом Андреја Вучића...Власни кје и даље стари, али је јасно да ѕбог ширења и чињенице да се налаѕе на сваком ћошку малтене, да је дошло ту до рекетирањаљ или преузимање контроле...

Гледали см онедавно како је за време протеста у београду, код оних првих блокада , током ноћи око 2 сата иѕа поноћи неки набилдовани тетовирани идиот дошао и ѕатворио МАКСИ који иначе ради 24/7 !!!

Просто су испраѕнили објекат. јер су хтели да онемогуће студентима који су напољу у блокади да долаѕе по воду у микромаркет...

Дакле скоро сви ланци трговине су приватиѕовани и под контролом снс картела. Да не говоримо о алта банци и осталим комбинацијама где су под своју контролу ставили све мењачнице рецимо...

jel moguce sta sve trpimo narode ?

sve su privatizovali u sovje ruke, iili preoteli reketirali...

sns kartel je vlasnik ili kontorlor svega u srbiji

bata andrejka se mnogo zaigrao

taj mikromarket u novom sadu ima oko 200 radnjica ...
ima ih na svakom cosku...

jasno je zasto im se dopusta toliko sirenje...

1755770080076.png

Srbi blage veze nemaju o pravu ...
Ja to znam tako sto znam na 20 mesta gde npr moji rodjaci i moji roditelji mogu da imaju direktnu stetu , ali sve njih zabole dupe da bilo sta privedu kao urednom stanju , nego seuzdaju da niko nece talasati i onda se nece manifestovati to sto rade i to sto prave pravne propuste...
Dakle znam iz svog primera 20 mesta gde bi steta bila od 300e do 1200e po pravnom prekrsaju , i to ne za taksu nego steta u smislu privodjenja pravnom odnosu...bez placanja, a sa placanjem taksi , mozda 20% vise.. ili cak i vise, ako se potegnu advokati onda 140% vise..

Ako samo gledam razvode, posto to interesuje Srbe, onda je slicna racunica, naebu ko zuti , ali plate 10 000% stetu vise nego sto bi trebalo, ali takvi su...I to ne da ih je neko bas navlacio na tanak led nego bas iz istog ovog razloga ne znaju zakon i onda se nameste...

E sad, kod ovog slucaja , zadrzavanje je moguce, ali se mora kasnije navesti ko tacno i razlozi i mora se opravdati svako oduzimanje prava slobode kretanja..
Sto se tice pustanja na ulicu u 00h, to u Srbiji niko ne ferma, mene su kao tesko povredjenog samo sutnuli iz najpoznatije institucije u BG i sva sreca te je lekarka iz hitne pomoci bila lekar koji se drzi PS pa mi je ponudila prevoz do klinickog centra posto je u centru , kao kompromis umesto voznje do kucne adrese tesko povredjenog i hitnog pacijenta...jer to hitna nije u obavezi da ponudi , za to se pise zahtev pa fond ako ste jaje odobri , i onda posalje ambulantna kola i onda vas oni voze iz institucije do kuce...ali sama institucija me je sutnula u 02 h ujutru...

To u Bg moze da ukljucuje i nezgodne susrete, nema veze ko ste, ne secka se u 2 ujutro , ja sam izgubio jednu vezu jer devojka sa sela hoce da se krece u 2 ujutro po Bg, a to nije bas bezbedno kao sto se misli ...

Namerno nisam konkretan povodom ovog celog slucaja, prvo zato sto je ovo srbija, konkretno niko ne ume da razmislja, osim dobrih advokata, znaci ono taksativno da dobro uocava detalje, drugo jasno je svima sta se ovde radi...

A iskreno ovde na forumu ste svedoci , da vecina iako nema pojma o zakonu zeli agresiju , zeli nasilje i silu i moc , a to im uopste ne smeta da zele takvu Srbiju , u kojoj svako moze ako je Zeks ili zeks je mekan, nego neki Bojnicki meklaud....ili iz Vlasotinceta, ili iz Leskovac, ne znam tacno koji je zadnji slucaj Serifovanja...

Razbijes staklo, pocepas im sve zivo pa nek zatvaraju.

Srbi blage veze nemaju o pravu ...
Ja to znam tako sto znam na 20 mesta gde npr moji rodjaci i moji roditelji mogu da imaju direktnu stetu , ali sve njih zabole dupe da bilo sta privedu kao urednom stanju , nego seuzdaju da niko nece talasati i onda se nece manifestovati to sto rade i to sto prave pravne propuste...
Dakle znam iz svog primera 20 mesta gde bi steta bila od 300e do 1200e po pravnom prekrsaju , i to ne za taksu nego steta u smislu privodjenja pravnom odnosu...bez placanja, a sa placanjem taksi , mozda 20% vise.. ili cak i vise, ako se potegnu advokati onda 140% vise..

Ako samo gledam razvode, posto to interesuje Srbe, onda je slicna racunica, naebu ko zuti , ali plate 10 000% stetu vise nego sto bi trebalo, ali takvi su...I to ne da ih je neko bas navlacio na tanak led nego bas iz istog ovog razloga ne znaju zakon i onda se nameste...

E sad, kod ovog slucaja , zadrzavanje je moguce, ali se mora kasnije navesti ko tacno i razlozi i mora se opravdati svako oduzimanje prava slobode kretanja..
Sto se tice pustanja na ulicu u 00h, to u Srbiji niko ne ferma, mene su kao tesko povredjenog samo sutnuli iz najpoznatije institucije u BG i sva sreca te je lekarka iz hitne pomoci bila lekar koji se drzi PS pa mi je ponudila prevoz do klinickog centra posto je u centru , kao kompromis umesto voznje do kucne adrese tesko povredjenog i hitnog pacijenta...jer to hitna nije u obavezi da ponudi , za to se pise zahtev pa fond ako ste jaje odobri , i onda posalje ambulantna kola i onda vas oni voze iz institucije do kuce...ali sama institucija me je sutnula u 02 h ujutru...

To u Bg moze da ukljucuje i nezgodne susrete, nema veze ko ste, ne secka se u 2 ujutro , ja sam izgubio jednu vezu jer devojka sa sela hoce da se krece u 2 ujutro po Bg, a to nije bas bezbedno kao sto se misli ...

Namerno nisam konkretan povodom ovog celog slucaja, prvo zato sto je ovo srbija, konkretno niko ne ume da razmislja, osim dobrih advokata, znaci ono taksativno da dobro uocava detalje, drugo jasno je svima sta se ovde radi...

A iskreno ovde na forumu ste svedoci , da vecina iako nema pojma o zakonu zeli agresiju , zeli nasilje i silu i moc , a to im uopste ne smeta da zele takvu Srbiju , u kojoj svako moze ako je Zeks ili zeks je mekan, nego neki Bojnicki meklaud....ili iz Vlasotinceta, ili iz Leskovac, ne znam tacno koji je zadnji slucaj Serifovanja...
gomila kojestarija

usli su u mikromarket u sred centra maltene u novom sadu. EDUKUJ SE pre nego pocnes ovde smarati svojim elaboratima iz kojih ne viri nista osim veliki kompleksi i ego ili ti vreca puna nicega.

tada su neka zenetina i muskarac im zakljucali vrata. protvpravni pritvor..
za gradjansko hapsenje ili zadrzavanje ako nesto ukrades u radnji postoji procedura a i kamere u toj radnji.

Razbijes staklo, pocepas im sve zivo pa nek zatvaraju.
a nije tako lako. male su ovo radnjice uglavnom . mali marketi , otud i taj naziv mirkomarket... uglavnom taj ulaz ima na vratima i resetke.
ejdino dakrenes silom da ih sklonis sa vrata pa otkljucas radnju i odes...

ovo je nedopustivo. udjes u radnju i zadrze te protivpravno eto tek tako...

1755770464118.png

200 ovih radnji mikromarket ima po gradu!

sns kartel svojata sve

Inace, jos jedno krsenje Ustava od strane Vucicevog fasistickog rezima, bravo :ok:

Za ovo Vučić nije kriv. Koja budala može dopustit da te neka baba zatvori u trgovini. Na licu mjesta je trebao babu razvalit od batina i gotova stvar. Umjesto da je babetinu išamarao i polomio joj kosti on kmeči na državu

gomila kojestarija

usli su u mikromarket u sred centra maltene u novom sadu. EDUKUJ SE pre nego pocnes ovde smarati svojim elaboratima iz kojih ne viri nista osim veliki kompleksi i ego ili ti vreca puna nicega.

tada su neka zenetina i muskarac im zakljucali vrata. protvpravni pritvor..
za gradjansko hapsenje ili zadrzavanje ako nesto ukrades u radnji postoji procedura a i kamere u toj radnji.
Pa ne kazem ja dzaba da Srbi ne znaju zakone, nego kako im odgovara, 2 i 2 su zavisi sta od toga imam ja..

Evo ti udji i market i ja ti zabranim da izadjes i ti mozes da pocnes da primenjujes nasilje sto te vodi u novi prekrsaj, a ja kao samoodbranu i zastitu svoje imovine jos mogu da ti razbijem i nos...
Pa ti uporeduj svoje znanje zakona sa mojim..

Za ovo Vučić nije kriv. Koja budala može dopustit da te neka baba zatvori u trgovini. Na licu mjesta je trebao babu razvalit od batina i gotova stvar. Umjesto da je babetinu išamarao i polomio joj kosti on kmeči na državu
Evo jos jednog primera Srpskog resavanja problema...

Pa ne kazem ja dzaba da Srbi ne znaju zakone, nego kako im odgovara, 2 i 2 su zavisi sta od toga imam ja..
za tebe sam doktor sto se tice zakona vezano za ovu tematiku i oko zadrzavanja lica .

Evo ti udju i market i ja ti zabranim da izadjes
ti mozes to da ucinis jedino ako sumnajs da sam ja nesto otudjio ili ti ukrao. odma usledjuje procedura gde me mozes pretresti , sve je pod video nadzorom inace u ovim mikromarketima. tako da mozes i sam rpegledati kamere ili reci koleginici da to odradi dok me ti zadrzavas...
videce se da li sam nesto ukrao
ne moras me pretresati mozes pozvati organe javnog poretka,oni ce me pretresti . svece biti pod kamerama. ali me nece hapsiti i odvoditi nigde.

NISTA OD TOGA NIJE UCINJENO dakle ne pricaj kojestarije i pretpostavke.

i ti mozes da pocnes da primenjujes nasilje sto te vodi u novi prekrsaj
necu ga primenuti ali cu se skinuti ako treba go i sve pred kameram istresti iz sebe kao dokaz da nista nisam eventualno otudjio.
oni su njih upitali zasto ih zadrzavaju ? ODGOVOR NISU DOBILI
kamere postoje nisu nista ukrali

dakle neosnovano odvodjenje u upravu policije. kada imas slucaj kradje u radnji i zoves policiju dodje patrola a ne lica u civilu ili ti inspektori ...

, a ja kao samoodbranu i zastitu svoje imovine jos mogu da ti razbijem i nos...
pricas kojestarije. NEMA NIKAKVE KRADJE, postoje kamere.
ajde otvori radnju , pa tako nesto ucini , a ja te upitam sto me zadrzavas a ti neces da kazes ? dakle moze ti se jel... ja se skinemistresem sve iz sebe i torbice ako je imam ...
stavim ti na pult i kazme izvoli pretresi...

a ti i dalje neces da me pustis. pa mi jos razbijes nos.

ajde ucini sve to. pa davidis kako ces proci.

mani nas tvog ega koji je obicna vredja puna NICEGA i smaranja glupostima na skoro svakoj temi
za tebe sam doktor po pitanju znanja oko ove tematike .

Samo vi dopuštajte da vas polupismena bagra zaebava
Stoji da treba biti adekvatan, to stoji , znaci ako vidis da je haos stanje i da policija ne radi svoj posao , onda se ne pravis finjak i cekas da te baba drzi za ruku , jer ta ista baba ce da te mlati ikonom sveca, eto koliko je baba pri sebi , zato sto imas recimo panflet koji su uzeo na ulici tog trenutka, a uzimanje panfleta je tvoja stvar, hoces da vidis sta ljudi dele na ulici..

Tako da , adekvatno u zemlji gde niko nema pojma o zakonima niti ga boli qurac, je jedno vrhunsko pravilo...
Dok se sut sa rogatim raspravi , od pravde vajde nema...

Ali to se tako i kaze, koliko inace ne vaze pravni okviri u drzavi Srbiji , a koliko vaze, pa da li danas vaze ili ne vaze.. i slicno..

Evo ti udji i market i ja ti zabranim da izadjes i ti mozes da pocnes da primenjujes nasilje sto te vodi u novi prekrsaj, a ja kao samoodbranu i zastitu svoje imovine jos mogu da ti razbijem i nos...
a možeš s to tvoje znanje da dobiješ popički plus krvičnu prijavu za protivpravno lišavanje slobode
i još od sutra svakodnevno po dijabolu u dupe pri ulasku u objekat

a nije tako lako. male su ovo radnjice uglavnom . mali marketi , otud i taj naziv mirkomarket... uglavnom taj ulaz ima na vratima i resetke.
ejdino dakrenes silom da ih sklonis sa vrata pa otkljucas radnju i odes...

ovo je nedopustivo. udjes u radnju i zadrze te protivpravno eto tek tako...

Pogledajte prilog 1773180

200 ovih radnji mikromarket ima po gradu!

sns kartel svojata sve
Onda bojkot sns mikromarketa, prosta stvar.

lica su zadrzana protivpravno.
na pitanje zasto ih zadrzavju nije im odgovoreno nista

potom ulaze dva tipusa u civilu koji se nisu legitimisali i jos trojcia sa njima koji su se legitimisali
potom studente odvode u policijsku upravu, stanicu.

NISTA UKRALI NISU

nikoli je potom produen prtivor do 30 dana!
nikakva kradja nije u pitnaju pa se ove spekulacije bota @Umri_muski odmah bacaju u vodu

Back