Koji bre ugovori, sefe?
Da ti dodje 300 klinaca koje ces da finansiras, njihova putovanja, ucesca na svetskim juniorskim turnirima na kojima nema kinte, da bi dvoje od njih sutra postalo vrhunski teniseri koji ce da pobede na 3-4 turnira godisnje i zarade od toga 3-4 miliona evra (koje opet treba podeliti, recimo, po pola, pola njima, pola drzavi).
Samo pricate nebuloze. Sta Zvezda i Partizan, kao jos uvek drzavna sportska drustva doprinose drzavi? Ko zaradjuje prodajom igraca? Klub ili drzava i koliko?
Navedite mi jedan nacionalni, drzavni teniski kamp u svetu, koji drzava finansira. Ja sam cuo za kampove, Bolitjerija, Pilica, Cirijaka itd. Dakle sve sami privatni kampovi i svi teniseri svetski su ponikli u njima, nijedan iz nekog drzavnog kampa. Yebote, nikako da se odreknete komunizma.
Tenis je uvek bio sport bogatije dece, a i iste takve, snobovske publike, koja se jelte, `kulturno` ponasa, ne psuje, ne vice, ne smeje se, ne prdi...tokom meca.
Pa ybg, ako imas pare, ulazi u dete, ako nemas, neka predje na streljastvo, pa neka bude kao Sekaricka, bar ce da dobije nacionalnu penziju, a i nije takva konkurencija.