Škutor Kićo
Ističe se
- Poruka
- 2.142
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma, kucaj Stradun na Vikipediji i to je to.
Ma sigurno je bila slana jer je bilo more, al pošto je kanal nema toliko strujanja pa to more postane "ustajalo" ajmo reć. Al je i dalje morePa to je to, u suštini. Sad, morali bi da probamo dao je bila slana ili slatka voda, ali svakako Raguzu čini u tom dobu ostrvom?.
Jbt pa ti znaš Dubrovnik u dušu šta mene pitaš
Pa tako nešto, samo malo neuređenijeMa sigurno je bila slana jer je bilo more, al pošto je kanal nema toliko strujanja pa to more postane "ustajalo" ajmo reć. Al je i dalje more
Slično je s Trogirom koji je i danas odvojen od kopna kanalom i taj kanal iako je more nije baš za kupanje šta bi se reklo. Livo je kopno desno je otok
![]()
![]()
Najslanije more je u slanom sjeverno od dubrovnika. Sta san se tu nakupa to nisu istineMa sigurno je bila slana jer je bilo more, al
Uh, za Pelješac nije kratkotrajna, do te neke Dušanove prodaje , a ja mislim da nije prodaja već renta, ali to na stranu, ima više vekova. To nije kratkotrajno!
Mislim da bih mogao, a sad malo idem hrabro, dokumentima da dokažem da je Pelješac duže bio u 'Srbiji' nego u 'Hrvatskoj'.
Ovo Srbija i Hrvatska sam stavio pod apostofe da ne koristim zvanične nazive država kroz različita vremena.
Pazi, kroz povelje , bar 200 godina. Ovo do Dušana i te ' prodaje ' .Za istorijske izvore koji nemaju vladarski karakter bar još 3 vekaKoliko je trajala?
To je ono što smo pominjali. Skoro sam gledao neku emisiju ili predavanje na jutjubu oko Dubrovnika i kako se razvijalo do Dubrovačke republike , pričam o teritorijama. Kako je od pogleda kad iz Dubrovnika otvoriš kapiju i gledaš u Srbiju, došlo do Dubrovnika kao neke 'države' . U suštini, to što 'deli ' Hrvatsku s izlazom Bosne na more, sve južno od te 'podele' je zapravo, manje-više bio Dubrovnik (u smislu države, da tako kažem).Evo sam zaplavia Stradun i baš se lipo poklapa s tim da je to bia morski kanal koji je nekad odvaja otok od kopna tj. Ragusu od Dubrave. S tim šta mislim kako je Dubrava bila ovaj dio di su Ploče ne odma priko puta kanala jer i taj je komad zemlje pripada Dubrovčanima.
Pogledajte prilog 1799889
Je l u srbiji zovu hercegovce bosancima?To je ono što smo pominjali. Skoro sam gledao neku emisiju ili predavanje na jutjubu oko Dubrovnika i kako se razvijalo do Dubrovačke republike , pričam o teritorijama. Kako je od pogleda kad iz Dubrovnika otvoriš kapiju i gledaš u Srbiju, došlo do Dubrovnika kao neke 'države' . U suštini, to što 'deli ' Hrvatsku s izlazom Bosne na more, sve južno od te 'podele' je zapravo, manje-više bio Dubrovnik (u smislu države, da tako kažem).
To bi bilo to jer Dubrovačka Republika se protezala do te granice di BiH danas ima izlaz na more.To je ono što smo pominjali. Skoro sam gledao neku emisiju ili predavanje na jutjubu oko Dubrovnika i kako se razvijalo do Dubrovačke republike , pričam o teritorijama. Kako je od pogleda kad iz Dubrovnika otvoriš kapiju i gledaš u Srbiju, došlo do Dubrovnika kao neke 'države' . U suštini, to što 'deli ' Hrvatsku s izlazom Bosne na more, sve južno od te 'podele' je zapravo, manje-više bio Dubrovnik (u smislu države, da tako kažem).
Do 90-ih sve iz BiH su Bosanci, od tada, hoćeš nećeš, ne iz zle namere, Srbi iz Republike Srpske, čak smo počeli da razlikujemo kad pričamo Srbe iz Crne Gore od Crnogoraca, i to ne iz zle namere već iz potrebe, u smislu razvoja događaja.Je l u srbiji zovu hercegovce bosancima?
I je l ih razlikuju
U nas ono hercegovci kao u vas crnogorci a bosanci ko u vas pirocanciDo 90-ih sve iz BiH su Bosanci, od tada, hoćeš nećeš, ne iz zle namere, Srbi iz Republike Srpske, čak smo počeli da razlikujemo kad pričamo Srbe iz Crne Gore od Crnogoraca, i to ne iz zle namere već iz potrebe, u smislu razvoja događaja.
Imali su neum i sutorinu, ali dodose mleciTo bi bilo to jer Dubrovačka Republika se protezala do te granice di BiH danas ima izlaz na more.
Mislim da su to skoro dali Crnoj Gorii sutorinu
Znan lika od tamo porijeklonMislim da su to skoro dali Crnoj Gori
Права изградња Дубровника и бедема почиње у XV веку, а затим је у другој половини XVII века, у великом земљотресу, порушен скоро читав град.Niko ne zna kako je dubrovnik izgleda u 17 st a kamoli u to doba. Cak su navodno nasli neku bizantsku plocu iz 7 st. Al kako god bilo, uzimaju podrucje od plata do orasca za stari dubrovnik
Bez konavala peljesca i otoka
Није за поређење.Zar nije to samo u 14 st isto kao grcka,albanija,makedonija...pod dusanom?
Kratkotrajna vlast zbog slabljenja bizanta
Ne more ti se otvorit
Пробај овај.ZAsto nije za poredit?
Ne more ti se otvorit
Sta pise unutra?
Jos mi nisu nasli opravdanje za ikavstinu kod drzica. Do tad nemaju pravo glasaNek se nađe i ovdi jer daje odgovor na pitanje iz naslova teme:
Srpskokatolički pokret u Dubrovniku
"Upotreba hrvatskog jezika u svakodnevnom govoru povećala se krajem 13. stoljeća, a u književnim djelima sredinom 15. stoljeća. Krajem 14. stoljeća stanovnici republike uglavnom su bili izvorni govornici hrvatskog, koje su u to vrijeme nazivali hrvatskima , slavenskima ili ilirskima. Većina izvora iz kasnog srednjeg vijeka i ranog novog vijeka jednostavno naziva slavenske stanovnike Dubrovnika generički "Slavenima", a njihov jezik " slavenskim ". Brojni pisci od 16. do 19. stoljeća (prije doba romantičnih nacionalnih buđenja) izričito su se izjašnjavali kao Hrvati , a svoj jezik kao hrvatski. U nadolazećim desetljećima Dubrovnik je postao kolijevka hrvatske književnosti."
Šah-mat![]()
Kako će ga nać kad ne znaju kud gonjaju. Čisto ka primjer, otkad se već trude dokazat neprisutnost Hrvata u Dubrovniku i nekadašnjoj Dub. Rep., a onda u članku koji bi valjda njima triba ić u korist stoji kako su tamo stoljećima živili isključivo - HrvatiJos mi nisu nasli opravdanje za ikavstinu kod drzica. Do tad nemaju pravo glasa