Cigarete

pa iamo kao ono zab. pooš. u firmama........kazne i to..............ima program...raspisalo min. zdravlja..ja video u novinama........potrebno je da ste poošač i da prođete tretman od nekoliko nedelja programa odvikavanja od poošenja........nagrada je novčana..al, misim...isprsili su se za manje od 500e.....za pobednika takmičenja...

Nece se nista bitno osetno po drustvo promeniti..nekultura totalna..nema tolerancije..mozda pojedinci iskoriste da zapale odavde..svojevremeno sam radio u ugostiteljskom objektu gde se 1-2 puta u 10ak dana desi da udje nepusac koji trazi mesto za nepusace...isto tako pusaci se mrste kad su samo slobodna mesta gde se ne pusi i obicno cekaju da se oslobodi neko mesto gde je pusenje dozvoljeno ili odu dalje..tako da se ne moze ni u procentima izracunati broj nepusaca.

Moraš? Zašto? Svaki porok je od štete, nikako od koristi. I svaki porok vodi u smrt. Neki pre neki kasnije. Zašto moraš???

То ме најмање брине. Ипак је живот најопаснији по здравље и води у сигурну смрт............пре, или касније.;)

П.С. Нисам знала да ће ова тема да се претвори у акцију против пушења, а све акције и диктати код мене изазивају контраефекат.

све акције и диктати код мене изазивају контраефекат.
tipicno srpski :lol:
ma niko te ne tera,ali ako ces da dajes 10€ dnevno za cigare koje smes da pusis samo na ulici ili u kuci
nemas nikakav pritisak
kazem samo da je pusacu otezan zivot,tako da pusenje prestaje da bude zadovoljstvo i pocinje da bude muka ziva,pa ko hoce moze da nastavi

Da kao da mi zelimo postici pravi pozitivan efekat..:D.u pitanju je vase i zdravlje vase porodice..vas novac..vas obraz kako se ponasate pored prijatelja nepusaca..pored nekoga koga ste tek upoznali..na poslu u kancelariji gde ne pusi svako..moja majka je asmaticar..ima gomilu propratnih bolesti ali kaze da to nema veze s pusenjem sto joj lupa..preskace srce nonstop..tako da nije bitno da li ce neko ziveti duze ili krace zbog pusenja..vec kvalitet zivota..da ne pricam o osobama koji popuse kucu za 10ak godina kao podstanari..itd itd

..pusaci imaju ruzne zube..uf, sto ne volim miris cigareta kad se uvuce u odecu...tolerisem pusenje poneke cigarete (i to one kvalitetnije, a one jeftine smrdljive) ali one strastvene pusace koji popuse nekoliko pakli - bas ne volim....nije da ne volim, nego smeta mi...

То ме најмање брине. Ипак је живот најопаснији по здравље и води у сигурну смрт............пре, или касније.;)

П.С. Нисам знала да ће ова тема да се претвори у акцију против пушења, а све акције и диктати код мене изазивају контраефекат.
Apel za nepušenje nije atak ni na čiju slobodu i lični izbor. Na protiv, pushači ugrožavaju slobodu i sebi i drugima.

..pusaci imaju ruzne zube..uf, sto ne volim miris cigareta kad se uvuce u odecu...tolerisem pusenje poneke cigarete (i to one kvalitetnije, a one jeftine smrdljive) ali one strastvene pusace koji popuse nekoliko pakli - bas ne volim....nije da ne volim, nego smeta mi...

Jao ako pusi skupe cigare onda moz da mu se progleda kroz prste. :lol::lol:

I meni smeta da spavam u sobi gde je puseno, onda se budim nocu. Volim cist vazduh i kad pluca rade punim kapacitetom, a samim tim i srce i mozak i sve ostalo. A oni koji sebi to uskracuju za mene bas i nisu mnogo pametni. Tj cigare su gloopost.

све акције и диктати код мене изазивају контраефекат.
tipicno srpski :lol:
ma niko te ne tera,ali ako ces da dajes 10€ dnevno za cigare koje smes da pusis samo na ulici ili u kuci
nemas nikakav pritisak
kazem samo da je pusacu otezan zivot,tako da pusenje prestaje da bude zadovoljstvo i pocinje da bude muka ziva,pa ko hoce moze da nastavi

Наравно да је типично српски, пошто сам Српкиња.:D
Е па нису цигаре код нас 10 евра, знатно су јефтиније, при том у свим кафићима и баштама је дозвољено пушење, јер да није тако 80% кафића би могло да стави катанац. У позориштима такође постоји кутак за пушаче, што се биоскопа тиче, ретко идем у задње време, али постоји један мали биоскоп у коме је током пројекције дозвољено пушење, тако да још увек има места под Сунцем и за нас пушаче...
Уз све пушачке "муке", ја ћу догод ми то причињава задовољство, наставити са својим "пороком"...;)

Ко то каже да пушачи не доживе дубоку старост и да се злопате...:D

hokr7.jpg

Poslednja izmena:
Apel za nepušenje nije atak ni na čiju slobodu i lični izbor. Na protiv, pushači ugrožavaju slobodu i sebi i drugima.

Да је наслов теме био рецимо - Пушење или здравље, или већ тако некако формулисано, ја се у ту тему не бих ни укључивала, јер тачко знам шта ће да кажу противници пушења и њихове придике ми нису потребне, као ни полемика око нечега што је мој избор.
Дакле, као пунолетна особа, а као пунолетна сам и почела да пушим, свесна сам евентуалних ризика, па и поред тога пушим и немам намеру да остављам дуван, те ми апели и савети нису потребни.
Ако се случајно задесим крај тебе у затвореној просторији у којој је забрањено пушење, онда ћеш имати право да ми упутиш апел. До тада апелуј на своје ближње.

Malo sebicno al ajde..mozda neki od nastavnika truje nasu decu u skoli tako da bi apel tog tipa trebao biti nonstop aktuelan..narkomani takodje dozive duboku starost pa i zarazeni aidsom..tako da je taj 'izgovor' malo ogranicen i zvuci kao opravdanje koje niko nije trazio..sto se kafica tice svaki mora imati odgovarajuci broj mesta za nepusace..i naravno kad ne budemo vise pod turcima niko nece zatvarati objekte vec ce se povinovati zakonu.

Malo sebicno al ajde..mozda neki od nastavnika truje nasu decu u skoli tako da bi apel tog tipa trebao biti nonstop aktuelan..narkomani takodje dozive duboku starost pa i zarazeni aidsom..tako da je taj 'izgovor' malo ogranicen i zvuci kao opravdanje koje niko nije trazio..sto se kafica tice svaki mora imati odgovarajuci broj mesta za nepusace..i naravno kad ne budemo vise pod turcima niko nece zatvarati objekte vec ce se povinovati zakonu.

Е ово већ спада под хумор...:rotf:

Napad je najbolja odbrana. Ona je rešena da pushi (da se truje i druge da truje) i nikome ne dozvoljava da joj to pravo oduzima. Možemo joj samo čestitati na toj slobodi. Ali joj ne zavidimo. Svuda ima onih što se hvale onim čega se pametan stidi.

Još nešto: Za žaljenje je i duboku zabrinutost ako je stvrno takvo stanje u Srbiji što se tiče pushenja.

Poslednja izmena:
Опет он са придикама, које при том доживљава као напад!?!

Лепо ти рекох, гледај себе и своје ближње и оне који те пушењем директно угоржавају,
мани се дељења лекција по форуму, поготово кад то од тебе нико не тражи.

При том је промашио тему, јер није тема - 10 разлога против пушења, већ - Цигарете.

meni ne smetaju osim kad se pushi tamo gde necu da se pushi npr jedna kancelarija. inace mi ne smeta kad je kontrolisano, cak mislim da bi mi smetala sterilnost gde ljude biju shto pushe. ne smeta mi po kafanama i sl. cak mi smeta ako ce potpuno da se ukine. kako cu onda da pusim pasivno

zanima me da li je ta restrikcija pushenja dovela do tog "prociscenja", a da li je neko gledao.. da li bivsi pusaci pocinju da piju, da muche zivotinje ili sl

Probala sam, pošto je moje celo društvo pušilo cigare. To je bilo u gimnaziji, ali ne sećam se da li prvi ili drugi razred. Veću grozotu u životu nisam stavila u usta. Nisam pušač. Nikada nisam bila. Nikotin ne mogu da smislim. Bude mi muka. Moram jogurt da pijem, kada udahnem nečiji dim. Otrov. Pitam se, kako se ljudi naviknu na cigarete? Kako je moguće steći zavisnost. Smrde, imaju grozan ukus, loše su. Ne može niko da me ubedi da su mu se dopale iz prve. Da li je želja za dopadanjem u društvu toliko jaka da čovek sebe svesno truje do trenutka kada organizam postane zavistan? Oduvek sam to posmatrala slabošću i nikada nisam pušaće smatrala kul facama, već pubertetlijama željnim pažnje. Čak i kada sam sama bila pubertetlijka. Kako se neko navuče, ostaće mi večita nepoznanica.

Delim tvoje mišljenje, da mogu satrla bih kompletnu duvansku industriju.
Pušači obično nemaju obzira prema nepušačima. Svojim cigarama sve živo usmrde.
To je istina.

Uh, pa kako se samo divno razgranala tema... Kako ljudi kulturno razmenjuju misljenja... munja je pomenuo vladiku Nikolaja... Divan primer, ja sam negde procitao da dok je on pusio- cigarete je nazivao duhovnom hranom :) I ja pusim... Manje- vise... Zlatni marlboro... Volim tako da ga zovem... I da, ne radim nikakvu studiju, samo me interesovalo koliko ljudi sa foruma pusi, i jos neke stvari... Samo pisite. Poz :ok: :p

Uh, pa kako se samo divno razgranala tema... Kako ljudi kulturno razmenjuju misljenja... munja je pomenuo vladiku Nikolaja... Divan primer, ja sam negde procitao da dok je on pusio- cigarete je nazivao duhovnom hranom :) I ja pusim... Manje- vise... Zlatni marlboro... Volim tako da ga zovem... I da, ne radim nikakvu studiju, samo me interesovalo koliko ljudi sa foruma pusi, i jos neke stvari... Samo pisite. Poz :ok: :p

У први мах ми се учинило да пише - само пушите... Шта ти је пушач. :D

Добро, а ниси нам рекао кад си почео, колико пушиш и у којим приликама?

Back