Cigarete

Pitanje za sve. Kad ste poceli da pusite i zasto? Koje cigarete pusite i zasto bas te? Koliko dnevno cigareta popusite? Koje su najjace, a koje najblaze? Kako ste se osecali prvih dana dok ste pusili, da li vam je to predstavljalo bilo kakvo zadovoljstvo, a kako vam se cine nakon duzeg vremena koznumiranja istih? U kojim situacijama zapalite cigaretu?
Izvolite. :)

-početak druge srednje,ponudili me na odmoru...
-znači nema koje nisam probo,i još ima onih koje nisam probo,al nekako je pallmall plavi kratki zlatna sredina...
-po meni,najjače crveni mali bora,vrtli glava posle prvog dima... a najslabije ronhil ultima,ne oseća se u plućima...
-uvrnuto,vrtoglavica,glavobolja... kasnije zadovoljstvo a onda zavisnost,navika...
-kad god nisam kući i na času...

Pitanje za sve. Kad ste poceli da pusite i zasto? Koje cigarete pusite i zasto bas te? Koliko dnevno cigareta popusite? Koje su najjace, a koje najblaze? Kako ste se osecali prvih dana dok ste pusili, da li vam je to predstavljalo bilo kakvo zadovoljstvo, a kako vam se cine nakon duzeg vremena koznumiranja istih? U kojim situacijama zapalite cigaretu?

Dimim poput turcina..U raznim situacijama zapalim cigaretu,recimo posle klope i sexa..:ok:

Dimim poput turcina..U raznim situacijama zapalim cigaretu,recimo posle klope i sexa..:ok:

Posle sexa....? Da se smiris....
E,nekom sex zadovoljstvo i opustanje,nekom stres....:P;)

p.s. to je tako bajovanski....menjaj naviku.

@tema

Rano.Drustvo,radoznalost,zelja da se bude "riba",klasika...bzv.
Danas mi je zadovoljstvo da uz kafu zapalim cigaretu,ponekad dok vozim(uvek otvoreni prozori,mrzim duvanski dim).Sve ostalo u toku dana je vise navika,nego potreba.
Prilicno glupo.Kad bi se ogranicila na ono sto mi je potreba,ne bi bilo ni razloga da ostavljam cigarete.

:think: ( daklem,sad sam sama sebi dala ideju....:eek:)

:P

Nikad u zivotu ne bih stavio cigaru u usta jer je to ***** zivo. Moja cela familija pusi cigare ne vadi ih iz usti .Jedino moja zena i deca ne puse cigare i to je dobro .Moji roditelji rade u austriji i ja sa njima i imaju veoma zajeban posao , keva radi u kancelariji a cale je direktor neke firme cigareta to sve govori .:rtfm:

Ne sećam se kad sam tačno popušila prvu cigaretu, valjda u srednjoj. Ozbiljnije sam počela da duvanim oko 19-te, kad sam krenula na faks. Pušila sam uglavnom ženske cigarete, kim, eve, kareliju, eve slim, davidov slim i sada uno slim, beli. Popušim manje od pola pakle dnevno, meni je to baš gušt:kafa::D

Poslednja izmena:
pocela kao tinejdzerka, zato sto je bilo IN, naravno :lol:..ostavila sa 25, onda ponovo pocela pre dva meseca (nakon vise od 10 godina), jer mi je zbog necega sto se desavalo u tom trenutku to bio najlaksi "izduvni ventil"
pusim tipicno zenske cigarete-carelia slim, ili Eve, par na dan, ili cak nijednu, kako kad...takoreci fakultativno, kad mi je gusht :)

prva cigara pred kraj petog osnovne ... mesec dana nakon toga sam pocela redovno da pusim ... prva cigara koju sam zapalila je MonteCarlo a i sada pusim crveni MonteCarlo 100's ... nekako mi je ta cigara najlepsa a od nje i ne kasljem toliko ... Vecina njih pocinje sa drustvom , a ja izrod sama "cisto da probam"

Prvu zapalio sa 14,aktivno počeo sa 17.Marlboro crveni u početku pa Lucky,pa Lucky silver pa marlboro light(sa kraćim periodom pušenja LM-a,Ronhill-a i Winston Blue) tokom 15 godina nikotinske karijere.Imao nekoliko pauza od po 6 meseci najviše.Negde tokom vojske počeo sam da duvanim po paklu ipo a kasnije je to prešlo u dve i kusur pakle dnevno.Tad mi došlo iz dupeta u glavu i rešio da prestanem.
"Čist" sam 11 meseci :D

Mislim da sam imala 8 godina ili 9. Pravo sam pocela pusiti u osmom osnovne, ali mlatila sam kutiju na dan tek u 2. ili 3. srednje. Marlboro je uvek bio zakon. Sa 18 sam prestala na nekih 14 meseci ali sam kasnije imala problema sa skolom i vrlo brzo se vratila na kutiju. Sad sam na 10-12 cig dnevno.
Momci kazu da ostavim, a ja kazem da jedino sto bih mogla da ostavim su oni.

**** mas pravo :P cigare su uzivancija ... nisu zdravi ali je mnogo lakse kad zapalis... nemoj ostavljat furaj svoj tempo pa ko oce da te prati oce ko nece :P pa pa :zcepanje:

-Pushim od 15te znaci punih 5 godina...zashto...ne znam...da bih bila faca nije sigurno...
-sad trenutno Boss slims...zato shto su dosta blage,pa kad se vec trujem da ne umrem totalno...
-pushim 2 kutije dnevno
-najjace koje sam pushila...drina...najslabije...eva slims....josh sam pushila-walter wolf i zlatni i bijeli 100s,boss clasic,ronhil light...ne mogu se sad sjetiti....
-zadovoljstvo,navika...
-ja sam lancani pushac,pa mi je lakshe nabrojati situacije kad ne pushim...a to je kad se kupam, kad spavam i kad ucim....

Molim sve pušaće da pročitaju sljedeće:
U cigarete se ubacuje 600 komponenti. Sumpor se stavlja da bi nekvalitetan duvan dobio žutu boju. Olovo, da bi korigovao ukus i zbog ovog sastojka pušači često osjećaju metalni ukus u ustima. Da bi se stabilizovala vlaga, proizvođači ubacuju antifriz. Da se pepeo ne bi krunio dodaju se azbestna vlakna, a da bi bio bijel ubacuje se titan-dioksid. Kako su proizvođači počeli da ubacuju amonijak u cigarete, dokazano je da amonijak stvara ozbiljne promjene u mozgu po pitanju zavisnosti.
Naime, kao najteži oblik zavisnosti se kategoriše heroinska zavisnost, pušenje je na drugom mjestu, treća je zavisnost od kokaina, četvrta alkol i peta zavisnost od kafe. Koliko je teško osloboditi se nikotinske zavisnosti svjedoči podatak da dok proizvođači nisu ubacivali amonijak, 15 odsto pušača mogao je lakše, bez stručne pomoći, da ostavi cigarete, a sada je tek procenat od 0,1 do 0,2 posto prestane spontano da puši.
Uz izuzetno snažnu nikotinsku zavisnost, ozbiljan problem je i apstinencijalni sindrom koji se razvija odmah po prestanku pušenja. Kriza koja počinje već posle dva časa može da traje i do šest mjeseci. Pušač je suočen sa žudnjom za cigaretom, promjenljivog je raspoloženja, uzrujan, sa znacima anksioznih i depresivnih reakcija. Usporen je srčani rad, koncentracija je niža, usporen je metabolizam, primetna je stalna glad...

Pa sad se malo zapitajte što će vam cigarete, ja ne vidim ništa u njima. To je smeće koje su neki ljudi izmislili da vas otruju i naštopaju bolestima, i uzmu pare, ajoš dodatno - to što stvara ovisnost - uuu sigrna zarada, nećete se nikako ih otarasiti. Razmislite još jednom, pročitajte što piše na kutiji cigareta i ako nakon tog i dalje imate volju za pušiti, onda stvarno nešto nije u redu s vama. pozz

-drugi srednje, ma radoznalost i te fore
-parlament
-paklicu, dve, zavisi kada se probudim:D
-vrtoglavica const, ali posto sam u isto vreme pocela da buxnam opasno sve prodje ok:lol:
-svuda i uvek...:mrgreen:

Back