Cigarete i kako izaci na kraj sa ovom ovisnoscu

Ovom prilikom objavljujem da mi je danas mjesec dana kako nisam zapalila nijedne a pusila sam 7 godina :)

Vec tri puta sam ih ostavila na po 3, 4 mjeseca i uvijek me nesto tjeralo da zapalim opet i popustim. Mada moram naglasiti da sam zadnjih 2 godine pusila svega dve cigarete na dan-maksimalno 5, cisto da ispunim potrebu. Po tome sam vidjela da i nisam toliko zavisna jer ima ljudi koji bez kutije nisu normalni :D

Onda od sredine juna sam izdrzala nekih 15ak dana i opet zapalim.Stidila sam se sebe sto ih nikako ne mogu ostaviti a izdrzala sam od oktobra 2011. do februara 2012.
Najvise mi je pomogao citat Nikolaja Ostrovskog - Covjek koji se ne moze rijesiti glupe navike ne vrijedi nicemu. To mi je pomoglo da tjeram dalje i da napokon prelomim.

Sada nemam potrebu za cigaretom ni kad sam najnervoznija ni kada imam nesanicu a to me je uvijek smirivalo.

SAMO NAPRIJED VI TO MOZETE!!!! :)
Lepo! :D
Činjenica je da žene teže ostavljaju duvan nego muškarci.
Za pohvalu će biti tek ako preteraš ta tri-četiri meseca i to bude trajno stanje godinama! :D

Ko god hoće da ostavi duvan ima svega dve mogućnosti: ili da ga ostavi ili da nastavi. Neko srednje rešenje ne postoji. Smanjenje broja cigareta ne vodi prestanku!
ISTINA O PUŠENJU I PUŠAČIMA - drugi tekst po redu, posle napisa "UDAR STRUJE".

Ajde da vidimo kako ste se solobodili ovog poroka, na istom sam putu i treba mi par savjeta cisto da ostanem na istoj kilazi 94 da ne idem preko jer se apetit povecava.

Hvala

Moje lichno mishljenje je da sam naziv "zavisnost"/"ovisnost" cementira u svesti coveka upravo takav status.

prvo bi to trebalo izbaciti iz naziva, jer se pacijent pochne svo vreme vrtiti oko tog svog statusa kao oko osovine.

ako bi se prebacili pazhnjom na objekt -cigarete-i njihovu eliminaciju, rad na tome bi bio daleko lakshi.

koliko god da duvan jeste vrsta droge, vrsta navike, nije jedino na shto smo naviknuti.

kada bi smo sve nabrajali od chega smo "zavisni", spisak bi bio predugachak.

zhivot je dar, a daru se u ochi ne gleda no ga se chini shto upotrebljivijim.

dovoljno je imati pred sobom sliku unistenih pluca, losh zadah, odecu koja zaudara na neprijatan miris, prostoriju ciji zidovi permanetno upijaju nemile mirise ... treba li josh? novac valjda za to, koliko god da su...preskupe su

i naravno, kakav god da porok/zavisnost je po sredi, postavlja se pitanje: kakvo je stanje coveka dovelo do toga da posegne za tim?

Sta je to shto nas je ucinilo josh labilnijim i tada, eto, nashlo se "spasenje". hm.

kada bih ti rekla par upustava da se lako reshish toga, sa neke lagane distance bi se moglo videti da je to samo zamena jednog losheg vida zavisnosti od neke druge, benigne, "lepe zavisnosti". Ti bi iz toga izashao lako, kao jedan

i jedan shto su dva, ali pitanje je u kojoj meri tebi uopshte treba "zavisnost" od bilo chega ;)

pitanje (za sve) je: treba/zheli li chovek generalno oslobodjenje od shto veceg broja zavisnosti ? da li je to cilj?

Ovom prilikom objavljujem da mi je danas mjesec dana kako nisam zapalila nijedne a pusila sam 7 godina :)

Vec tri puta sam ih ostavila na po 3, 4 mjeseca i uvijek me nesto tjeralo da zapalim opet i popustim. Mada moram naglasiti da sam zadnjih 2 godine pusila svega dve cigarete na dan-maksimalno 5, cisto da ispunim potrebu. Po tome sam vidjela da i nisam toliko zavisna jer ima ljudi koji bez kutije nisu normalni :D

Onda od sredine juna sam izdrzala nekih 15ak dana i opet zapalim.Stidila sam se sebe sto ih nikako ne mogu ostaviti a izdrzala sam od oktobra 2011. do februara 2012.
Najvise mi je pomogao citat Nikolaja Ostrovskog - Covjek koji se ne moze rijesiti glupe navike ne vrijedi nicemu. To mi je pomoglo da tjeram dalje i da napokon prelomim.

Sada nemam potrebu za cigaretom ni kad sam najnervoznija ni kada imam nesanicu a to me je uvijek smirivalo.

SAMO NAPRIJED VI TO MOZETE!!!! :)

Imam problem sa nesanicom otkako sam ostavio cigarete, dakle dolazim u slicnu fazu :)).Pokusavam da odrzim tempo odlaska u teretanu, trcim pet dana u sedmici po 40 min i vec se osjecam bolje. Samopuzdanje je sve vece ali jos uvijek dolazim u iskusenje da zapalim. Pokusao sam sa sa manjim obrocima ali jednostavno ne ide, stalno sam gladan i evo upravo sada otvaram drugu kesicu sjemenki.
Hvala na podrsci.
Jos neki savjet. ovo mi je pocetak trece sedmice bez cigareta.

Back