Chinchile

odustao sam od trazenja sex partnera za moju djembelu cincilu pa sam mislio da udomim muzjaka,ako neko ima ili zna nekoga ko zna da neko ima na poklon muzjaka bio bih zahvalan.....i cisto da ne bude da trazim previse ako moze da je iz ns-a ili okoline hehhe

Da li cincile prave buku .....HVALA

Zavisi kako koje :) Moje se dosta često oglašavaju a pritom i mnogo lupaju po kavezu hehe :) Ja sam navikao i ne smetaju mi al naprimer sestru koja je u sobi pored ponekad uspeju da probude.. :)

Poslednja izmena:
cisto sumnjam da je od cincile, ne vjerujem....najbolje bi bilo da dijete vodis dermatologu pa ce on reci sta i kako, puno srece! i javi kako ste prosli:D

hmm dermatolog kaze od zivotinje ali ne i koje:( i to ne mora cak da se dodje direktno u kontakt sa zivotinjom dovoljno je preko dlaka, piljevine, hrane, stvari koje dodju u dodir sa obolelom zivotinjom. u pitanju je gljivicna infekcija....najverovatnije cu morati da simu poklonim nekome.

treba mi savet,cuo sam da ako imam muzjaka i jednu zenku moze da bude problem da nece biti poroda i da se nece dobro slagati...meni to nema nikakve logike a to sam dobio mail od jedne uzgajivacnice chinchila,pa ako iko moze da mi kaze da li je to moguce jer mi nekako neverovatno zvuci....inace sam kupoio muzjaka danas:):):) pa ne bih da ispadnem glup u drustvu hehehehe

Logicno je, vrlo. Ako ima samo jednu zenku, zelece sto cesce da se pari i tucice je da pobaci da bi se opet terala. Glodari znaju da batinama mogu da pobiju fetuse, majka mrmot ne dozvoljava da njene cerke iz prethodnog legla ostanu skotne jer ne bi mogli da zgreju dva legla mladunaca tokom zime.

IMaš opciju da ih na prvi znak problema razdvojiš i da ih sastaviš ponovo tek kad ona othrani mlade.

to sam i planirao jer sam cuo da mzoe da dodje do problema pa ne bih da mladi nastradaju bitno mi je samo da se slazu i da primetnim da je zenka skotna bas sam se razocarao jer su mi rekli tipa nema sanse da bude okota ako imam muzjaka i jednu zenku....ali vidim da nije sve tgak ostrasno ;)
hvala ti puno za savet

Moje mišljenje je da nije dobro držati par muško-žensko. Tako sam i ja napravio grešku pre više od 4 ipo godine. Ženke se dosta često teraju a mužijaci su izuzetno dosadni i napadni u tim danima pa se tih dana mogu dosta dobro potući i čupati...... Pre 2 ipo god se desilo da je okotila malog muškog koji je i sada sa nama i moram na svako njeno teranje da je odvojim i sklanjam kako bi je spasao maltretiranja i mučenja. I srećan sam što je za 4 ipo godine samo jednu bebicu imala.. Ako već hoćete više činčila neka budu istog pola. ;)

Moje mišljenje je da nije dobro držati par muško-žensko. Tako sam i ja napravio grešku pre više od 4 ipo godine. Ženke se dosta često teraju a mužijaci su izuzetno dosadni i napadni u tim danima pa se tih dana mogu dosta dobro potući i čupati...... Pre 2 ipo god se desilo da je okotila malog muškog koji je i sada sa nama i moram na svako njeno teranje da je odvojim i sklanjam kako bi je spasao maltretiranja i mučenja. I srećan sam što je za 4 ipo godine samo jednu bebicu imala.. Ako već hoćete više činčila neka budu istog pola. ;)

joj.....:dash:

Ljudi mene su ladno presli u pet shopu,verovatno nesvesno...dobio sam jos jednu zenku hahahahhaha
jos sam je nazvao Rale i navikao se na ime,malopre bacio pogled na genitalije i shokirah se
sad bar ne moram da brinem da li ce biti okota ili ne...svakako nece:confused:

Hehehe ma neka.. Njih dve će se super slagati i neće ih niko mučiti na svako teranje.. ;)
imam varijantu da jednu koja je starija parimo sa muzjakom cija vlasnica radi u pet shopu,ja sam hteo da to da preskocim i kupim muzjaka ali sad kad sam video da ne ide musko zensko,drago mi je sto je i Rale zensko :):) tako da cu mozda da vidim da stariju posaljem na druzenje,valjda nece biti problema dve zenke a da je jedna skotna....bas komplikovane zivotinje :):):)

Par dana posle... :P

ahahahhahahah joj svaka im cast....inace uskoro pocinje izgradnja novog kaveza kod mene:)

Moje cincile drzim u kavezu u sobi. Kada bi se vrata od sobe otvorila i zatvorila, njihove dlake bi letele po celoj sobi. Zaista se dosta linjaju. Da li je to normalno ili je nesto do mojih? Molim vas pomozite...

Cao. :D Evo ja se javljam :) Zelela bih da ti poklonim cincilu muzjaka, Ceda :D Nazalost ja ne mogu vise da ga drzim iz zdravstvenih razloga a i par meseci cu biti odsutna od kuce pa nece iati ko da ga pazi, zato bih zelela da ga nekome poklonim :D

Poslednja zajednička slika... Diksi nas je napustila 18.06. :( Operisala je zube ali posle 2 nedelje nije uspela...

Ostali su Đole i Gozmo.. tata i sin
dscn1054aresize.jpg

dscn1071aresize.jpg

Ovo mi je u planu ovog meseca :)
31484817.jpg

A sadašnji kavez će verovatno biti na prodaju..
dscn1088aresize.jpg

dscn1092aresize.jpg

Poslednja izmena:

Back