Chinchile

neke slike kad je otpalo krzno...
5454623104

5454011341

5454007653

naravno sad je sve normalno...
postavicu i nove slike. trenutno sakupljam sve informacije, oko pravljenja kaveza.
Neznam gde da nadjem pocinkovanu punktiranu zicu? Svaka preporuka je dobrodosla!! :)

Lepa cincila,a to na njusci je bas ozbiljno,vidi se da fali dlaka.
A kakva je situacija sa stopalima,prsticima?Jel ima tu gljivica?
Jel menjas redovno podlogu u kavezu?Kakva je higijena?

ovo su stare slike..sad je sve ok..
Bilo je i na sapama i na dva mesta na telu... vodili smo ga na veterinarski fakultet..dobio je vakcinu i kremu koju smo mazali. tako da je sve proslo. :)
upravi se zavrsava Vila Chinchila.. ovih dana cu staviti slike.

Potrebna mi je vasa pomoc....
Imam muzjaka i doslo je vreme da se pari. Da li imate ili poznajete nekog sa zenkom...? Samo trazimo malo cincilske ljubavi, nista vise :)

Hvala unapred!

POzdrav za sve ljubitelje ovih slatkih zivotinjica, dobili smo cincilu sa profi kavezom za uzgajivace, tj spasli smo je da ne postane bunda, ima oko godinu dana, i buca je debeljuca, zenka, samo mi nije jasno na ledjima ima na par mesta kao visu dlaku, malo cudno deluje s obzirom da kolko vidim im je jednake visine krzno, da li mi neko moze pomoci. I u vezi hranjenja, znaci uvece dospemo hranu, i promenimo vodu a polasata pre joj damo da se kupa, da li da joj hrana ostane u hranilici ceo dan posle?
Voli da jede suv sipurak, lesnik, suvo grozdje, ali nisam joj davala jabuku, jel moze svezu ili mora sve bas suseno.
I jos jedna za sad stvar da li je bolje da joj stavljam onaj posip za macke i glodare, posto imam malu decu pa mi je nezgodno da baca piljevinu i govanca na sve strane.
Iskreno preslatka je ali se malo plasim zbog klinaca, mali su beba od 2 god...i starije, mada vidim da se retko razboljevaju.
POzdrav :D

Vec dugo vreme citam vash forum i pitam se samo odakle nabavljate chinchile i zashto niste dobili dovoljno informacije od prodavca?Ja sam odgajivac chinchile za kucne ljubimce (ne za preradu krzna) vec preko 5 god. i stvarno vam se divim kako pokushavate ovde da drzite chinchile i ako imate samo jako malo informacije kako da ih cuvate.....@Nisana: U vezi hranjena: Chinchile se pushtaju svaki drugi dan iz kaveza u tom vremenu kada su napolje ti im napuni hranu, promeni vodu i seno (hrana, voda i seno mora da im je uvek u kavezu!!).....kad hocesh da ti ulaze oped u kavez ti im onda samo otvori vrata i oni vide da ima nova hrana i tako dalje i sami po sebe ulaze unutra (dobro moze da bude da ne odmah prvi put!) tako da nemorash da ih jurish po sobi da bi ushli unutra....Drugo: daj im svezu salatu svaki drugi ili treci dan, takodje i sa jabukom moze da bude sveza i moze i sushena, ali ne svaki dan!Chinchile moraju da se kupaju u njihov pesak po koliko hoce puta na dan, znaci pesak mora isto da im stoji u kucici...Ako imash josh neka pitanja mozesh slobodno da me kontaktirash....pozdrav vesna

ja sam imao muzijaka chinchile i mogu da kazem da su to jako radoznale zivotinjice pune energije,poprilicno su ciste posto se mija kupala u nekom vulkanskom pesku nazalost pregrizla je zice od tv i uginula :/

pitanjce jedno. imam 2 deteta 2 i 5 godina i jako bi voleli da imaju kucnog ljubimca, nisam se usudjivala ranije da im kupim bilo sta jer mi starije dete ima jako osetljivu kozu i alegican je (potvrdjeno na polen trave). cesto mu izadje alergija kada ode kod babe i dede koji imaju macku, s tim sto ja nisam sigurna da je bas reakcija zbog mace. kako stojistvar sto se tice cincila i alergija? inace igrao se dosta sa lemingom i nije bilo nikakvih reakcija.

Glodari, narocito manji, nisu zgodni ljubimci za decu jer bi dete moglo nehotice da povredi zivotinju a kod cincila je dodatna "nezgodacija" sto su to nocne zivotinje, pa bi mozda bilo bolje da razmislite o nekom drugom ljubimcu ili sacekate jos malo.

Glodari, narocito manji, nisu zgodni ljubimci za decu jer bi dete moglo nehotice da povredi zivotinju a kod cincila je dodatna "nezgodacija" sto su to nocne zivotinje, pa bi mozda bilo bolje da razmislite o nekom drugom ljubimcu ili sacekate jos malo.

Slažem se sa ovim a dodao bi i to da činčile ne vole da se diraju tj. nisu maze.One su samo za gledanje. :D

e pa ebg dok ja docekah odgovore :roll: :lol:...kupili smo cincilu pre neki dan i za sada je sve ok...pazim na ovo mladje dete da ga ne zgazi, mada se on vise boji pa ne sme da bude sam sa simom ( tako nam se zove cincila :D ) kad je pusten. stariji malo vise voli da ga cacka ali objasnjavam mu kako da se ponasa prema ljubimcu...eee jedino mi je razocarenje sto sad tek cujem da nisu maze. pa jel zaista ne vole da se maze? ja se sve nadam da ce biti drugacije kad se malo privikne na nas...
inace meni je dobra varijanta sto su nocne zivotinje, jer niko ne bude kuci do 16h...

sad citam ovo u vezi gljivica, primetila sam kod nase cncile da mu malo fali dlaka bas na mestu gde izlaze brkovi, jel to ozbiljno i mogu li biti u pitanju te gljivice? e baksuza da uzmem bas falicnu cincilu :lol:

Back