Chinchile

iskreno..prwu cincilu tj. muzijak,pustao sam ga u podrumu pa je trcao swaki dan i kupao se u pesku u jednoj posudi velikoj,i posle ga jurim :D e on je sad u velikom kavezu,odvojen od zenke jer se nisu jos upoznali..a zenku sam juce pustio u sobu da se izjuri i na kraju sam je jedwa uhwatio.. :D tacno je da grizu kablove i drvo :D pa bi to trebalo nekako da prikrijes kad je pustas..inace moja kad je jurim(ali samo zenska) pocne da skici i ispusta neke cudne zvuke,na kraju se bukvalno "dere" :D ali je uhwatim..jedna je standard druga black velvet..treba dosta vremena da je pripitomis kao i svaku drugu zivotinju,mada ja znam da ne vole da se maze puno..dodju na nekoliko sekundi i onda suuu... maglu hwataju.. :D

danas posle prvog dana skole :D usao sam u podrum jer ih tamo drzim,a i temp.je super leti-taman,zimi-toplo. :) kad ono nema zenke..ja krenem ka kavezu,ona otvorila kavez i pici po podrumu.. :P evo sad sam je uhvatio..i cas ispusta "alarm" :D cas se smiri.. :D

hiiiiiiiiiiiiiiiiiii...imam 1 cincilu...imao sam 2 ali mi je jedna uginula posle 3 godine...ne znam zasto...sada imam jednog muzijaka...u prvo vreme je tugovao i nije se pomerao sa jednog mesta...sada je vec bolje...:)...moja cincila je dosta plasljiva...i nikada ne mogu da je uzmem lepo iz kaveza i vratim je...kada sama izadje iz kaveza...ja dok pridjem da je uzmem ona pobegne ili na pod ili se vrati u kavez...:(...a kada je izvadim nekako i stavim na krevet nece toliko da se mazi...kako vi vadite svoje cincile i kako to izgleda kada su napolju???...

Pa i moje ne daju da ih nosim.Nisu to plisane igracke.Obicno su plasljivi i brzi su,skacu ko ping pong loptice:) Takva im je priroda,to ne mozes menjati.
Ja moje mazim kad su u kavezu pa im dajem grane za grickanje,brusnicu ili suvo grozdje.Radoznalo pridju,uzmu u rucice ili zbrisu odmah ili mi daju 3-5 sec da ih dodirnem.

Linjanje ne mozes spreciti,to je normalno.Samo cesce usisavaj:)

veliki pozdrav svima imam chinchilicu staru malo vise od godinu dana i zabrinjava me sve je izgrizla dlaku oko zadnjih nogu ne znam sto da li je mozda zbog vrucine jer kod meneje u sobi sigurno oko 25 stepeni ako neko nesta zna o tomeneka se javi...pozz

imam cincilu vec 3 nedelje. malo smo se zbilizili.
sad imam problem. obe zadnje noge su mu prilicno crvene. malo je izgubio krzno oko ociju,. Vodicu ga kod veterinara, ali ako je
neko imao slicno iskustvo, radio bo cuo o cemu se radi

Pozdrav svima,
nov sam ovde, a nov sto se tice Chinchile. Imamo je oko 3 nedelje.
Hteo bih da pohvalim sve vas sa vise iskustva, i da se zahvalim na svemu sto ste napisali. Od velike ste pomoci, bar meni, oko Chinchile.

Imam pitanje. Dlaka na zadnjim nogicama je prilicno otpala, toliko da se vidi koza. od jutros, opada i oko ociju i njuskice. Hteo bih da primenim terapiju sa sumporom.
Treba li da koristim jos nesto?

Evo mene opet, :-)
posle tri dana kupanja u mesavini peska, pudra i sumpora, mogu da primetim da je prestao da gricna krzmo na sapicama. Medjutim, i dalje postoji crvenilo.
Oko ociju je takodje prestalo da opada krzno.
Koliko dugo treba da se kupa u mesavini?
Primetio sam da se kupa 2-3 min, a onda legne u pesak i kao da spava. Jel to uobicajeno?

Kupanje u mesavini, nije bas pomoglo.
Odneo sam ga kod veterinara. Ima gljivice i parazite. Primio je neku inekciju i dobili smo prasak (kanesten) da se doda u pesak za kupanje. Sad vec izgleda malo bolje. nadam se da ce za 10-ak dana da prodje.
SVIMA SRECNA NOVA GODINA !!!!!!!!!
:) :-)

Srecan Bozic!
Polako se oporavlja. Opadanje dlake je prestalo. Valjda ce sad da pocne da nice nova.
12.01. idemo na kontrolu, pa cemo videti.
stavicu i neke slike, cisto da se se vidi kako to izgleda.
Hvala na linku. :)

Bili smo na kontroli. Sve je OK.
Da bi oporavak bipo brzi dobili smo kremu LAMISIL da mazemo na sapice. Njuska sada izgleda bolje, pocela je da raste dlaka. JEEEEE!!!!!
Vise nece biti cosav!

Back