Chelsea FC

Taj anceloti je napravio vishe od onog vengera kretena, pa opet ovog u nebesa dizhu
Razmotri malo njihove položaje, pa onda reci da je Venger kreten i da je Anćeloti uradio više od njega ...

Wenger sa Arsenalom ima jedanaest trofeja u 12-13 godina, i to u vreme kad je Mančester bio sila i dominirao ... Ono što daje posebnu draž tim trofejima je da Wenger nikada nije imao enorman budžet, i da je sam morao da krpi i stvara ekipu i pronalazi igrače (nešto kao Vujošević u košarci) ... Da nije bilo Wengera fudbal bi ostao uskraćen za gomilu klasnih igrača (Arni, Vijera i Bergkamp npr.), posebno u ovo vreme kada je oskudica klasnih igrača ...

Anćeloti je nasuprot njemu bio trener jednom od najvećih klubova na svetu, nije imao problema sa budžetom i dovođenjem igrača, i imao je najbolje igrače na svetu na raspolaganju ... Pošto se u Italiji ceni najviše skudeto, Anćeloti je debelo omanuo u svom poslu (jedan skudeto za 8 godina) ... Ove dve LŠ je uzeo više srećom i povoljnim rasporedom zvezda nego genijalnom taktikom ...

Anćeloti je dobar trener, ali nije ni blizu najboljim stručnjacima tipa Hidink, Kapelo ili Venger ...

prvo, 4 comunity shielda i nisu neki trofeji
znachi ono shto vredi su 3 lige i 4 kupa, shto je za respekt, al jednostavno premalo za klub renomea Arsenala, to je klub koji bi konstantno trebalo da osvaja trofeje, da bude u vrhu evropskog fudbala, znachi nema opravdanja za 4 godine bez ijednog trofeja kad je klub kao Arsenal u pitanju, i nemoj da poredish vujoshevica sa skrpljenim milionom godishnje i Vengera koji ruku na srce ima veci budzhet od 85% evropskih klubova. A glupo je reci da Anri, Vijera i Begkamp ne bi postali igrachi kakvi su da nije vengera, jednostavno otkud ti znash da pod nekim drugim trenerom ne bi ispali isti takvi ili bolji?
drugo kakve veze ima shta se najvishe ceni u Italiji (gde smo mi?), zna se koji je trofej najvredniji -->on ga je osvojio 2 puta, doshao vishe puta do finala, tako da ne mozhesh reci da je sreca, sreca je ovo shto je gvardiola uradio sa barsom (koju bih i ja do polufinala doter'o kad bih imao takav igrachki kadar)

prvo, 4 comunity shielda i nisu neki trofeji
Ni meni nemaju neku težinu, ali se ipak računaju ...

znachi ono shto vredi su 3 lige i 4 kupa, shto je za respekt, al jednostavno premalo za klub renomea Arsenala, to je klub koji bi konstantno trebalo da osvaja trofeje, da bude u vrhu evropskog fudbala, znachi nema opravdanja za 4 godine bez ijednog trofeja kad je klub kao Arsenal u pitanju, i nemoj da poredish vujoshevica sa skrpljenim milionom godishnje i Vengera koji ruku na srce ima veci budzhet od 85% evropskih klubova. A glupo je reci da Anri, Vijera i Begkamp ne bi postali igrachi kakvi su da nije vengera, jednostavno otkud ti znash da pod nekim drugim trenerom ne bi ispali isti takvi ili bolji?

drugo kakve veze ima shta se najvishe ceni u Italiji (gde smo mi?), zna se koji je trofej najvredniji -->on ga je osvojio 2 puta, doshao vishe puta do finala, tako da ne mozhesh reci da je sreca, sreca je ovo shto je gvardiola uradio sa barsom (koju bih i ja do polufinala doter'o kad bih imao takav igrachki kadar)
Pa noramlno da ima veze, ne možeš sve gledati crno na belo ... U Italiji je skudeto svetinja, i skoro svi igrači bi više voleli skudeto nego LŠ-a ...

Osvojio je i Ljupko Petrović sa Zvezdom LŠ-a, pa jel on onda jedan od najvećih trenera? Kad bi malo drugačije pogledao na te njegove osvojene LŠ, video bi da je tu bilo dosta sreće, od penala protiv Juventusa, do golova u 90+ minutu protiv Ajaksa, Liona, PSV-a, Seltika itd.

Koja crna sreća Gvardiole? Čovek je uspostavio takvu igru da im ne može niko ništa na sredini terena ... Imao je Rajkard te igrače pa nije uradio ništa orethodne dve godine ... NIje sreća ako ti odlično uklopiš svetske zvezde, nego znanj i rad ... I ti bi dotero takve igrače do polufinala? Objasni to Skolariju pošto on onakve igrače nije mogao da odlično vodi, a Hidink je mogao ...

znachi ono shto vredi su 3 lige i 4 kupa, shto je za respekt, al jednostavno premalo za klub renomea Arsenala, to je klub koji bi konstantno trebalo da osvaja trofeje, da bude u vrhu evropskog fudbala, znachi nema opravdanja za 4 godine bez ijednog trofeja kad je klub kao Arsenal u pitanju, i nemoj da poredish vujoshevica sa skrpljenim milionom godishnje i Vengera koji ruku na srce ima veci budzhet od 85% evropskih klubova.
To ti je kao kad bi rekao da Valensija treba konstantno da osvaja trofeje i da bude u vrhu evropskog fudbala ... Šta bi onda Real ili MAnčester trebalo da rade, ako Arsenal treba konstantno da osvaja trofeje ...

U te četiri godine bez trofeja Venger je kompletno promenio ekipu i podmladio, a Čelsi i Mančester imaju 10x veće budžete ...

Ne možeš porediti budžet u košarci i budžet u fudbalu ... Venger ima veći budžet od 85% klubova, ali ima ga i Vujošević ... Samo što u te klubove spadaju Šalke, Đenova, Ajaks ili La Korunja sa jedne, i London Tauers, Olimpija, Bamberg i ostali sa druge strane ... Mnogo su bitniji onih 15% klubova što imaju veći budžet, jer se sa njima boriš za trofeje ...

A glupo je reci da Anri, Vijera i Begkamp ne bi postali igrachi kakvi su da nije vengera, jednostavno otkud ti znash da pod nekim drugim trenerom ne bi ispali isti takvi ili bolji?
Anri je propadao i Juventusu, Vijera u Milanu, a Bergkamp u Interu ... Svi oni su više puta izjavili kako im je Venger spasao karijeru ... Venger je mnogim igračima napravio karijere, dok ti sada mogu napisati minimum deset trenera koji to nisu uspeli, ili su upropastili nekom karijere ...

Ja ipak mislim da je Anceloti veliki trener,jer ako ti osvojis dve lige sampiona i jos jednom igras finale,onda jesi odlican trener.Ok jeste malo podbacio u kalcu jer je osvojio samo jedan skudeto,ali ipak je bio uspesan,ja to kazem iako sam navijac Intera.A Venger je isto veliki trener iako nije nikad osvojio ligu sampiona...

Bitno jeste, ali pogledaj malo dublje od onoga što vidiš na peharu kao ime pobednika ... Ibra onda nije igračina kao što ti govoriš, jer nije igrao čak ni polufinale (a možda čak ni četvrtfinale) LŠ-a, a kamoli je osovjio ... Inzagi je za njega Pele lično, jer je dva puta osvojio LŠ-a ...

Zašto je Mančini dobio otkaz ako je doneo tri skudeta Interu? Tri skudeta zaredom je ogromna stvar, skoro nemoguća misija, a Roberto je opet dobio otkaz ... Kad malo bolje pogledaš, ta tri skudeta su go **** naspram onoga što piše u zvaničnim spisima ...

Walken Ibra jeste igracina,ali fali mu ta Liga sampiona da bi bio kompletan igrac!To je istina,verujem da ce Ibra kad tad podici pehar Lige sampiona,nadam se u dresu Intera...
A ne - dok ne podigne pehar LŠ-a nikako neće biti igračina ... Ovako je samo prosečan igrač u rangu Klea, Brane Ilića, Di Vaja, Forlana i ostalih koji nisu podigli pehar LŠ-a ...

Derlei je za njega igračina jer je bio šampion Evrope sa Portom ...

Ibrahimovic je definitivno dobar igrac, ali bi radije uzela npr. Teveza ,Vilju, Anelku ,Dzeka , da ne spominjemo Eto'o ...nego Ibru za moj tim...mislim, serem, sta bi bilo kad bi bilo,ali dajem primjer. Kad ima svoj dan, moze i obrvom da da savrsen gol, ali kad nema vuce se po terenu kao poslednja baba...i to moze jako da kosta....

E sad neko ce reci ''i Anelka je takav'' ja cu odma hreci da nije ;D...Anelka nema emocija i smiren je , ali dosta trci pogotovu kad ga Hiddink stavi na krilo...i trudi se u poslednje vrijeme.

Ibrahimovic je definitivno dobar igrac, ali bi radije uzela npr. Teveza ,Vilju, Anelku ,Dzeka , da ne spominjemo Eto'o ...nego Ibru za moj tim...mislim, serem, sta bi bilo kad bi bilo,ali dajem primjer. Kad ima svoj dan, moze i obrvom da da savrsen gol, ali kad nema vuce se po terenu kao poslednja baba...i to moze jako da kosta....
A ne, ne, ne - pošto je izgleda LŠ-a jedino merilo kako se usuđuješ da kažeš da je Ibra dobar igrač ... I Teri je isto kurton od igrača dok ne osvoji LŠ-a, bez obzira na sve maestralne partije do sada ...

Pa covece ja prvi kazem da igrac ne mora da ima LS,a da se nazove velikim igracima.Ima dosta igraca koji su fenomenalni pa nisu uzeli klempavi pehar.Evo Anri je tek sad sa Barsom osvojio,i to je jedini trofej koji mu je nedostajao...

Moja poenta Gari, za slučaj da nisi skontao, je da LŠ-a nema nikakvu važnost u proceni kvaliteta igrača/trenera ... To je bila opaska na tvoju konstataciju da je Ančeloti veliki trener jer ima dve LŠ-a i još jedno finale ...

Ronaldo nema tu famozbu LŠ-a, a opet je fudbalsko božanstvo ...

Sezona je gotova...
Zavrsili smo je sa titulom...
FA kup...kakvo zadovoljstvo...:hvala:
Uvijek je zadovoljstvo osvojiti najstarije fudbalsko takmicenje na svijetu!
Neki su to zadovoljstvo imali vise puta...u nasem timu najvise puta ga je osvojio Esli Kol - cak 5 puta!
Interesantno je da je upravo on bio igrac utakmice u finalu!:D

Ali da krenemo redom...
Prvo smo pobijedili Sautend, onda Ipsvic, pa Votford...a onda je postalo ozbiljnije...izbacili smo Koventri, Arsenal...i onda jos samo finale:)
Bilo je tu mnogo golova...
Strijelci su postizali golove ovim redom...Kalu, Balak, Kalu, Anelka, Lampard, Balak, Balak, Lampard, Anelka, Anelka, Anelka, Drogba, Alex, Maluda i Drogba...
S pocetka su nas nosili Kalu i Balak, zatim Anelka...a na samom kraju Maluda i Drogba! Lampard, Ceh, Esli Kol i Teri su nas nosili cijelo vrijeme!
Mada, svi su bili zasluzni za rezultate...jer nijesu samo oni koji postizu golove najbolji, ili oni koji su odigrali najvise utakmica...ali opet, golovi se pamte:D
Drogba je tu bio kada nam je bilo najvaznije!
Ovaj klip ce pokazati kako je izgledao nas put do finala...:ok:
Najljepsi trenutak je gol protiv Koventrija...tada mozete vidjeti zadovoljstvo i naseg vlasnika Abramovica i naseg predsjednika Baka...i ne samo njihovo:D A zatim je uslijedila i nasa najljepsa kontra ove sezone...sve je bilo savrseno!:heart:

Onda je doslo to nevjerovatno finale...I opet su tu bili Drogba i Lampard:ok:
Naravno, sudije bile divne prema nama, kao sto sam i najavljivao(gol smo primili nakon akcije iz ofsajda, sudija nije dosudio penal nad Lampardom, a zatim i ponisten cist gol Malude)...ali nema veze...ipak, mi slavimo na kraju!
Odabrao sam ovaj klip jer je lako razumljiv...a i zato sto je komentator znao da cijeni i Drogbu i Lamparda...

Bravo momci! Bilo je zadovoljstvo navijati za vas! I tako ce biti i dalje...u vjeke vjekova!:)

Pjesma za osvojeni FA kup!:klap::klap: :gace::gace::gace: :klap::klap:

Poslednja izmena:

Back