Chelsea FC

Ybt, ja ovakav bunker dugo ne videh u bilo kojoj ozbiljnijoj ligi, da ne pominjem LS. Ipak, odlicno su ga odradili, i tek sad se vidi kako Barsa nema resenja kad igra protiv ekipe koja je fizicki i takticki vrhunski spremljena. Cenim da ce Celzi napasti u revansu, narocito zato sto su ovi ostali samo sa 1 krstenim stoperom, bice interesantno videti ko ce biti drugi stoper.

ja sam mislio da u igrali cukaricki borac
SMOR UTAKMICA
Pa mnogo si lose mislio, kao po obicaju.
Smor je onima koji zele da gledaju balet - e ne moze. Nije smor za one koji znaju koliko je to bila taktikticki perfektno odradjena utakmica. Obozavam takve utakmice. Ali obozavam.

Sto se revansa tice, ne treba zuriti. Dovoljan nam je jedan gol, a potpuno je neophodno da ne primimo nijedan. Ne treba se mnogo otvarati, ovi imaju brze kontre, nego strpljivo cekati svoju priliku. Ako odigramo pametno idemo u finale.

Pa mnogo si lose mislio, kao po obicaju.
Smor je onima koji zele da gledaju balet - e ne moze. Nije smor za one koji znaju koliko je to bila taktikticki perfektno odradjena utakmica. Obozavam takve utakmice. Ali obozavam.

Sto se revansa tice, ne treba zuriti. Dovoljan nam je jedan gol, a potpuno je neophodno da ne primimo nijedan. Ne treba se mnogo otvarati, ovi imaju brze kontre, nego strpljivo cekati svoju priliku. Ako odigramo pametno idemo u finale.

Pa meni je mnogo mnogo bila bolja utakmica sa liverpulom
4:4 savrsena utakmica

Pa meni je mnogo mnogo bila bolja utakmica sa liverpulom
4:4 savrsena utakmica
Pa dobro jeste, bila je lepsa za gledanje - to stoji. Ali ova je bila toliko takticki dobra da je to jeza. E sad, sve zavisi od ukusa. :)

Drogba je mogao da utice na dalji tok utakmice......
Vala ona prilika kad je bio sam ispred Valdeza je da ti se kosa digne na glavi. Ali, dobro... Bice jos prilika, nista nije izgubljeno.

Nemojmo biti sigurni da Celzi ima vece sanse u revansu..
Imamo apsolutno jednake sanse. Jedina prednost Celzija je ta sto se igra kuci i sto ce barsa imati problema sa stoperima.
Pa sad, videcemo. :) Kladionice prognozirale da se vracamo sa min 2 komada u mrezi, pa se nismo vratili - cak smo imali i najbolju sansu na utakmici.

Mislim da je Barsa u prednosti, jer im odgovara i 1:1. Tesko je ocekivati da ne daju gol u dve utakmice. Slazem se sa Jekom da je takticki perfektno Hidink odradio mec. Negde sam vec napisao da je dlican potez stavljanje Bosingve na Mesija. Samo, odakle mu srca da igra sa onakvom cetvorkom u veznom redu (Lampard, Balak, Esijen, Mikel). Prava opstrukcija fudbala. Ali, ima covek pravo na to.

Grdni Diara, digoše čo'eka na sprdnju.:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:...inače... smijurija

Ono što treba pomenuti je da je i Mančester igr'o prosle godine na Kamp Nou isto kao i Čelsi ove godine tj. u utorak.
Da se primijetiti da ljubitelji fudbala odmah prepoznaju kad Čelsi odigra defanzivnu i neinteresantnu utakmicu, a kao po automatizmu se zaboravlja kako smo odigrali dio sezone od kad dirigentsku palicu drži Hidink, igramo lijepo za oko i sigurno u odbrani,(svi od reda da ih ne nabrajam, treba naglasiti jedino Ivanovića zbog ta 2 gola redsima) napad je efikasan,(probuđeni Drogba opet buši i izluđuje protivnike) povrijeđeni igraci se vraćaju,(Esijen) stabilizuje se i sklapa tim, jedinstveno djelujemo.

...a Čelsi jeste doš'o da se brani , (nepopularno je ali sta cemo sad) --to je vjerovatno ponajbolje rešenje za ovakvu Barselonu.
Bilo koji evropski jači tim, da je igr'o protiv Barse u 1/4 finalu u prvom mecu na Kamp-u, siguran sam da bi igr'o bunker, e sad istina možda neu onolikoj mjeri k'o Čelsi, ali to je sto je.

Čelsi donekle i opravdano tako igrao jer došlo je vrijeme da se ozbiljno pristupi problemu LŠ tj osvajanju iste, jer dosta je bilo više propuštenih prilika prethodnih dodina kad smo takode imalo dobar tim.
Dio sezone Čelsija od kada je doš'o Gus je više nego odličan, te stoga ne treba rizikovati , a još protiv tima koji poslednjih nekoliko god. igra sigurno najkvalitetniji fudbal,...zašto da se Čelsi zalijece, konačno smo "stali na loptu", nadam se da više necemo srljati u prazno, jer Murinjo i Skolari su prošlost..., a Grant je GOSPODIN!!!....Gus je na dobrom putu da to postane, .

Zašto i ne odigrati defanzivan fudbal kad bismo ga primili u otvorenoj razmjeni, a to ne bi bilo simpaticno, tako da podržavam taktiku Gusa, samo je pitanje da li imamo korist od toga kad nas uskoro čeka drugi mec na Stemford-u,...biće dosta teško i njima i nama da spremimo pravu strategiju za taj mec.,....jer ako se otvorimo,--opet nam prijeti opasnost od najopasnijeg napada trenutno u Evropi, a da igramo defanzivno i da cekamo kontre ne bih volio jer :
-pitanje je da li bi je docekali i kako bi je iskoristili
-druga stvar je da ako Barsa bude stvorila šansi više od nas (a ne nadam se da ce do toga doc') tj. ako Čelsi ne bude stvar'o šanse u napadu bilo bi sramno, jer baš sad u srijedu se mora dokazati kvalitet, i to protiv koga --protiv onoga ko je u ovom trenutko najjači...ako ih nadigramo u srijedu,(a to bi zapušilo usta zlobnicima i otvorilo nam sigurnost u finalu) osvajanje famozne LŠ ne bi trebalo da izostane.

Poslednja izmena:
Samo što je to Jeko jedno veliko AKO , ne daje nam za pravo utakmica od utorka da se mnogo raspištoljimo nadajući se prolazu.
..ali:uvijek to ALI koje curu kvarihahaha:
...ali ipak igramo na Stemford-u i nadam se da smo na Kamp-u ipak samo zagrijali snage za revanš.

Naviše se bojim tog barsinog napada, jer opasnost prijeti sa svih strana + sredina (svako od njih može da iznenadi našeg čeha koji je sklon tome da napravi neku ludoriju(sličan ponekad Kamenom(Espanjol), ali je Čeh skoro u 99% slučajeva pobjednik u situaciji 1 na 1 tj.onda kad je loptu svi vide u mreži, a zna da zakaže i "popije" gol onda kad ga niko ne očekuje (npr.protiv Liverpula-slobodni Aurelija, golman k2o što je Čeh ne bi smio da dozvoljava, a ni Čelsi ga može prodat' prije nego li ostale, .. nesigurnim intervencijama ne smije dozvoliti luksuz pa da zbog toga učestalo daje zeleno svjetlo drugima za osvajanje LŠ.

Oni uvijek mogu da daju gol više, to se mora neutralisat', ne samo to nego i remi s golovima, jer ih vodi dalje, pobjeda uz konstantnu koncetraciju odbrambenih(ni sekundu se ne smije zaboravit na Etoa, Anrija, Mesija...a i naš Didier bi treb'o da bude jedan od ostalih naših strijelaca.

Poslednja izmena:
Celsi je odigrao sramnu utakmicu, nije to nikakva briljantna taktika Hidinka, nego bunkercina nevidjena do sada (poslednji put je to Inter igrao 60-ih) ... Ali ne treba ih napadati zbog toga, jer ne igraju tako cele sezone a situacija je bila takva da nisu mogli igrati drugacije, osim ako ne bi zeleli jos vecu sramoti ... To me podseca na onog lika koji je krio da mu je otac umro da bi dizao njegovu penziju jer nije mogao da prezivi ... Jeste sramota, ali opravdana ...

Sada vidite koja je Braca klasa, jer su naterali jedu od najjacih ekipa na svetu da se brani sa 9 igraca, da su im se napadacke akcije sacinajvale od vracanja lopte Cehu i njegovog ispucavanaj na Drogbu, da Lamaprd izadje 20 minuta pred kraj jer je apsolutno nemocan ... Na poluvremenu Cavi je imao oko 50-ak dodavanja, a najbolja tri igraca Celsija u tome su imali po 16-17 ... Barca igra isto protiv Celsija i protiv Malage, razlika je sto se Malaga otvoti i pokusa da nadigrava, a Cesli nagura sve u 16-erac ...

Ja razumem Hidinka, i znam da je ulog prevelik, i da je Barca nadmocna i za klasu iznad, ali je bilo mucno gledati onakav Celsi ... Celsi igra sjajno u drugom delu sezone (tj. kod Hidinka) i ravnopravno se nose sa slicnim klubovima (Juve i Liverpul npr.), ali su ipak za klasu slabiji od Barse, ma sta god naviaci mislili ... Ne samo Celsi, nego sve ekipe ove sezone ...

Oni uvijek mogu da daju gol više, to se mora neutralisat', ne samo to nego i remi s golovima, jer ih vodi dalje, pobjeda uz konstantnu koncetraciju odbrambenih(ni sekundu se ne smije zaboravit na Etoa, Anrija, Mesija...a i naš Didier bi treb'o da bude jedan od ostalih naših strijelaca.
To se moze neutralisati, nece Barca dati gol ako Celsi ponovi igru iz prve tekme, ali onda ga nece ni Celsi dati ... Ako Celsi krene da se nadigrava sa njima, onda je sve gotovo, jer nemaju kapacitet za to ...

Jedina Celsijeva sansa su penali, a ako Barca da jedan gol onda je sve gotovo ...

Celsi je odigrao sramnu utakmicu, nije to nikakva briljantna taktika Hidinka, nego bunkercina nevidjena do sada (poslednji put je to Inter igrao 60-ih) ... Ali ne treba ih napadati zbog toga, jer ne igraju tako cele sezone a situacija je bila takva da nisu mogli igrati drugacije, osim ako ne bi zeleli jos vecu sramoti ... To me podseca na onog lika koji je krio da mu je otac umro da bi dizao njegovu penziju jer nije mogao da prezivi ... Jeste sramota, ali opravdana ......
Ne bi baš rek'o bunkerčina, jer Čelsi je igr'o kolk'o mu je Barsa i dozvolila, a i znalo se da je najbolje da se ide na defanzivu, tako da je defanziva bila i planirana i neplanirana + to što je Čelsi odlično odigr'o defanzivu,.....jer mišljenja sam da je 2X teže braniti se 90(i kusur) minuta nego li napadati iz istih 90 i kusur min.
Uostalom , pitam :Kako je Mančester odigr'o prvi meč protiv Barse na Kap-u prošle god.---čini mi se skoro isti k'o ovaj što je odigr'o Čelsi, pa niko nije pravio priču od tog meča, a kol'ko se sjećam uspješno se Mančester branio dok je Barsa tokom 80% meča napadala.

Bilo ko da je igr'o protiv Barse-igro bi defanzivu ...dakle neko manje neko više, Čelsi ove god je izgubio trku u Premier Ligi i mora se ozbiljno pristupit sad kad su trener i igrači više nego siti gluposti iz prošlih sezona i propuštanja dobrih prilika.
Sada vidite koja je Braca klasa, jer su naterali jedu od najjacih ekipa na svetu da se brani sa 9 igraca, da su im se napadacke akcije sacinajvale od vracanja lopte Cehu i njegovog ispucavanaj na Drogbu, da Lamaprd izadje 20 minuta pred kraj jer je apsolutno nemocan ... Na poluvremenu Cavi je imao oko 50-ak dodavanja, a najbolja tri igraca Celsija u tome su imali po 16-17 ... Barca igra isto protiv Celsija i protiv Malage, razlika je sto se Malaga otvoti i pokusa da nadigrava, a Cesli nagura sve u 16-erac ...
Pokušaće i Real sad da se nadigrava jer je to mnogo veće rivalstvo u mnogo čemu, pokušaće i Malaga...ma neka pokušaju svi ...ja opet kažem da je dobro što je Gus postavio takav plan , jer mišljenja sam da je Čelsi i previše zapažen u svijetu fudbala , a da ne osvoji LŠ, tako da su sva 8(REGULARNA) sredstva odobrena, možda treba tražiti osvajanje LŠ na manje lijep način tj. na po neku utakmicu defanzivno odigranu da bi se došlo do cilja.

Ja razumem Hidinka, i znam da je ulog prevelik, i da je Barca nadmocna i za klasu iznad, ali je bilo mucno gledati onakav Celsi ... Celsi igra sjajno u drugom delu sezone (tj. kod Hidinka) i ravnopravno se nose sa slicnim klubovima (Juve i Liverpul npr.),
Čelsi je odigr'o tek prvi manje lijep meč i to sad protiv Barse kad je bilo bitno ostati neporažen

Poslednja izmena:
To se moze neutralisati, nece Barca dati gol ako Celsi ponovi igru iz prve tekme, ali onda ga nece ni Celsi dati ... Ako Celsi krene da se nadigrava sa njima, onda je sve gotovo, jer nemaju kapacitet za to ...

Jedina Celsijeva sansa su penali, a ako Barca da jedan gol onda je sve gotovo ...

I ja sam više puta rek'o da su penali prilika, ali mislim da možemo da ih i savladamo minimalcem u regularnom dijelu meča, jer podsjećam te da će i zavisit' od kadra kojim raspolažu : Markez je povrijeđen, Pujol će morat' malkice da pauzira u meču protiv nas, Pike je mlad trebamo možda tu tražit' priliku, ...ali..oni opet imaju napad i tu je ista struktura..ništa moramo povrijedit' opet Mesija ili Eto-a ***. ne moslim na lomljenje nogu vec na samo blažu povredu da bi pauzirali taman taj meč protiv nas (a i nadam se da će se na treningu poivrijedit' neki od njihovih:hahaha: ili pak nekakve stomačne tegobe da ih zadese )

Back