Chelsea FC

Tores pokazuje znake zivota... ali nije problem u njemu, kao sto rekoh u drugoj temi i kao sto je i crni lepotan lepo rekao, u Liverpulu je svaka lopta isla na njega pa on sta uradi, uradi. A u Celsiju cim se neko nadje na 20-25 metara od gola sa loptom odmah sutira. Neverovatno je koliko lopti je tako juce potroseno, a juri se gol za pobedu. Umesto lepo, strpljivo, da se izgradi akcija, da napadac dodje do ciste sanse, a onda pada gol. Tu naviku sutiranja iz daljine pod hitno izbaciti iz upotrebe.

U januaru ocekujem nekoliko pojacanja i nastavak rekonstrukcije tima i smene generacija. Oko Ramiresa i Toresa treba graditi novi tim.

Poslednja izmena:
Po meni, najvaznije je da sada odu Anelka(transfer je dogovoren), Malouda, Kalou, Mikel jer od njih nikakve koristi nemamo. Zatim, pod hitno moraju da se dovedu novi igraci, konkretno stoper( vjerovatno dolazi Cahill) i krilo. Treba nam jos jedan igrac tipa Mate. Takodje treba forsirati Romeu-a, a pogotovo Josha McEachran-a, jer sada je pravo vrijeme da pocne da igra, a ako Boas nema namjeru da ga stavlja u tim, onda nek ode na pozajmicu. Trenutno nam se igra svodi na dva igraca- Sturridge-a i Matu. Mislim da prije svega formacija treba da se promijeni, mozda npr u 4-2-3-1. To bi moglo izgledati ovako:
-----------------Cech----------------
-Ivanovic--Luiz--Terry--Cole---
--------Lampard--Meireles------
-Sturridge---Mata--Novo krilo-
----------------Torres----------------

E sada, tu ima dosta prostora za manevar. Na pozicijama 2 zadnja veza mogu rotirati i Ramires,Josh i Romeu. Na poziciji poluspica moze igrati Lampard, a Mata bi se preselio na lijevoj strani.
Postoji tu dosta mogucnosti, ali- potrebne su promjene :)

Po meni, najvaznije je da sada odu Anelka(transfer je dogovoren), Malouda, Kalou, Mikel jer od njih nikakve koristi nemamo. Zatim, pod hitno moraju da se dovedu novi igraci, konkretno stoper( vjerovatno dolazi Cahill) i krilo. Treba nam jos jedan igrac tipa Mate. Takodje treba forsirati Romeu-a, a pogotovo Josha McEachran-a, jer sada je pravo vrijeme da pocne da igra, a ako Boas nema namjeru da ga stavlja u tim, onda nek ode na pozajmicu. Trenutno nam se igra svodi na dva igraca- Sturridge-a i Matu. Mislim da prije svega formacija treba da se promijeni, mozda npr u 4-2-3-1. To bi moglo izgledati ovako:
-----------------Cech----------------
-Ivanovic--Luiz--Terry--Cole---
--------Lampard--Meireles------
-Sturridge---Mata--Novo krilo-
----------------Torres----------------

E sada, tu ima dosta prostora za manevar. Na pozicijama 2 zadnja veza mogu rotirati i Ramires,Josh i Romeu. Na poziciji poluspica moze igrati Lampard, a Mata bi se preselio na lijevoj strani.
Postoji tu dosta mogucnosti, ali- potrebne su promjene :)

Svaka ti je zlatna

i6h6id.jpg

img4ef9a3dc29e531.79261301.jpg

I jedna navijacica :)

sfhs3a.jpg

Poslednja izmena:
‘I am really proud to have been at one club and nowhere else’ - Chelsea captain John Terry

The England defender has spent his entire career at Stamford Bridge, and has revealed his desire to one day manage the Blues once his playing time is over

159552hp2.jpg

Chelsea captain John Terry says he is proud to be able to call himself a one-club man, whilst revealing he would like to takeover the manager's hotseat at Stamford Bridge in the future.

Terry joined the club as a 14-year-old and, bar a loan spell at Nottingham Forest as a youngster, the England skipper has only ever played for the Blues, insisting he cannot see himself featuring for anyone else other than the west London outfit.

"For me, you don't see [one-club players] in this day and age," he told Chelsea TV.

"You see a couple of the Man United lads and Stevie G [Gerrard] at Liverpool, but other than that you couldn't count five people on your hand.

"It is a rare breed and I am really proud to have spent my whole career here.

"I have been fortunate enough to start at a very young age and to see different managers come in, big managers, and for me to keep improving.

"One because I have wanted to and secondly because I see this as my club and always will.

"When I finish playing I want to come back to Stamford Bridge and bring my kids to watch games and things like that.

"For me, I am really proud to be at one club and no other club. I could never see myself in another shirt anyway."

Terry is the most successful Chelsea captain of all time, whilst he is currently sits fifth on the club's all-time appearances list, and admits he would love to manage the Blues after he retires.

"I have learnt over the years from managers I've had and I have worked out [training] sessions from the last seven or eight years," he said.

"I have got stacks and stacks at home. It is just a case of putting it into my way.

"Dennis [Wise] said about having your own people within and it is so important if you are a manager that you are controlling everything.

"It is all or nothing for me and if I don't get the chance to take the reins on everything, that would probably make my mind up whether I do take a job if I get the opportunity."

http://www.goal.com/en-gb/news/2896...oud-to-have-been-at-one-club-and-nowhere-else

Pominje se suspenzija od 15 meceva za JT...

Sto se tice danasnjeg meca, ja ne znam sta kazem, stvarno, ostao sam bez rijeci.
Opet isto, iste greske se ponavljaju. Srecom, dolazi Cahill pa moze igrati stopera u tandemu sa Terry-jem, Luiza ne mogu vise da gledam. Momak previse grijesi, treba njemu klupa, da o'ladi malo... Da je Boas pametan, rekao bi mu: ,, Decko, sad ces malo da budes rezerva, dok ne shvatis sta ti radis. Zapitaj se malo..." I cemu vise forsiranje formacije 4-3-3, kad nema nikakvog posla od nje. I kazu igramo ofanzivno, nama ta "ofanziva" donosi kontraefekat, vise golva primamo nego sto dajemo. Nego, dolazi nova godina, a sa njom nadam se i bolji rezultati.
Da iskoristim priliku i da vam cestitam Novu godinu, sve najbolje, da budete zdravi i veseli, pa cemo valjda slaviti neku titulu u njoj z:D

Ja bih ovako postavio taktiku:

Čeh
Bosingva-Ivanovic-Teri-Kol
Meireles-Ramires-Lampard
Mata
Tores-Drogba
Ne moze to tako, prije svega ramires nije igrac za zadnjeg veznog, jer mu je kontrola lopte ravna nuli, a Drogba ide na africki kup nacija, tako da umjesto njega moze, a i mora Sturridge.
Ali opet moglo bi se pokusati i sa takvom formacijom, jer bi poluspic slao lopte u prostor Torresu, a on samo tako moze da daje golove. Znamo koliko je Torres neefikasan u formaciji 4-3-3, tako da bi mu to odgovaralo.
e sad, ja bih to postavio ovako: dormacija 4-4-2, dijamant
------------------Cech----------------
-Ivanovic--Cahill--Terry--Cole--
----------------Romeu---------------
-------Ramires------Mata---------
--------------Lampard--------------
------Sturridge----Torres---------

Tu bi Lampard mogao da salje te lopte u prostor, jer od napada po strani nema posla. I plus trebali bi da igramo na kontra napad

Gledao sam LivpoolTV na poslu pre neki dan i tu ide neka montaža toresovih golova...hebote taj čovek je imao strašan osećaj za pozicioniranje, kretanje mu je bilo 90% gola.
Međutim, danas nema oštrinu.
Ne znam dal je do taktike ili do glave. Rekao bih do taktike.

Da se ne lazemo, potpuno objektivno, juce je odigrao fino. U prvih 15 minuta sredio 1 na 1 i Mati i Lampardu. Kod drugog gola pronasao Eslija.
Ja sam zadovoljan kako je on odigrao poslednji mec. Kao sto si rekao stvorio je dvije dobre sanse Mati i Lampardu, i na kraju poslao loptu u prostor Colu i onda je ovaj asistirao.
Slao je dosta lopti u prostor, trudio se, ubacivao, ucestvovao u akcijama, sve u svemu, bio je koristan. Ja mislim da ce biti golova, igrace on sada vise utakmica s obzirom da Drogba ide na kup nacija. Bice to dobro.

Ja sam zadovoljan kako je on odigrao poslednji mec. Kao sto si rekao stvorio je dvije dobre sanse Mati i Lampardu, i na kraju poslao loptu u prostor Colu i onda je ovaj asistirao.
Slao je dosta lopti u prostor, trudio se, ubacivao, ucestvovao u akcijama, sve u svemu, bio je koristan. Ja mislim da ce biti golova, igrace on sada vise utakmica s obzirom da Drogba ide na kup nacija. Bice to dobro.
Svaka mu cast na asistencijama,ali on kao da je zaboravio kako se postize gol..

Gledao sam LivpoolTV na poslu pre neki dan i tu ide neka montaža toresovih golova...hebote taj čovek je imao strašan osećaj za pozicioniranje, kretanje mu je bilo 90% gola.

Upravo tako.

Svaki gol vredi pogledati, ali ovaj cija akcija pocinje na 2:02... neverovatno. Kakvo kretanje, bez dodirivanja lopte izbacio je golmana. Klasa.

Meni nekako izgleda kao da je izgubio brzinu, eksplozivnost koja ga je krasila. Evo na videu se vidi, skoro svaki gol je postigao prvo pretrcavanjem igraca a zatim egzekucijom. Sada kao da to vise nije u stanju da uradi.
Ne znam, vidjecemo u narednim mecevima da li grijesim.

igramo toplo hladno,ispod standarda....lampard skrivi gol protiv aston vile, pa ga da u sledecoj utakmici i odmah mediji izmisljaju neke svadje u klubu...jaojao...
od toresa sam digla ruke,nema tu leba. Shuskaju se razni odlasci,ali definitivno iz klub otisao je Nikolas Anelka.Slijedi...omaz :cool:
nicolas-anelka1.jpg

Anelka je u klub dosao kao najveca zvijezda Boltona , za 16 miliona funti. Bio je prva kupovina Avrama Granta i dosao u trenutku kada je Drogba bio na Africkom kupu nacija. Prvih sest mjeseci, Anelka je imao problema sa adaptacijom-iako je dao svoj prvi gol za klub posle tri utakmice na mechu sa Viganom,ali je jos samo jednom,protiv Portsmuta pronasao mrezu u tih sest mjeseci.Najgori trenutak, bilo je njegovo izvodjenje penala u presudnoj utakmici sa Mancester Junajtedom- Teri je prokockao Celzijevu sansu da prvi put stane na krov Evrope,Anderson je pogodio, da bi Anelka nezainteresovano sutnuo loptu i Van Der Sar vrlo lako odbranio . Mancester Junajted osvojio je Ligu Sampiona.

Tad je Anelka postao omrazena figura medju navijacima, ali sledeca sezona se ispostavila kao kljucna. U prijateljskoj utakmici sa Milanom,Anelka je dao cetiri gola. Iskoristio je Drogbinu povredu- postiga je prvi hettrik u karijeri protiv Sanderlenda,a do decembra, postao je prvi igrac koji je za to vrijeme dao 10 golova. Skolari je ubrzo otisao,medjutim od Hidinkom Anelka je uspio da da jos devet golova u Premijer Ligi i postane najbolji strijelac u sezoni 2008/2009. Ukupno, njegov skor te sezone u svim takmicenjima iznosi 25 golova.

nico_280x390_974219a.jpg

U sledecoj sezoni,Anceloti je stavio ANelku malo povuchenije.Anelka je od Oktobra do Januara prezivljavao post, okoncavsi ga golom protiv Evertona. Promijenljiva sezona sto se tice golova,ali Anelka je svakako bio vazna karika u timu.Te sezone Celzi je osvojio titulu,cineci Anelku,uz Eslija Kola i Heninga Berga, trecim igrachem koji je osvojio titulu sa dva razlicita kluba. To mu je dalo produzetak ugovora do 2012 godine.

Pocetak 2011-2012 sezone poceo je odlicno. Asistirao je Maludi za poslednji gol protiv VBA ,sledece nedelje dao dva u utakmici sa Viganom. Svoju dobru formu nastavio je i u Ligi Sampiona, sa dva gola protiv Ziline,zatim Spartaka iz Moskve i marseja.Golom protiv Spartaka u drugom poluvremenu, upisao je svoj 50 gol u dresu Celzija.

Kako god, revolucije koje je sprovodio Andre Viljas Boas, cesta rotacija igracha i gubitak zagarantovanog mjesta za veterane, nijesu odgovarale Anelki. Prvog januara, napustio je klubi za rekordnu platu nastavio svoju karijeru u Sangaju.

....malo ljudi se sjeca da je Anelka , lako mogao biti Tjeri Anri. Otkriven od strane Arsena Vengera, koji ga je i doveo u Arsenal iz PSZ davne 1997 godine, Anelka je vazio za vunderkida. Dao je svoj prvi gol u pobijedi protiv Mancester Junajteda, a za godinu dana,sa 18 godina, probio se u prvi tim i bio kljucan igrac u osvajanju duple krune Arsenala.Dobio je epitet najboljeg mladog igracha te sezone. Medjutim,Anelka se doslovno "smorio" u klubu u svojoj trecoj sezoni. Arsenal je igrao indiferentno, trazio je vecu platu, a navijaci su mu nadenuli nadimak "Le Sulk" zbog njegove nezainteresovanosti i stava na terenu. Za cak 22.3 miliona , prodat je Real Madridu ,gdje, uprkos cinjenici da je osvojio Ligu Sampiona , nije u dobrom sjecanju navijaca Real MAdrida.Anelka je igrao loshe,posvadjao se sa Vinsentom Del Boskeom i zaradio suspenziju od 45 dana.Nakon jedne sezone, prodat je Paris Sen Zermenu. Do dolaska u Bolton,igrao je za PSZ,Liverpul,Mancester Siti, Fenerbahce , Bolton nigdje se ne zadrzavajuci previse i izazivajuci probleme. U Turskoj se smirio i konvertovao u Islam,a u Boltonu je bio zvijezda kluba.

Nikolas Anelka je u svojoj karijeri promijenio devet klubova i posle Kristijana Ronalda, njegovi transferi iz kluba u klub najvise vrijede (oko 108 miliona funti). Najvise se zadrzao u Celziju-chitave cetiri godine.

...iako je vecina prekopirana(pa sve zapravo)sa Vikipedije, sjecam se vecinu stvari vezanih za Anelku. Kod nas je nashao mir,uvijek je bio u Drogbinoj sijenci,ali ne chini se da mu je to smetalo. Bio je dobar i koristan igrac,ali je doslo vrijeme za odlazak. Ne mogu da ne mislim ad je mogao da bude bolji igrac, bitniji,da ga je zanimalo. ..mada je sa minimum truda uspio dosta toga...mozete li da zamislite kakav bi bio da se ...trudio?
Recnikom FM...Anelka je kod nas bio poacher,sem kad je maknut na krilo.
59 golova nije mala stvar...ubijedljivo je najbolje igrao kad je Skolari bio trener,ironija. Makes you think.I posle onog promashaja u LS, dobro se oporavio. Sjecam se da smo ga svi otpisali i tjerali iz kluba.

Pa , srecno u Kini.

Poslednja izmena:
Jaoj Anelka, kakva je to greota. Toliki talenat, takva gracioznost sa loptom i bez nje :( a coveka zabole uvo za fudbal, igra taman onoliko da dobije cek na kraju nedelje. Mogao je da bude u top 10 najboljih igraca na svetu, ali mentalitet mu ne da.

Back