Chelsea FC

Steve Sidwell? Mada je on došao iz Readinga...

images
upravo...dosao iz Redinga,a otisao cini mi se u Aston Vilu...sad je u Fulamu...nikad mi nije bilo jasno sta cemo sa njim,ali vidis, u ovom trenutku bi nam bio dobrodosao...

Nije to sramota i razmaženost, Barsa nije stala kao Murinjo u Madridu kad je imala pozitivan rezultat, nego su i dalje napadali ... Ali sami su krivi što nisu iz toliko šansi dali gol, tako da su apsolutno zaslužili da ne prođu ...
ma jeste,Barsa je svetinja, najbezgresniji klub ikada..a onu tvoju statistiku bi pobila jednom seljackom mislju...:lol: Igrashe Zeta i Rangers kvalifikaciju za LS...Zeta napadala,napadala, onaj Stjepanovic i Cetkovic izgledashe k'o Lampard i Drogba licno u najboljim danima, Rangers se vidio nije...dao Rangers dva neka raspala gola u prvoj utakmici, DeMarkus Bizli ugurao isto neki takav u evansu (mada je Zeta bolje odigrala prvu nego drugu utakmicu) ,neki otpadak i pros'o Rangers...koji je tim objektivno bolji?Rangers, dzabe sto je Zeta napdala, mislim da su dva puta prechku cak pogodili...Razlika u tome jeste, sto je Rangers ,po imenima i svemu, mnogo bolji , ali mnogo bolji tim od Zete, a Barselona je bolji tim odCelzija (ne toliko,naravno :lol: ), ali na nekom vishem nivou,te dvije utakmice mogu da podsijecaju :lol: ...nije Zeta ni u jednom trenutk ubolje igrala od Shkota....mozes ti da posaljes pola tima u napad i da se dichish time, da ti najkreativnije bude da ti Alves centrira bez ikakvog smisla na svaki minut,ali to ne znaci da dominiras utakmicu...ne,ne dominiras i dzabe ti statistika jer ako pored onoliko shansi neiskoriscenih , dva gola prednosti , penala i igraca vise ti nijesi uspio da prodjes...Onda nisi ni zasluzio da prodjes....

Walken , ja se uvijek trudim da budem objektivna (ako shvatis komparaciju sa Zetom i Rangersom, svaka tebi cast :lol: ) , ali mislim da Celzi nema sta nego da se ponosi na te tvije utakmice sa Barsom. I tu nije sreca pogledala Celzi, nego je Barsina igra postala bezidejna i zamorna... i repetivna...sreca je njih pogledala,a oni to nisu iskoristili.Svi se pnasaju kao da je Celzi snj od kvaliteta, da ce Bajern da razbije itd itd....meni je to iskreno sramotno...i svi se ponasaju kao da Celzi nije trebao ni da se usudi da se brani (sto je uvijek slucaj kad neko igra sa Barsom) nego je trebao da makne Cecha sa gola i da kaze " evo, gadjajte"

....Sto je uostalom rekao i Pep, kad SE VALJDA Cjavi nesto proseravao- da je Celzi zasluzio da prodje. A dzabe se sa tobom raspravljat' kad je Barsa u pitanju....

I da...Barseloni se sad deshava ono sto se desilo Celziju nakon Murinja... (samo sto, Celzi nikad nije bio toliko voljen i uvijek je bio omrazhen)...Prezasicjenost tima i glavnih zvijezda...Viljanova ce morati veliku chistku da uradi da bi Barsa bila dominantna kao ranije...a nije Viljanova Gvardiola...(mada , ko zna)...

Inace, od one utakmice i utakmice Barse sa...da li je to bio Hetafe, ne sjecam se :lol: otkrih da je Kuenka odlican igrac :lol: Ocemo Kuenku!

ma jeste,Barsa je svetinja, najbezgresniji klub ikada..a onu tvoju statistiku bi pobila jednom seljackom mislju...
Niko to ne govori, naprotiv, Barsu se može kritikovati ko i svaki klub, od ciganskog ponašanja preko idiotskih transfera ...

:lol: Igrashe Zeta i Rangers kvalifikaciju za LS...Zeta napadala,napadala, onaj Stjepanovic i Cetkovic izgledashe k'o Lampard i Drogba licno u najboljim danima, Rangers se vidio nije...dao Rangers dva neka raspala gola u prvoj utakmici, DeMarkus Bizli ugurao isto neki takav u evansu (mada je Zeta bolje odigrala prvu nego drugu utakmicu) ,neki otpadak i pros'o Rangers...koji je tim objektivno bolji?Rangers, dzabe sto je Zeta napdala, mislim da su dva puta prechku cak pogodili...Razlika u tome jeste, sto je Rangers ,po imenima i svemu, mnogo bolji , ali mnogo bolji tim od Zete, a Barselona je bolji tim odCelzija (ne toliko,naravno :lol: ), ali na nekom vishem nivou,te dvije utakmice mogu da podsijecaju :lol: ...
Ne mogu da podsećaju jer nije Čelsi kao objektivno slabiji tim napadao Barsu, nego obrnuto ...

..mozes ti da posaljes pola tima u napad i da se dichish time, da ti najkreativnije bude da ti Alves centrira bez ikakvog smisla na svaki minut,ali to ne znaci da dominiras utakmicu...ne,ne dominiras i dzabe ti statistika jer ako pored onoliko shansi neiskoriscenih , dva gola prednosti , penala i igraca vise ti nijesi uspio da prodjes...Onda nisi ni zasluzio da prodjes....
Da, samo što Alveš nije centrirao bez smisla, nego je Barsa sve akcije pravila kroz sredinu, i prolazila je kako je htela, Čelsi je jako loše igrao odbranu ... To jeste dominacija igrom, rezultat je druga stvar .... Čelsi naprosto nije mogao da se sastavi u odbrani u prvom meču, ako ti misliš da je odlična odbrana koja dopusti 10 više nego izglednih šansi onda ne gledamo isto na to ... Da je Barsa imala jednu šansu i dala jedan gol, da li bi to bila bolja odbrana od ove sada gde Čelsi nije primio gol? Po meni bi bila, bez obzira što je rezultat negativan ... Ono što je Murinjo uradio na Nou Kampu je vrhunska odbrana, jer Barsa nije više od 2 šanse stvorila, i iako je Real primio gol, daleko bolje je odigrao nego Čelsi u Londonu ...

Normalno da Barsa nije zaslužila da prođe, ja nisam ni rekao da jeste, jer kad se one silne šanse ne iskoriste onda niko drugi nije kriv do njih samih ... Ali to ne znači da je Čelsi odigrao odlično ...

Walken , ja se uvijek trudim da budem objektivna (ako shvatis komparaciju sa Zetom i Rangersom, svaka tebi cast :lol: ) , ali mislim da Celzi nema sta nego da se ponosi na te tvije utakmice sa Barsom. I tu nije sreca pogledala Celzi, nego je Barsina igra postala bezidejna i zamorna... i repetivna...sreca je njih pogledala,a oni to nisu iskoristili.
Čelsi ima da se ponosi samo odbranama Čeha i sa dva genijalna pasa Lamaprda ... Uz gol Ramireša, to je jedino što je bilo na vrhunskom nivou ... Ne računam posednjih pola sata gde se igrao rukomet, gde je Čelsi imao 9 igrača u 16-ercu, a Barsa kružila sa strane na stranu ... To je bila sramota za fudbal, i od jednih i od drugih ...

Sreća je itekako pogledala Čelsi, jer Barsa je igrala svoju igru, nema tu sreće jer oni to godinama igraju ...

Svi se pnasaju kao da je Celzi snj od kvaliteta, da ce Bajern da razbije itd itd....meni je to iskreno sramotno...i svi se ponasaju kao da Celzi nije trebao ni da se usudi da se brani (sto je uvijek slucaj kad neko igra sa Barsom) nego je trebao da makne Cecha sa gola i da kaze " evo, gadjajte"
Daleko je Čelsi od šnj kvaliteta, ali realno najslabiji je bio u polufinalu od svih, i ovo im je najslabiji tim u Romanovoj eri ... Da je ovo bio Murinjov Čelsi iz 2005, to bi prštalo na meču (kao u onom 4-2) ...

Saro, nije isto braniti se sa 10 igrača na 30 metara i braniti se kao Real sada protiv Barse ... Niko ne zamera što se ekipe brane protiv Barse, ali kad se već brane, nek to bude muški, na presing, na trku i duele, a ne da se sabiju u 16-erac i stoje ko kipovi zatvarajući svaki mogući prolaz ...

Pogledaj ovo, pa uoči razliku između Čelsijeve odbrane i ove ...

....Sto je uostalom rekao i Pep, kad SE VALJDA Cjavi nesto proseravao- da je Celzi zasluzio da prodje. A dzabe se sa tobom raspravljat' kad je Barsa u pitanju....
Čelsi je legitimno prošao, niko ne priča da je Barsa zaslužila d aprođe, ne znam kad si ti pročitala od mene ... Samo se ne slažemo u tome da je Čelsi odlično odigrao, jer po meni ni blizu odličnog, dve šanse su stvorili, Lampard dve kontre napravio i to je sve ... Premalo da bi se to okarakterisalo kao odlična igra, uzevši u obzir da je u odbrani curelo na sve strane, i da je Barsa šansu stvaral skoro svaki napad ...

Čelsi brani prostor, Bilbao markira igrače. Ovo prvo je mnogo teže raditi i zato je impresivan podvig Čelsija u 2 meča. Svesti Barselonu na 2 gola u 2 meča a pritom joj dati 3 je velika stvar. Opet, Bilbaov sistem možda radi protiv Barse jer su svi njihovi igrači, uključujući Mesija, navikli da se ušetavaju u gol i ne dati im da dišu je odlična taktika (nešto slično je i trener Šahtjora pričao jedne sezone kad je dal dobio Barselonu, ne sećam se, u svakom slučaju rekao je igračima da rade presing veliki pojedinačno), ali protiv nekih drugih timova se pokazalo da ima svoje slabosti (A.Madrid), Njih je Falkao napunio sa 2 dobra šuta sa poludistance.
Ja da sam Di Mateo, ja bih ponovio taktiku, naglasio kontru i razHebo Bajern usred Minhena. Šteta je što nema Ramireša.

Čelsi brani prostor, Bilbao markira igrače. Ovo prvo je mnogo teže raditi i zato je impresivan podvig Čelsija u 2 meča. Svesti Barselonu na 2 gola u 2 meča a pritom joj dati 3 je velika stvar.
E vidiš, tu se ja ne slažem - nije Čelsi sveo Barselonu na 2 gola, nego Barsa sama sebe, jer Čelsi je Barsi dozvolio 15 prilika, koje ovi midžeti nisu mogli da realizuju ...

Zavisi od meča, nije baš teže braniti prostor, jer imaš reon za koji si odgovoran, nema tu puno razmišljanja, jednostavno se postaviš, postaviš igrača desno-iza sebe i levo-iza sebe i nema lopta kuda da prođe ... Kod striktnog markiranja, moraš da paziš na više stvari ...

Dobro, to su ipak 2 načina odbrane i da ne diskutujemo o tome mnogo, teže je ono što je pojedincu teže da ostvari.
Ja ipak smatram da je Čelsijev udeo u svođavanju Barse mnogo veći nego što je Barsin udeo u svođavanju same sebe.

ne moze se igrat na kontru zat osto nema ramirasa.on nam je najbrzi igrac, dok se ovi idioti dovuku do suparnickog gola,eto i igraca bajerna.jos su visoki i jaki,ima da ulete sa obje noge,pa lomi.
Potpuno se slazem... Fali nam ta brzina i ako se to nekako ne nadomesti nekom maestralnom taktikom koja ne ukljucuje autobus ispred Ceha, moze da bude jako dobro za nas.. Medjutim, ako opet bude taktika kao protiv barse, najjjebali smo.. Nikako cekati kontru, nego napadati.. Ja bi startovala sa 4-4-2, pa kako bude... Ubacila bih i Toresa i Drogbu, i Staridza, jeste da je sebicnjak obican, ali je i brz i prodoran...

oba tima su oslabljena pred finale...najveci zajeb je to sto igraju na Alijanc Areni .......

Lamps ce nas voditi u nedostatku Terija,ali u slucaju da osvojimo, Teriju je dozvoljeno da podigne trofej...

Roben se javio...nekad mi je bio medju omiljenim igracima...

Iz potpune pozadine smo se " progurali " u finale i niko nije vjerovao da to mozemo..da izbacimo Barsu....niko ne vjeruje da mozemo da osvojimo LS....ali vec smo ih par puta opovrgnuli, sto ne mozemo sada? Ovo je najbitnija utakmica karijere Drogbi,Lampardu , Maludi ,rekla bi i Esli Kolu...gerijatriji...i Teriju iako ne igra....poslednja shansa da osvoje ovakav trofej,narocito za Drogbu, jer on gotovo 80 % ide iz kluba.... Motiv je ogroman...kvalitet je tu, godine su tu, ali hajde da ih pretochimo u iskustvo.....
Vec smo jednom bili ovdje dje smo sad...bili smo blizu isti taj Frenk Lampard je dao gol za nas....ni tad niko nije vjerovao da mozemo...da moze neki korner od trenera kakav je bio Avram Grant da ucini nesto sto ni Murinjo nije mogao...i nije mogao, sreca nam je okrenula ledja...ali sad je karma zajebana stvar....

Teze smo stvari mi prebrodili.Mi smo takav tim,takav klub- vazda, i sa novcem i bez njega, i sa Zolom,Di Mateom,Gulitom,Pojetom,Vajsom,Desaijem,Di Mateom,Dzimi Flojd Haselbankom i sa Ozgudom,Venablesom, Vialijem,Vilkinsom,KLarkom.... i sa Kudicjinijem, Robenom, Makeleleom, Bularuzom,Brdizom,luipam,Asijer Del Ornom :lol: .... i sa Terijem,Lampardom,Drogbom,Esijenom,Kolom,Banetom,C ehom,Ramiresom,Karvaljom,Balakom,Kaluom,Matom,Tore somMaludom,Aleksom,Anelkom...ma sve zive igrace sad da nabrojim :lol: ...... kao sto rekoh...i sa novcem i bez njega, i sa trofejima i bez njih, i sa svim ovim igracima i bez ovih igraca, i sa Murinjom,Ancelotijem,Grantom,Skolarijem,Ranijerije m,Andre Viljas Boasom,Hidinkom....sa Romanom i bez Romana.... mi smo jednostavno tim koji je stalno u govnima :lol: Mi smo inspiracija za Harchester United, mi smo najomrazeniji tim u Evropi,a i shire... mi nikad nijesmo dovoljno dobri, uvijek nam nesto fali...Nama se uvijek omakne penal, uvijek nas sudija zajebe, uvijek Drogba/Teri neko treci dobije crveni karton, uvijek promashimo 100 % shansu...ni kad osvojimo Ligu nije to to, o Kupu da ne prichamo...
Liga Sampiona za nas je nedostizna bila. Mozda je i sad...ali rekla bi...rekla bi stvarno, dvije stvari.

Prvo....za Didijea Drogbu, jer u svakom smislu, da nema njega, ne bi nas bilo odje sad...i to kaze neko koga baas ne gotivi previshe...

Didier-Drogba2.jpg

ti si covjece zivotinja... kad hoces, najbolji si napadac na planeti...u tom trenutku kad ti proradi ludacki instikt , mozes sve...dzabe sve povrede,dzabe godine, dzabe kretensko ponasanje na trenutke,odvezane pertle...ti kad hoces,sve mozes.... ti spadas u 10 najboljih napadaca IKADA kad hoces, jer si kompletan...i visina i tezina i jacina i instikt i shut i tehnika i brzina ( to ponajmanje,al kad ubrzas,ne bi se coek sa tobom zajebavao) i glavom i iz slobodnog i iz penala.... i sa dredovima i sa pundjicom i sa pushtenom kosom.....
ali kad neces...dzabe i tad sve...dzabe sve lopte koje ti proslijedi lampard ili bilo ko, koje ti shutne Ceh u facu kad igramo bunker :lol: ...dzabe ti sav talenat,trud i rad ...tad si bijesan i ljut i to ide protiv tebe...tad igras fudbal k'o ja odbojku :lol: tad sve zivo promasujes, tad slabo shutirash, tad se samo izvinjavas svojima il bijesnis na druge,tad gadjes publiku novcicima,tad padash i pokusavas da iznudis penal,tad se dernjas na svoje i tudje i sudiju, tad guras, tad psujes i tad pljujes i gubis loptu i usporavas igru....

Neka ovo bude tvoj dan molim te,jer ovo po svemu jeste tvoj dan...... Ti si danas u centru paznje,jer ako sad ne uspijes, ti...?Ti neces nikad.

Drugo...za Terija...

2707001026-soccer-fa-cup-final-liverpool-v-chelsea-wembley-stadium.jpg

(mada bi jeka trebala da bira sliku)
jedan od mojih omiljenih fudbalera ikad, naravno...nas kapiten,srce tima, uvijek na raspolaganju, uvijek konstantan, savrshen igrac, fudbaler koga bi svaki trener pozelio, em zbog svoje igre, em zbog zalaganja..... osvojio je toliko toga, vazda medju najboljim odbrambenim igracima....Ono sto je tuga,ali ono sto je stvarno tuga sto je coek dozvolio da jedan trenutak,jedan promashen penal i jedna greska definise njegovu karijeru i dalje ponasanje...Ignorisacemo medijsku hajku zbog Bridza i njegove zhene i Bridzovo nerukovanje sa doticnim, ignorisacemo i rasisticke izimsljotine (to stvarno jeste izmisljotina) ...ali ono sto necemo,a stvarno necemo jeste ponasanje tvoje koje nikad nijesi imao, a to je ponasanje pola coeka,eto sta je....sta ti se desilo ,ne znam, pritisak mozda?Mozda, svasta se o tebi pisalo i tvojoj familiji....kad si uspijesan, jace padas...Crveni karton, idiotski start...nema izvinjenja, zao mi je, trebas nam danas....Imao si maksimum uticaja sve ove godine na ekipu i na klub, ti si bio Mr.Chelsea , nekad je to bilo dobro,cesce je to bilo loshe....Ali okej.I to je ljudski. Tvoje losije partije u zadnje vrijeme, tvoja dekoncentracija, naustrb golova koje postizes kao defanzivac....i to je za ljude, jos ljude u godinama...Gledaj svoje momke sta rade danas i budi tu sa njima.U slucaju da podignes taj trofej, a i slucaju da ne podignes, neka ti to bude lekcija da se izbrisu ove dvije ruzne godine iz tvoje mimo toga savrshene biografije i da nastsavis dje si stao...ti , kao Dozn Teri...

Trece
Chelsea+v+Liverpool+UEFA+Champions+League+3nvKNcNf  HAcl.jpg

Za razliku od ovih trenutacnih delikvenata :lol: ti si coek za primjer. I veci frajer s godinama :lol: Svake sezone si davao po 20 golova ako ne i vishe, dok si mogao.Kad vise nijesi mogao, poklonio si dvije sjajne lopte protiv Barselone... igrao si kao da si tri godine maldji ( i ti i Drogba) , taj tvoj pametni um zbog koga si imao pet iz latinskog je proradio i tu smo dje smo. Mogao si karijeru da nastavis dje oces i u Spaniji i u Italiji. Ostao si kod nas. Nijesi nikad pravio skandale, ajde ono oko ugovora je jos nista kad se uporedis sa drugima,mora' si obezbijedjivat za familiju , kapiram ja , dao si 100 golova i obecao jos toliko.Drzimo te za rijec. Tvoj hajlajt karijere, nije onaj gol protiv Barse, onaj chuveni sto si ga iskrivio lijepo, kad si bio na vrhu i kad te jedan chika Ronaldinjo sprijecio da budes zvanicno najbolji na svijetu, vec onaj dje postizes gol iz penala protiv Liverpula nakon teske sezone za majku i saljes nas u finale LS...Asistencijama si nas ovaj put isto tako poslao. nosis kapitensku traku i pokazi im ko je tata. Ti si sreco moja, uz Vajsa i Zolu, najveca legenda kluba.Ako ne i veca.Najbolje utroshene pare ikada.

Cetvrto
cech-puyol_1492871a.jpg

Ovo je ono Pujolovo, ono malo, gadno, sto jedva miche s gol linije...Ti si jednostavno legenda i za tebe su rijeci suvisne.Sve ove godine si ostao uz nas i uz te dvije shipke, stavio,ali bukvalno,svoj zivot u opasnost. Kazu, nijesi isti kao sto si bio i istina, bio bi sigurno najveci golman ikada da te ona dzukela od Hanta nije unakazila...Sad spadas u top 5, top 3, pa neki znalci kazu da je Valdes bolji od tebe, te Kasiljas, te Zuliio Cezar,te Bufon ( bufona i kasiljasa mogu da uzmem u obizr,ovu dvojicu ne), koga sve nece smislit'. I da kiksnes 100 puta danas, nije bitno. Rusis rekorde coece,rusis rekorde.

peto...Kesli,Kesli
ALVES_COLE_PA_2197049c.jpg

Srca nemas,al kako te ne voljeti. Savrsen igrac,savrsen bek. Uvijek nam je lijeva strana bila bolja od desne.Hvala ti sto si mak'o onu lotpu s linije protiv Barse i za savrsenu utakmicu.Generalno, ove sezone sis se malo zajebavao, kasno probudio, vjerovatno bio u ekipi koja je ocerala AVBa...Ti nijesi navijacima sto Teri,Lampard,Drogba i Ceh zbog tog Arsenala,al ajde, volimo te mi. Oni te sigurno ne vole :lol:. zAUSTAVI Riberija, leba ti .Ko ce ako neces ti?

Ne mogu sad ostale da nabrajam , a ima ih sigurno dosta :lol: ...dakle, sesto za mene. Skratio mi je Celzi godine i godine zivota, podigao mi i tanus i pritisak do maksimuma :lol: . Za citav tim i za Di Matea....i za Ligu Sampiona sledece godine,ove godine i svake godine....tako da...

LET'S TOUCH GOD THIS TIME BOYS,LET'S TOUCH GOD
Keep The Blue Flag Fly High u Minhenu.Jeste li Enlgezi il nijeste, nijesu li Englezi dobili Drugi Svijetski Rat il stu to bili Njemci...au majku mu.,...ispatetisah se za citav zivot :lol:

Dosta...odoh da gledam :lol:

Poslednja izmena:
smatram da je po prvi put od ROMANOVE ere, sreca na nasoj strani,ali bi morali malo da se uozbiljimo!RMD mora da promijeni nekog, Bosingvu najradije, prvo ga siluje ovaj njihov :lol:, sad Olic (dobarfudbaler ako mene pitate, nenormalno jak i brz) a ovi lipsaju od umora , a Olic u naponu snage!!!

Poslednja izmena:

Back