Chat gpt u funkciji savetnika 🍀

Paula

black cat
VIP
Poruka
40.431
Vidim i na forumu da se često postavlja šta nam chat kaže, o horoskopu, o komunikaciji na forumu, o raznim pitanjima. Pa sad, da li koristite chat i za neka intimna pitanja?

Recimo, imate neki problem lične prirode sa nekim, da li mu date neke informacije s tim u vezi i pitate ga šta misli o tom odnosu, šta bi trebalo da uradite? Ili da izanalizira neku situaciju? Date ulazne parametre, neke jasne podatke, objektivne, na osnovu kojih bi mogao da donese kvalitetne zaključke? Ili samo isečak iz neke vajber komunikacije. Možda će da prepozna neku nezainteresovanost ili pasivnu agresivnost ili bilo šta što vi više ne zapažate u tom odnosu.

Može recimo da ako navedete šta sve volite kod osoba supr pola da vam iscrta mapu onog što tražite, gde se takva osoba može naći, kako je potrebno da se ponašate da biste je upoznali ili osvojili?

:)

I, jeste li probali ili biste probali?

(Savet: ne uzimaje ništa kao 100% tačno ili ispravno ;))

Vidim i na forumu da se često postavlja šta nam chat kaže, o horoskopu, o komunikaciji na forumu, o raznim pitanjima. Pa sad, da li koristite chat i za neka intimna pitanja?

Recimo, imate neki problem lične prirode sa nekim, da li mu date neke informacije s tim u vezi i pitate ga šta misli o tom odnosu, šta bi trebalo da uradite? Ili da izanalizira neku situaciju? Date ulazne parametre, neke jasne podatke, objektivne, na osnovu kojih bi mogao da donese kvalitetne zaključke? Ili samo isečak iz neke vajber komunikacije. Možda će da prepozna neku nezainteresovanost ili pasivnu agresivnost ili bilo šta što vi više ne zapažate u tom odnosu.

Može recimo da ako navedete šta sve volite kod osoba supr pola da vam iscrta mapu onog što tražite, gde se takva osoba može naći, kako je potrebno da se ponašate da biste je upoznali ili osvojili?

Chat je beskorista ako nemas znanje o onome sto zelis da proucis dublje, dobar je jedino da ti prikupi podatke za koje bi realno tebi trebalo 2 dana.

ChatGPT koristim isključivo za tehničke stvari. Što se tih emotivnih, tu ne vidim kako on ili bilo ko može da pomogne. Radiš kako misliš i osećaš da treba. Jer ako radiš po tuđim savetima, onda to više nisi ti i to sigurno ne može izaći na dobro.

Chatgpt je digitalni asistent, zasnovan na LLM tehnologiji.
Nije genericka vestacka inteligencija (AGI) i zato ga ne treba tako tretirati.

Treba ga tretirati iskljucivo kao izvor podataka, a ne kao izvor informacija.
Mi treba da budemo ti koji ce da aktivnim ucescem od tih podataka kreiramo informaciju (informacija je koristan podatak (ili skup podataka) koji ima primenu).

Dakle - ne treba ga koristiti za savete.

Chatgpt je digitalni asistent, zasnovan na LLM tehnologiji.
Nije genericka vestacka inteligencija (AGI) i zato ga ne treba tako tretirati.

Treba ga tretirati iskljucivo kao izvor podataka, a ne kao izvor informacija.
Mi treba da budemo ti koji ce da aktivnim ucescem od tih podataka kreiramo informaciju (informacija je koristan podatak (ili skup podataka) koji ima primenu).

Dakle - ne treba ga koristiti za savete.

Ali baš si sad rekao da od podatka koji nam da mi možemo da izvučemo informaciju :)

Tako dakle ako nismo svesni svih podataka, on može ukazati na neku pravilnost u komunikaciji npr i onda mi razmislimo i kreiramo informaciju. :)

Ali baš si sad rekao da od podatka koji nam da mi možemo da izvučemo informaciju :)

Tako dakle ako nismo svesni svih podataka, on može ukazati na neku pravilnost u komunikaciji npr i onda mi razmislimo i kreiramo informaciju. :)

Nisam ja rekao da ga ne treba koristiti kao pomocnika, vec da ne treba slepo slusati savete :)

Rekao sam da moramo mi, licno, biti aktivni.

A jako je bitno znati da je to LLM i da kvalitet outputa (podataka) zavisi jako puno od kvaliteta pitanja koja postavljamo.

A od kvaliteta podataka zavisi kvalitet informacije.

Često puta koristim kada sam nesto zeznuo da mi napiše poruku a juče da mi predviti budućnost ,primetio sam da u nekim odgovorima na neke situacije uvek drži stranu onoga koji postavlja pitanje..

Ja ga nikad nisam koristila za savjete, ali možda može da ti da neki objektivni uvid u neku situaciju. Sad pitanje je koliko se i to može uzeti kao mjerodavno jer pročitala sam negdje na netu da chatgtp neformalno nazivaju "ulizica".

E da to dobro si rekla ne znam da li ikad posetila psihologa,on uvek drzi stranu onog koji ga je posetio..
Jesam bila sam i logično mi nekako da ti psiholog "drži stranu" i daje ti podršku na putu izlječenja. Ne vjerujem da bi ti psiholog povlađivao za nešto što smatra da ne bi bilo povoljno po tebe. Mislim da bi psiholog ne bi ni trebao da se u bilo šta miješa već da te nauči kako da racionalnije pristupaš problemu, odlukama itd. Neznam koliko mašina to može.

Jesam bila sam i logično mi nekako da ti psiholog "drži stranu" i daje ti podršku na putu izlječenja. Ne vjerujem da bi ti psiholog povlađivao za nešto što smatra da ne bi bilo povoljno po tebe. Mislim da bi psiholog ne bi ni trebao da se u bilo šta miješa već da te nauči kako da racionalnije pristupaš problemu, odlukama itd. Neznam koliko mašina to može.
Da ali isto tako taj psiholog povlađuje i drugoj strani npr neki događaj koji ti opisuješ neki sukob biti će na tvoj strani a tako i mašina..npr mi se posvadamo jer ti nisi došla na vreme jer si ovo ono ..psiholog ce reci da trebam pistaviti granice tako i masina..nece pokusati uzeti u obzir neke faktore

Ja ga nikad nisam koristila za savjete, ali možda može da ti da neki objektivni uvid u neku situaciju. Sad pitanje je koliko se i to može uzeti kao mjerodavno jer pročitala sam negdje na netu da chatgtp neformalno nazivaju "ulizica".
Tačno je da će on da ti kaže super si to shvatila itd, ali po mom iskustvu ume i da opauči neki tumačenjem, bude baš surov, što ja volim. Ali ja sam mu dala takve input e podatke, dakle dobro me je upoznao, zna da sam direktna i da vilim otvoreno pa zato tako i nastupa sa mnom.

Dakle, ako se želi šta misli treba napisati nema veze da li bi me to povredilo, samo kaži. Kakve inpute dobija tako će i odgovoriti

Za savete ne znam, ali od juče do danas mi je pronašao bukvalno svaki deo za oldtajmere
i po najpovoljnijim cenama. Takođe, slao sam slike nekoh mojih oldtajmera, procenio mi je u evro koliko koji vredi
Iznenadio sam se sto je video svaku i najsitniju manu mojih automobila za koje i sam znam

Back