Chartreux ili Kartuzijska mačka

Flamme i baby boy...:)
picture540rs.jpg

Moj Mica jesenas (sad je malo deblji):

micaa.jpg

Mica kad je bio mali:

micaa2.jpg

Ja sam ga uzela misleci da je obichno mache, ali, u stvari, on meni mnogo lichi na kartuzijanca, posebno zbog prelepe i izuzetno sjajne dlake i sive boje koja nije tipichna za obichne seoske machke. I njegov "pradeda" je imao presjajnu dlaku, ali svetlije boje i bio je sivo beo. I za njega, kao i za Micu, su me svi pitali koje je rase, a ja pricham da su to obichne seoske machke. Ljudi mi ne veruju. Micin pradeda, na zalost, vec par godina nije medju nama. Shta vi mislite, ima li ovo veze sa kartuzijacem, ili sa ruskom plavom machkom, ili je obichan machor? Nema pruge, boja dlake mu je svuda jednaka, osim blago prugastog repa. Dlaka mu je slojevita- jedan sloj krace dlake i jedan duze i, u isto vreme, i jaka i meka. Ima i onaj "vishak" koze, za koji sam chula da ga imaju samo rasni psi i machke, mada nisam bash sigurna da li je to tachno.

Poslednja izmena:
I ja bih isto uzeo neko musko mace. Svidja mi se sto se ne linjaju puno, a i lepo deluju narandzaste oci uz sivu dlaku. Jos su i druzeljubive.
Nije mi bitno da ima papire, ali ipak da ne bude nesto bezveze. Sa papirima je oko 400-500e, ne daje mi se bas toliko. Jedino da prodam mobilni i da budem na nuli, vise bi mi znacila macka :p

Pozdrav svim ljubiteljima kartuzijskih macaka! Pre mesec dana sam nesrecnim slucajem ostala bez mog macka Tose,a mnogo mi se svidja ova rasa macaka, pa bih volela da imam jednu takvu. Nemam finansijskih mogucnosti da platim po 200e i vise(jer pored rasnog psa imam jos nekoliko ljubimaca), ne interesuje me izlozbeno mace i papiri, naravno zbog cene, ali da ne bude mesanac sa domacim mackama! Ako neko u skorije vreme ocekuje macice ove rase neka me kontaktira na stasambs@gmail.com

Back