Chartreux ili Kartuzijska mačka

Fuu-chan

Zainteresovan član
Poruka
321
Takođe poznata još kao Malteška i Kiparska mačka.

Da li iko zna gde bih u Beogradu (ili nešto šire) mogla da nađem ovu macu i koliko bi to zadovoljstvo moglo da košta.

Prilozi

• chartreuxkittens.jpg
    chartreuxkittens.jpg
    12,1 KB · Pregleda: 67
Hocu i ja tu rasu. Vise mi se svidja od Ruske Plave jer je krupnija od nje. A vise mi se svidja i od Britanske Plave jer je sitnija. :-) Bas mi je idealna ta srednja velicina. Imao sam pre jedno mace koje nije bilo cisti Kartuzijanac, ali je bio skroz siv. Sasvim slucajno ga dobio. Fantasticnog je karaktera. Kao da je pas a ne macka. Slusa, prati te. Skace igra se stalno. Ne opada joj dlaka i nema buve. I mnogo je mekana. Idealna maca. Samo ne mogu opet da je nadjem. I kod nas nisam naisao ninajednu odgajivacnicu, a trazim vec jedno vreme.

A ubili su mi to plavo mace lovci zbog besnila. Bio je jos mace sedeo ispred dvorista. Idijoti srpski. Samo mi nije jasno kome je palo na pamet da to organizuje po celoj zemlji i da se na taj nacin vrsi preventiva. Mi smo bre divljaci u sred Evrope. Zato i nismo u Evropi. Primitivci neizivljeni. Otisao sam predaleko. Zna li neko ko ima Kartuziske mace u Srbiji? HITNO!!! :worth:

Zna li neko ko ima ovu rasu da prodaje odgaja poklanja? Naravno kod nas. Ja nikako ne mogu da nadjem. Imao sam pre ne cistu Kartuzisku macku. Otac mu je bio obicna nasa macka. Hocu ponovo. Jer mi se mnogo svideo njihov karakter. Ako iko ista zna nek ostavi ovde kontakt. :-(

Hocu i ja tu rasu. Vise mi se svidja od Ruske Plave jer je krupnija od nje. A vise mi se svidja i od Britanske Plave jer je sitnija. :-) Bas mi je idealna ta srednja velicina. Imao sam pre jedno mace koje nije bilo cisti Kartuzijanac, ali je bio skroz siv. Sasvim slucajno ga dobio. Fantasticnog je karaktera. Kao da je pas a ne macka. Slusa, prati te. Skace igra se stalno. Ne opada joj dlaka i nema buve. I mnogo je mekana. Idealna maca. Samo ne mogu opet da je nadjem. I kod nas nisam naisao ninajednu odgajivacnicu, a trazim vec jedno vreme.

A ubili su mi to plavo mace lovci zbog besnila. Bio je jos mace sedeo ispred dvorista. Idijoti srpski. Samo mi nije jasno kome je palo na pamet da to organizuje po celoj zemlji i da se na taj nacin vrsi preventiva. Mi smo bre divljaci u sred Evrope. Zato i nismo u Evropi. Primitivci neizivljeni. Otisao sam predaleko. Zna li neko ko ima Kartuziske mace u Srbiji? HITNO!!! :worth:

imas uzgajivacnicu kod Gige tu sam i ja kupila malog genija. tel. 011/489-5393:)

:cry: :cry: :cry: Jooooooooj jako mi je zao zbog tvoje mace... jako...

NIsam cula za ovu rasu ali si me zainteresovao...

A od koga si ti dobio? Mozda ta osoba zna??

E ne znam koliko kosta. Meni su te devojke poklonile. Ima sigurno cenovnik na netu.
Predpostavljam da je od 300 do 500 evra.

Ko je hrani njega obozava i prema toj osobi ce biti otvorenija nego prema ostalima. Izabere jednog ukucanina i njemu je privrzena. Zato sam i napisao da je kao pas. :-)

E ne znam koliko kosta. Meni su te devojke poklonile. Ima sigurno cenovnik na netu.
Predpostavljam da je od 300 do 500 evra.

Ko je hrani njega obozava i prema toj osobi ce biti otvorenija nego prema ostalima. Izabere jednog ukucanina i njemu je privrzena. Zato sam i napisao da je kao pas. :-)

uh blago tebi sto si je dobio na poklon... a da ti tog muzijaka ne mucis pa mu nabavis obicnu zenku?

U ovom slucaju su zenke skuplje, ali ih je mnogo tesko kupiti. Vecina trazi da se potpise neki ugovor da je necete pariti sa drugom vrstom, a neki cak traze da ih odmah sterilisete. Verovali ili ne, postoji neki pandur u 29novembra, koji je zaduzen za zastitu ove vrste, a on je valjda i doneo prvu zenku u srbiju.
Najvise ih ima u Zagrebu, ali su tamo muzjaci 700eur-a...

Policajac zaduzen za Krtuzisku macku. :lol: To mi je krajnje smesno. U ovoj zemlji ne hvataju kriminalce i dilere sad ce neko da juri coveka kome se macka parila slucajno sa nekom obicnom. Ja ne mogu da poverujem da postoji takav dokument. :rtfm: Sta treba da pobije macice da ga ne bi neko uhapsio.:think:

Pa vecina odgajivacnica ne da tek tako zenku, i kao sto sam rekao traze obavezno potpisivanje ugovora, a taj pandur im verovatno sluzi kao veza u slucaju da ne ispunite uslove iz ugovora i da vas tuze.
Ja sam licno hteo zenku, al zbog tolikih komlikacija , a i cene, sam odustao. Samo mi fali da me neko jos tuzi ako se slucajno pari sa nekom drugom rasom.

Back