CG TABLE BLOKIRAJU BEOGARD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не дозволити и крај!
Шта сам ја будала што возим Шкоду 105л из 1979 добијену од ђеда? И ја сам могао да купим Кадилак СТС из 1992 за 3000 евра па нисам!
А више бесних кола има са ЦГ таблама, ретко који крш сам видео (мада и та бесна су немачке изјебане канте.)

То ћу једном да купим, ал кад постане олдтајмер!
Иначе у Америци су брууука јефтини!
И замисли сад ја дођем са Кадом СТС пред скупштину и налепим плакат ''да и сиротиња нешто вози!'' :grin: :grin: :grin:

Izgleda da nekima mora sve ponovo da se objasnjava.

Ja nema CG tablice vec se zalazem za ukidanje evro 3 standarda kao uslova za uvoz vozila tj. Uredbe Vlade Srbije o uvozu vozila koja je protivzakonita.

Kljucni argument (a ima ih dosta) je sledeci:
Jedna od direktnih posledica uvodjenja evro 3 standarda je pogorsanje voznog parka u Srbiji.

Izgleda apsurdno, ali je tacno, jer uvodjenjem ovog standarda povecana je cena atomobila tako da sada covek sa prosecnom platom moze da bira izmedju polovnjaka starog 15 ili vise godina ili Zastavinog polovnjaka. Dakle, nasi policajci, profesori, lekari, pravnici... (osim ako imaju neki dodatni izvor prihoda) umesto da voze npr. Golf III oni voze Golf II za iste pare (oko 3 000 eura) ili u jos gorem slucaju jugo 55.

Dakle, postoje krsevi i krsevi, a Uredba Vlade dovodi do toga da vecina nas mora da vozi losije krseve.

Vlada je trebala da znacajno podigne standard gradjana, pa tek onda da donosi ovakva pravila. Napravili su gresku u koracima - namerno (iz nekog interesa) ili iz gluposti.

vule gs:
То ћу једном да купим, ал кад постане олдтајмер!
Иначе у Америци су брууука јефтини!
И замисли сад ја дођем са Кадом СТС пред скупштину и налепим плакат ''да и сиротиња нешто вози!'' :grin: :grin: :grin:

bolje to nego da zato sto su odbijeni za preregistraciju, dodju ljuti sokolovi sa SKS-ovima pred skupstinu :lol:

barba1971:

Ja nema CG tablice vec se zalazem za ukidanje evro 3 standarda kao uslova za uvoz vozila tj. Uredbe Vlade Srbije o uvozu vozila koja je protivzakonita.

Jedna od direktnih posledica uvodjenja evro 3 standarda je pogorsanje voznog parka u Srbiji.

Izgleda apsurdno, ali je tacno, jer uvodjenjem ovog standarda povecana je cena atomobila tako da sada covek sa prosecnom platom moze da bira izmedju polovnjaka starog 15 ili vise godina ili Zastavinog polovnjaka. Dakle, nasi policajci, profesori, lekari, pravnici... (osim ako imaju neki dodatni izvor prihoda) umesto da voze npr. Golf III oni voze Golf II za iste pare (oko 3 000 eura) ili u jos gorem slucaju jugo 55.

Dakle, postoje krsevi i krsevi, a Uredba Vlade dovodi do toga da vecina nas mora da vozi losije krseve.

Vlada je trebala da znacajno podigne standard gradjana, pa tek onda da donosi ovakva pravila. Napravili su gresku u koracima - namerno (iz nekog interesa) ili iz gluposti.

razlog ti je...:roll:
to je sada, i to je tako dok se ne procisti vozni park. za par godina ce ovo doneti rezultate. ljudi pa moramo razmisljati 2 koraka unapred a ne onako kako nam je pred nosom.
to tvoje je kao kad bi uzeo lenjir od 3cm pa crtao 10 metara pravu liniju. nemoze
uzimas lenjir od 1m i sigurno ce biti pravilnije
razumes?
sada ti je tesko da povlacis liniju od metar, ali ce to u ukupnom doneti rezultat. isto tako se krs mora proterati pa mora. jer kada su liberalizovali uvoz pre par godina, doslo je do takvog deficita, a suficita u krsu

barba1971:

Potpuno si u pravu sto se svega ovoga tice, kao stite zastavu. Moj ortak je sad uvezao golfana 4 euro 4 motor, ali kad je hteo da uveze isto cetvorku mislim da je bila 2000 ispostavilo se kada je proveravao kod nas da nije euro 3 i nije mogao, znaci nasa drzava propagira da je sigurnijr za coveka i zdravije za okolinu viziti yuga nego golfa 4 2000 godiste. STRASNO KAKVI PEDERASI, pa bolja je dvojka iz 85-e nego nov yugo, a i sigurnija. Kad bi vlad bar vratila mogucnost uvoza polovnjaka do 6 godina, ovako...........**** LUD ZBUNJENOG!!!!!!!!!

pa logika je da ako nemas pare, bolje da ne kupis nista nego krs.
uostalom sve je manje ljudi koji nemaju pare da kupe auto. kao dokaz pogledaj samo na ulicu. u novom sadu se bas drasticno popravio vozni park. a i auto je sada pristupacan cak i prosecnom srbinu sa mesecnom ratom od 90ak evra
p.s. zastava sa psa motorom zadovoljava euro3, jugo je prosao na ncap kres testu(blago modifikovan a sada je kao takav spreman za izvoz)

drugim recima, ne postoji razlog zbog kojeg bi se trebala dozvoliti preregistracija.
jos za vreme SR Jugoslavije, znalo se da se ne moze preregistrovati, a vec ima 10ak godina od onda.
svi mangupi koji su u medjuvremenu kupili auto pa sad oce da nas predju, su to jako dobro znali.
crna gora je sada druga drzava, i ja ne vidim kakvo pravo imaju da traze zaobilazenje zakona i pravila. a drugo, zar treba stvarati novi nacin sverca kola iz crne gore? mislite da se to nece iskoristiti da neki nevini djetic preregistruje 80 kola? i nije srbija kriva sto su u crnoj gori placevi prepuni pa kola postaju dzabe.
to sto narod nema para nije razlog da se ukida taj propis, jer onda bi trebalo i da se ukine pdv jer boze moj narod nema para da ga plati. ma uopste u srbiji treba ukinuti bankarski i monetarni sistem jer u srbiji nema para. preci cemo na robnu razmenu.

SIGNATURE 350:
pa logika je da ako nemas pare, bolje da ne kupis nista nego krs.
uostalom sve je manje ljudi koji nemaju pare da kupe auto. kao dokaz pogledaj samo na ulicu. u novom sadu se bas drasticno popravio vozni park. a i auto je sada pristupacan cak i prosecnom srbinu sa mesecnom ratom od 90ak evra
p.s. zastava sa psa motorom zadovoljava euro3, jugo je prosao na ncap kres testu(blago modifikovan a sada je kao takav spreman za izvoz)
Nisam u toku ovo sa yugom, ali niko ne moze da me ubed da yugo ima bolji motor u smislu da ne zagadjuje okolinu itd. od golfana 4 2000 godiste, to su price za malu decu, uostalom u svim normalnim zemljama na motor se gleda kao na potrosni materijal i totalno je nebitan.

:roll:

А кад народ нема пара за кола како би одржавао те кршеве (сви би били по 15-16 дина страи) ? Буџили, јел да? Па се после чудимо што имамо гомилу мртвих!
Ја имам крша али га возим јер немам пара за друго, али га и одржавам, мењам уље на 5 000, гуме на 5 дина, филтере и све потрошно на 10... Не верујем да би неко јебеног Голфа (најружнији ауто на свету) старог 20 дина тако одржавао!
А кад би био дозвољен увоз половњака, где би за 3 године исдркавања завршили? Тамо где им је одувек било место - на отпаду. Као кад је 1996 гомила људи увезла Опел Кадет, а сад је 70 % њих на отпадима... Говорим из искуства, ортак има Кадета, распао се, а није га возио никад ван Београда, ни преко 120.

vule gs:
:roll:

А кад народ нема пара за кола како би одржавао те кршеве (сви би били по 15-16 дина страи) ? Буџили, јел да? Па се после чудимо што имамо гомилу мртвих!
Ја имам крша али га возим јер немам пара за друго, али га и одржавам, мењам уље на 5 000, гуме на 5 дина, филтере и све потрошно на 10... Не верујем да би неко јебеног Голфа (најружнији ауто на свету) старог 20 дина тако одржавао!
А кад би био дозвољен увоз половњака, где би за 3 године исдркавања завршили? Тамо где им је одувек било место - на отпаду. Као кад је 1996 гомила људи увезла Опел Кадет, а сад је 70 % њих на отпадима... Говорим из искуства, ортак има Кадета, распао се, а није га возио никад ван Београда, ни преко 120.

upravo o ovome i pricam. nepostoji veca opasnost od krpljenog i budzenog krsa.
i da golf jeste najruzniji:lol: i potpuno se slazem sa covekom koji je golfa nazvao zaba koja je progutala kutiju.
i secam se kadeta... to je bila navala. nemci se otarasili krsa, i jos potrpali pare udzep.
bolje da idemo biciklom, kao i ja (pa neda cale uvek auto:D ) , nego da vozamo krseve i budemo otpad evrope, i nece samo priroda fasovati nego i mi sami od neispravnih masina.

panther:
Nisam u toku ovo sa yugom, ali niko ne moze da me ubed da yugo ima bolji motor u smislu da ne zagadjuje okolinu itd. od golfana 4 2000 godiste, to su price za malu decu, uostalom u svim normalnim zemljama na motor se gleda kao na potrosni materijal i totalno je nebitan.
a sad ti kazi da golf4 koji posle 6 godina izbacuje ugalj kroz auspuh manje zagadjuje od yuga, koji ima nov motor iz pezo-sitroen korporacije

SIGNATURE 350:
a sad ti kazi da golf4 koji posle 6 godina izbacuje ugalj kroz auspuh manje zagadjuje od yuga, koji ima nov motor iz pezo-sitroen korporacije
Kakav Jugo brate.....nemoj da si smeshan. Zar ti to smatrash kolima ? Sedi u bilo koju kantu staru 20-tak godina i videcesh shta je |Jugo. Pa Zastavina vozila duvaju posle 20.000 km. Ja sam zato da se pooshtri tehnicka ispravnost vozila i sve ostalo ce doci na svoje !

ma nenene decko...sto bi reko sofronije
ne treba ni porez menjati. nista ne treba menjati. ovo je jos jedan test za vladu. treba da se znaju pravila i da se postuju! ako nismo u stanju da budemo dosledni i da postujemo sopstvene zakone, nikada se ovde nece lepo ziveti.
na zapadu, nije sad sto imaju para vise, nego sam video da je tamo duza ruka zakona! pravila igre su ista za sve! i ono na cemu stabilna drzava pociva je stabilan zakon i pravosudje.
a mi jos i treba da se otresemo korupcije

SIGNATURE 350:
ma nenene decko...sto bi reko sofronije
ne treba ni porez menjati. nista ne treba menjati. ovo je jos jedan test za vladu. treba da se znaju pravila i da se postuju! ako nismo u stanju da budemo dosledni i da postujemo sopstvene zakone, nikada se ovde nece lepo ziveti.
na zapadu, nije sad sto imaju para vise, nego sam video da je tamo duza ruka zakona! pravila igre su ista za sve! i ono na cemu stabilna drzava pociva je stabilan zakon i pravosudje.
a mi jos i treba da se otresemo korupcije
Nisam rekao da porez treba menjati nego platiti kao da se carini npr neki strani auto a ne samo preregistraciju kao npr sa KS na BG i sl.

jerotije:
Nisam rekao da porez treba menjati nego platiti kao da se carini npr neki strani auto a ne samo preregistraciju kao npr sa KS na BG i sl.
aha,
da preciziram onda, NE preregistraciju, jer je to onda to sto ti kazes - manji je porez, nego samo uvoz ukoliko zadovoljava euro3 norme

p.s. ne volim VW. to su mi kola koja nemaju nikakvu individualnost i dusu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back