Cezar salata

to je pod obavezno. Inače, mnogi recepti za američku hranu traže slaninicu. U toj meri da se pržena i izdrobljena slaninica prodaje kao "začin"

Pogledajte prilog 1562961
Ja bih ovo kao smoki jela! Srećom pa nema kod nas.
Zaboravih to. Zdravija zamena je suvo meso proprženo.
Da, drugačiji je šmek. Još ako je sečeno na sitne kockice, a ne na tanke prutiće kao slanina.

Ja bih ovo kao smoki jela! Srećom pa nema kod nas.
Oh, kao grickalica je neprevaziđen "jerky". Obično od govedine, a zatim ćurKetina, pa pilećina. Ima i od bizona.

Image1.jpg

(vidim ja da odoh u off topic :))

Nego, dok sam prevodio gornji tekst iskoči kao sastojak "coddled eggs". Naravno, ja ne znam šta je to te pogledah u rečnik - kuvati (jaje) u vodi ispod tačke ključanja.
Ja ne volim kuvana jaja u cezar salati i bas mi je drago što mogu da izbacim sastojak i poboljšam po svom ukusu
Dok u ruskoj je nesto drugo
Moja cezar salata nema jaja ni sirova ni kuvana

Ja ne volim kuvana jaja u cezar salati i bas mi je drago što mogu da izbacim sastojak i poboljšam po svom ukusu
Dok u ruskoj je nesto drugo
Moja cezar salata nema jaja ni sirova ni kuvana
loše sam preveo to "sirova". Radi se o blago kuvanim jajima.

Inače, za mene je Cezar salata definisana sosom, preprženim hlebom i parmezan sirom preko romain salate. Nisam zagledao u sastojke sosa ali znam da je beo :)

Vusterširski sos (Worcestershire sauce) je obavezan za Sizar Salad. Iako se stavlja vrlo malo, to je jedan od glavnih sastojaka koji daje specifičan ukus celoj salati.

Taj sos zaslužuje posebnu temu.

1718299184123.png

Odlicno izgledaju. Njami, njami. Bravo Pinokio i Perfi. :)

Cezar salatu sam ovde u Becu upoznala, po ova dva recepta koje je Sensei napisao, sa zivim jajetom u prelivu ili sa kuvanim jajima. Ali bez piletine.
Medjutim, sama pravim tzv. „Fitnes salatu“ u koju ide grlovana piletina, a ponekad stavim i kockice grilovanih tamnozelenih tikvica. I lici dosta na Cezar salatu s tim sto menjam prelive.

Danas sam sebi kupila cezar salatu,slučajno jer mi dosadilo vise suva hrana kada radim na poslu daj nesto lagano,znači toliko je dobra,e sad koliko vrsta cezar salata ima u ovu je išlo zelena salata,jaja,mango,listići sira i dresing preko,pasam videla da ima isto tako samo sa paradajz i riba krastavac ...
Koju salatu vi najviše volite?

Volim klasicnu. Zelena, pile, krutoni i dresing. Samo dresing bez incuna.
Ovo sto sad prave i stavljaju i slaninu i prsutu i paradajz i sta sve ne mi gubi poentu.
Kao i za chizkejk kada krenu da trpaju maline i orahe preko.

Back