mario80
Stara legenda
- Poruka
- 80.433
U srbiji ne postoji junetina da se kupi pa samim time ne mogu ni da se naprave dobri ćevapi. Postoje samo neke crkotine od mesa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imaš brt odeš kupiš i sameljes.. Mnogo bolje nego da oni melju .. a I proces je jer ja meljem 2xU srbiji ne postoji junetina da se kupi pa samim time ne mogu ni da se naprave dobri ćevapi. Postoje samo neke crkotine od mesa.
Ovi mi izgledaju kao iz cevabdjinice Mrkva iz Sarajeva.Jel bolje staviti crni luk u smesu pa tako peći ili samo kao dodatak nakon pečenja?
Pogledajte prilog 1575653
Bio sam nedavno u Sarajevu i tvrdi su im i nista posebno.Nije vise bascarsija kao nekad.U Travniku kod nekog lika u starom gradu su najbolji.Da li više volite da je ćevaš sočan ili da je malo žilav (suv)?
Znači na kilo mesa 2 pune kažičice soli?Auuu zar niko ne zna napraviti cevape .. Cevapi se prave od ciste junetine neko ubacuje 30% teleftine neko malo jakjentine ali pravi cevapi su od junetine masnoca oko 30% .. Bez hleba luka jaja i sl ..Meso mora da odlezi tj fermentacija je jako bitna i mešanje ..nesto malo sode ,soka od belog luka i so 1%.. Ja stavljam toliko neko malo vise zavisno ko kako voli ..
Dan pa ubaciš sodu mešanje pa kroz mašinu za oblikovanje ćevapa pa jos dan u fruzider ..Oko cajna kašičica može i dve zavisno koliko voliš da su gumeni ,staviš u malo kisele vode i onda ubaciš i dobro izmesasZnači na kilo mesa 2 pune kažičice soli?
Kolko sode bikarbone na kilo mesa?
Koliko da odstoji (cenim u frižideru)?
kiselu vodu ako hoću gumene? (neću gumene)Dan pa ubaciš sodu mešanje pa kroz mašinu za oblikovanje ćevapa pa jos dan u fruzider ..Oko cajna kašičica može i dve zavisno koliko voliš da su gumeni ,staviš u malo kisele vode i onda ubaciš i dobro izmesas
Da.. Gumeni se kaže to je ono kad kažu da cevap mora da odskoci kad ga baciškiselu vodu ako hoću gumene? (neću gumene)
Znači, sve ukupno dva dana da odstoji meso?
Da znaš da ću da probam. Samo se mislim dal da krenem s pola kile ili kilo mesa?Da.. Gumeni se kaže to je ono kad kažu da cevap mora da odskoci kad ga baciš![]()
čekaj, a kolko sode?Sodu razmutis u kiselu vodu da moze lakše da se umesa u meso ..
Svejedno probaj sa pola ..kupi meso pa melji sam .. Beli luk pripemas tako što ga isitnis i staviš u malo vode da proključa tu ugasis i sačekaš da se ohladi ..Kroz sito kad se odladi ubaciš vodu sa sokom od belog lukaDa znaš da ću da probam. Samo se mislim dal da krenem s pola kile ili kilo mesa?
Dosta tu je kašičica na kg ili pola na pola kg .čekaj, a kolko sode?
kolko ti staviš belog luka, recimo na kilo mesa?Svejedno probaj sa pola ..kupi meso pa melji sam .. Beli luk pripemas tako što ga isitnis i staviš u malo vode da proključa tu ugasis i sačekaš da se ohladi ..Kroz sito kad se odladi ubaciš vodu sa sokom od belog luka
Oko 3 češnj ..Napravi tako pa štimaj sebi ukus kako ti voliš..kolko ti staviš belog luka, recimo na kilo mesa?
Da upravo takoČekaj, nakon jednog dana u frižideru gde sam dodao samo sok od belog luka i so, dodam sodu, sameljem ponovo, napravim ćevape i onda ćevape držim još dan u fružideru?
ćevapi sa hlebom,