То се рачуна као Страна Директна Инвестиција и то ојачава курс динара.
П.с. четири милијарде??!! Сваки месец дода по једну , ради ефекта
Rušenje Srbije
Tragedija u jednom činu
Likovi: predsednik neprijateljske zemlje, bankarski ćata, tetka iz Kanade, čuvar
Predsednik sedi u svom kabinetu, mrak, sijalica čkilji, on sedi zamišljen i blago zadimljenoj prostoriji, sa poluosmehom i cigarom i ispija viski. Ulazi ćata zadihan
ĆATA: Predsedniče, zvali ste?
PREDEDNIK: Jesam. Imam dobru vest. Tetka iz Kanade nam je poslala potpuno neočekivano 4 miljarde evra. Kaže "trebaće nam, dolaze teška vremena".
ĆATA: Mašala! Pa to je sjajna vest! Hvala tetki.... Znači zjapeća rupa u budžetu za zdravstvo je popunjena, a biće dovoljno da završimo onaj autoput, most da sredimo da se ne sruši, a možda ostane i nešto za nas, ako me razumete... hehehe... (namiguje)
PREDSEDNIK: Ne dolazi u obzir. Sve ove pare moraju biti uložene u ono što nam je najbitnije.
ĆATA: Šta može biti bitnije od ovoga.... druže predsedniče pobogu?
PREDSEDNIK: RUŠENJE SRBIJE!
ĆATA: Ma šta pričate predsedniče, jeste li jeli bunike? Da vam nije neko poturio nešto u taj viski?... kakvo rušenje Srbije? Šta mi imamo od toga? Šta nas briga za Srbiju i rušenje Srbije?
PREDSEDNIK: Ne razumeš ništa, očigledno. Oni napreduju brzinom munje, postali su za kratko vreme ekonomski tigar. Uvode leteće automobile, plaćaju strancima da dođu kod njih i grade im besplatne fabrike, cene spuštaju na nulu, uskoro će plaćati i narodu da ide u prodavnicu... pobogu, dok mi krpimo autoputeve? Imaju predsednika kome se klanja ceo svet, a mene niko ni da pozove na kafu! MORAMO SRUŠITI NJEGA TJ. SRBIJU! Dok to ne uradimo, ja neću mirno spavati.
ĆATA: Predsedniče, uz dužno poštovanje, vi ste poludeli. Odakle vam uopšte te informacije o Srbiji? To su laži!
PREDSEDNIK: Sve ja znam. Sve. Naišao sam na jedan web sajt, neki INFORMER koji ima sve te informacije, vlasnik je neki čovek sa čudnim zubima, ali taj zna sve o kosmičkom napretku Srbije. Mi to moramo zaustaviti ili nas više neće biti. Bićemo izbrisani sa mape ako ne SRUŠIMO SRBIJU; RAZUMEŠ LI TI MENE?!?!?!?
ĆATA: dobro predsedniče, ako ste tako odlučili, krećemo u akciju. Idem da pišem naloge za isplatu kome treba.
Ćata izlazi iz kabineta, u prolazu diskretno šapne čuvaru "donesite mi jednu ludačku košulju. Imamo problem."
ZAVESA