cetrdesete...

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...meni je skoro rečeno....bezobrazno je izgledati tako u TIM godinama...e pa, nisam to shvatila kao kompliment, nego kao bezobrazluk...ko ti kriv što ti ne izgledaš tako u TVOJIM godinama(moj odgovor na datu konstataciju, datoj osobi)

Četrdesete su, u našim uslovima, posebna priča ... i to samo kada je reč o ženama. Mi nemamo sredovečan idol a la Šeron Štoun; naši poslodavci teško zapošljavaju žene iznad trideset pete, ovde se još uvek zgražavaju kada žena od 40 odluči da rodi, ovde je neudata četrdesetogodišnjakinja - "žena s felerom" (bez obzira koliko bila uspešna na drugim životnim poljima), "žena kojoj je prošao voz", pa čak i "baba", u pogrdnom smislu.

ne slazem se za poslodavce...gde pokusava 35-ogodisnja zena da se zaposli? kao hostesa? prodavacica u butiku? sekretarica na cije mesto konkurisu devojke sa srednjom skolom?
to su ustvari vrlo dobre godine za zaposljenje ako je zena uspesna u svom polju (diploma+iskustvo+strucnost...)
pa i cetrdesete ali se podrazumeva da to nece biti zenin prvi posao valjda...

...meni je skoro rečeno....bezobrazno je izgledati tako u TIM godinama...e pa, nisam to shvatila kao kompliment, nego kao bezobrazluk...ko ti kriv što ti ne izgledaš tako u TVOJIM godinama(moj odgovor na datu konstataciju, datoj osobi)

Pod izgledati tako, može se misliti na više stvari:dužinu suknje, dubinu dekoltea, pripijenu majicu, boje koje se nose, boju karmina, jačinu šminke, frizuru... ;)

ne slazem se za poslodavce...gde pokusava 35-ogodisnja zena da se zaposli? kao hostesa? prodavacica u butiku? sekretarica na cije mesto konkurisu devojke sa srednjom skolom?
to su ustvari vrlo dobre godine za zaposljenje ako je zena uspesna u svom polju (diploma+iskustvo+strucnost...)

Prvi nego šta... i odmah hoće kancelariju, kola, i dobru platu... jer bože moj, i ona se setila da počne da radi...:mrgreen:

Drago mi je što se razvila diskusiju na ovu temu.

Siguran sam da na prethodnim stranicama nije došlo do nekakvog konflikta, da nije bilo infantilnosti, ali da ste prikazale svu raspevanost onog nevinog, dečjeg u sebi, što voli da se igra i raduje životu.

Znate, forum treba posmatrati kao mesto za razonodu, gde se dolazi u pauzama ozbiljnog posla i piše i čita nešto ozbiljno ili šaljivo. Da.

Drago mi je što se razvila diskusiju na ovu temu.

Siguran sam da na prethodnim stranicama nije došlo do nekakvog konflikta, da nije bilo infantilnosti, ali da ste prikazale svu raspevanost onog nevinog, dečjeg u sebi, što voli da se igra i raduje životu.

Znate, forum treba posmatrati kao mesto za razonodu, gde se dolazi u pauzama ozbiljnog posla i piše i čita nešto ozbiljno ili šaljivo. Da.

i mesto za deljenje veeeelikih osmeha u ovom sutonu nase mladosti...mozda nesto i naucimo ove surove mlade generacije koje su zatrle dete u sebi i zaboravile kako je to kad leti lasta a cveta karanfil...

Mene svaka nula u cifri nekako čudno zaboli..ne znam zašto..:confused:
Naravno da se ništa spolja ne dešava :think:..kad pogledam u ogledalo vidim isti onaj osmeh,
isti pogled, doduše ima jedna borica na čelu koja me živcira i čudim se
šta to drugi vide a ja ne vidim, pa mi u prodavnici više ne govore seko, nego teto ili gospodjo..
..e, a na to "gospodjo" se ježim..:mrgreen:
Vidiš, trebalo bi da prelistam album sa starim slikama...odoh...:lol:

Mislim da se godine više vide u ponašanju nego u samom izgledu...osim ako nisu
u pitanju neke drastične fizičke promene koje se dese izmedju dvadesete i četrdesete..

Mene svaka nula u cifri nekako čudno zaboli..ne znam zašto..:confused:
Naravno da se ništa spolja ne dešava :think:..kad pogledam u ogledalo vidim isti onaj osmeh,
isti pogled, doduše ima jedna borica na čelu koja me živcira i čudim se
šta to drugi vide a ja ne vidim, pa mi u prodavnici više ne govore seko, nego teto ili gospodjo..
..e, a na to "gospodjo" se ježim..:mrgreen:
Vidiš, trebalo bi da prelistam album sa starim slikama...odoh...:lol:

Mislim da se godine više vide u ponašanju nego u samom izgledu...osim ako nisu
u pitanju neke drastične fizičke promene koje se dese izmedju dvadesete i četrdesete..

...Seko, seko, a koliko vi to nula imate...u cifri...?...:eek:

A zašto 35-godišnja žena ne bi radila ove poslove?
Koliko znam, diploma se ne dobija rođendanima, već neko studira, neko ne.
Možda zato što je bitnije da sekretarica ima maximum 28 i noge odavde do večnosti, a ne da li je dobra u svom poslu?
Postoje predrasude prema ženskim godinama, isto kao i prema bračnom statusu i činjenici da li ima decu i koliku.

Hej, koto,

Prvo da ti cestitam rodjendan, a onda da dodam da su se meni najlepse stvari dogodile, desile, ostvarile tek posle 40-te.
Prema tome, dabome.
Ali ne mogu da lamentiram na temu, u nekoj sam negativi, pa ne mogu da pisem.

Poslednja izmena:
A zašto 35-godišnja žena ne bi radila ove poslove?
Koliko znam, diploma se ne dobija rođendanima, već neko studira, neko ne.
Možda zato što je bitnije da sekretarica ima maximum 28 i noge odavde do večnosti, a ne da li je dobra u svom poslu?
Postoje predrasude prema ženskim godinama, isto kao i prema bračnom statusu i činjenici da li ima decu i koliku.

Zato što su to poslovi za početnike, mlade osobe, lagani poslovi...
Niko ne kaže da ih ne može obavljati osoba od 100 godina... može i ona od 10 god...;)

Kimmy Cruz:
40 godina, barmenka, hostesa za zzurke, fotomodel i fotograf, majka troje odrasle dece, baka jednom unuku, bajkerka i vlasnik sopstvene firme

eaef791d.jpg

drage moje dame.:)
koto u sledeci petak slavi cetrdeseti rodjendan. priznacete, nije naivno.:sad2:
ni malo.
ajde da malo lamentiramo na zadatu temu..:mrgreen:
sta vi mislite? malo? mnogo? saveti? ideje? predlozi?
dozvoljeno pisati o smislu zivota, ostvarenju, poslu, muskarcima, sexu, kilama, borama, energiji, mudrosti..ukratko, o svemu sa stanovista te okrugle brojke...:)
samo za moje drugarice spamerke>dozvoljeno spamovati, i mojne da je neko nesto briso:mrgreen::lol:
ps. umesto poklona br. ziro rn na pp:zper::D

u, al si matora jeote...:eek:

:lol:

šta da mislim...najbolje godine...misim...jes odatle silazna putanja, al opet najbolje godine...

Popravljaju ih! Ko kaže da ih ne popravljaju?! Kad izgube vid u četrdesetim - daju im naočare, kad ogluve u pedesetim - guraju im ona dugmeta u uši, kad pogube zube u šezdesetim - dobijaju nove, najlonske...

Seku ih, umeću im nove sise i nove koske, ono što nikad nije bilo! U sred srca im švajsuju neke ventile. Grdne pare odoše na te popravke, samo da ih održe, samo da ih ne izgubimo! Da mogu još malo da nas muče i kinje, i da nam piju dušu na pamuk!
Ako može sto godina - sto godina!
Ja nisam za to... da se toliko... da se neko tako silom i veštački sprečava da se zzzbaboše!
Šta ima! Čovek je kao staklo: kad jednom prsne, nema mu leka! Sem da uzmeš drugo, novo.

I umesto da se pruži šansa onima koje su zdravije i mlađe, sve pare odoše na klinike, na te lekove i aparate! Kao, bože moj, u 21-vom veku važan je humanizam! Ako je toliko važan, što se taj humanizam ne okrene malo i prema tom muškarcu... da vidi malo kako on živi, i da l' njemu nešto treba?! Možda bi i muškarac imao štošta da kaže! Al' ne može! Nemaju računa! Žene se drže između sebe! One su se poput aliena infiltrirale i zaposele sve strukture, one su na svim položajima, kako na poslu tako u kući, i samo one odlučuju - o svemu!

I naravno, neće se popravljati ono što je najvažnije kod žene, a to je karakter! Nego samo, tako: zubi, oči, bore na vratu i licu, sise, stomaci, strije, bubrezi... Samo da im produže život i ulepšaju ih, po svaku cenu!
Jer, kao, svi su se naživeli i svima je dosta života - samo žene nisu! Samo su jadne žene ostale željne svega! Pogledajte... Pa danas ima više raspuštenica nego raspuštenika i više udovica nego udovaca, što nikad nije bilo!
Kad odem nekad kod dede na groblje, dodje mi da se zaplačem. Nigde nikog. Pustoš. Jer, udovice više ne sede na groblju, kao nekad! Ne! One obuku svoju malu crnu haljinu, pa sa raspuštenicama u kafanu! Namiguju i pričaju viceve. Milo im što su žive i razvedene! Bože sačuvaj i sakloni!

p.s. Koto, šećeru, srećan ti 40. rođendan! :super: :klap:

Sekretarica i nije lagan posao za početnika. Tj. dobra sekretarica.
Ali činjenica da gomila gazda skorojevića smatra da je posao sekretarice ustvari posao manekenke.

Prave gazde znaju.... evo neke sekretarice iz moje firme u svojim četrdesetim i pedesetim godinama se pozapošljavale u neke banke, za mnoogo veće pare. A prave dame... i izgled i ophođenje i odgovornost, a posao u malom prstu se podrazumeva. Njihov posao nije da trepću okicama i eventualnu donose kafu...

Back