Четници нису били брадоње

Држава је некако постојала на оној теритоји коју су ослободили четници, Дража је примао наређења од Краља.
Први ослобођени град је Лозница.
то исто ко да је неки пуковник ЈНА себе прогласио министром војним сфрј 1992. :hahaha:

Држава је некако постојала на оној теритоји коју су ослободили четници, Дража је примао наређења од Краља.
Први ослобођени град је Лозница.
Ослобођени град под окупацијом тешко да може да се назове државом.
Дража је примао наређења од човека који је побегао ван земље, који није имао појма шта се дешава у Србији. И на крају су исти ти Енглези код којих је Краљ дудлао, пустили четнике низ воду, јер су видели да од њих никакве користи.

Ослобођени град под окупацијом тешко да може да се назове државом.
Дража је примао наређења од човека који је побегао ван земље, који није имао појма шта се дешава у Србији. И на крају су исти ти Енглези код којих је Краљ дудлао, пустили четнике низ воду, јер су видели да од њих никакве користи.
Дража је ступао у контакт са избегличком владом у Лондону.
Обавештавао их је о борбама против Немаца, али су те борбе преписиване партизанима.
И у Првом светском рату је наша војска и влада са Краљом Петром Првим била ван земље.

Дража је ступао у контакт са избегличком владом у Лондону.
Обавештавао их је о борбама против Немаца, али су те борбе преписиване партизанима.
И у Првом светском рату је наша војска и влада са Краљом Петром Првим била ван земље.
Да, били су заједно, и то је била цела војска тада. Четници су били нешто попут ЈСО 90их, само неорганизовани без централне команде, то јест неспособни Дража није могао да их уједини него је свако вукао на своју страну.
Борбама против Немаца?
Колико је мени познато, њихов недостатак борбе је био један од разлога губљења помоћи од тих истих Енглеза.
Партизани су имали бољу организацију, логистику и уједињену команду, да су то Четници урадили, комунизам не би прекрио Србију.

Мени је фасцинантно да смо у Србији још оптерећени са Четницима и Партизанима. Још мало па ће бити 100 година од краја рата, и даље се дрви и овом глупостима. Четничке браде су веома важне док Србија све даље тоне у муљ и пропаст.

Да, били су заједно, и то је била цела војска тада. Четници су били нешто попут ЈСО 90их, само неорганизовани без централне команде, то јест неспособни Дража није могао да их уједини него је свако вукао на своју страну.
Борбама против Немаца?
Колико је мени познато, њихов недостатак борбе је био један од разлога губљења помоћи од тих истих Енглеза.
Партизани су имали бољу организацију, логистику и уједињену команду, да су то Четници урадили, комунизам не би прекрио Србију.

Мени је фасцинантно да смо у Србији још оптерећени са Четницима и Партизанима. Још мало па ће бити 100 година од краја рата, и даље се дрви и овом глупостима. Четничке браде су веома важне док Србија све даље тоне у муљ и пропаст.
Сто пута рекох:
Југословенска војска (четници) - су били организована, дисциплинована, морална војска, једина легална формација за цело време рата - призната војска.
Једна од лажи су да су четници нелегална војска - шта већ, јер је то комунистима био начин да се како - тако боре за некакву легитимност.
Дража је обавештавао владу у Лондону о борбама против Немаца, али су преписиване партизанима.

Такозвана
(ово је јако битан детаљ) народноослободилачка војска (партизани) - паравојна формација.
Зашто такозвана?
Зато што је паравојска, не може да буду две војске, свака друга војска поред легалне је паравојска и каже се такозвана...
:hahaha: :hahaha::hahaha:

Хахаха, насмеја ме, партизани су имали бољу организацију...
Ех па неће да буде.
Партизани су били неозбиљна формација, вероватно никада не би дошли на власт да није било Енглеза, јер партизани нису имали ни једну операцију против Немаца све до доласка црвене армије.

Нисам оптерећен четницима и партизанима већ је у питању истина.
Кажеш четничке браде су "веома важне", а зашто су важни партизани?

Па за цело време рата, Југославија није капитулирала, партизани нису имали ни једну акцију против Немаца све до доласка црвене армије, док су четници стално били на терену, водили борбу.
Nije kapitulirala,a Kelefatović potpiso kapitulaciju 17.4.41.?
Četnici vodili borbu protiv Nijemaca? :hahaha:
Slikajući se s njima?
Partizani nisu imali ni jednu akciju protiv Nijemaca do dolaska crvene armije?:hahaha:
Kadinjača,Kozara,Neretva, Sutjeska,desant na Drvar to se po Samardžićevoj istoriji nije desilo?

Partizani nisu imali ni jednu akciju protiv Nijemaca do dolaska crvene armije?:hahaha:
Kadinjača,Kozara,Neretva, Sutjeska,desant na Drvar to se po Samardžićevoj istoriji nije desilo?
Све што си набројао су немачке операције а не партизанске, где су партизанске?
Иначе то што зовеш Сутјеска је операција Црно и била је организована и против четника, Неретва битка између четника и партизана......

Све што си набројао су немачке операције а не партизанске, где су партизанске?
Иначе то што зовеш Сутјеска је операција Црно и била је организована и против четника, Неретва битка између четника и партизана......
Njemačke operacije protiv četnika?

Njemačke operacije protiv četnika?
Да има их преко 30.
Операција Црно је организована прво против четника у Црној Гори и Дражиног штаба тамо, а завршила се опкољавањем партизана на Сутјесци који у то време нападају исте те четнике у Црној Гори.
Питао сам за партизанске операције против Немаца до доласка Црвене армије?Велики су то ослободиоци мора да имају неку....

Да има их преко 30.
Операција Црно је организована прво против четника у Црној Гори и Дражиног штаба тамо, а завршила се опкољавањем партизана на Сутјесци који у то време нападају исте те четнике у Црној Гори.
Питао сам за партизанске операције против Немаца до доласка Црвене армије?Велики су то ослободиоци мора да имају неку....
Užička Republika,Bihaćka Republika,oslobađanje Prijedora i slobodna teritorija Kozare 42.Evo to su ti samo neke.

Nije kapitulirala,a Kelefatović potpiso kapitulaciju 17.4.41.?

Краљевина није капитулирала 1941. године:
Цитат: Дакле, Краљевина Југославија није капитулирала 1941. године. После слома главних фронтова, како би се добило на времену, Врховна команда Југословенске војске овластила је једну делегацију, на челу са генералом Данилом Калафатовићем, ”само да преговара о примирју, а не да то и потпише”. Значи, делегација није имала овлашћење да потпише ни примирје, док јој капитулација није ни поменута.
Пре икаквих преговора, десило се да су Немци заробили генерала Калафатовића и његове сараднике, 15. априла у Сарајеву. Тиме је аутоматски престала важност његовог овлашћења, јер по закону заробљеници не могу никога представљати и не могу бити преговарачи.

Užička Republika,Bihaćka Republika,oslobađanje Prijedora i slobodna teritorija Kozare 42.Evo to su ti samo neke.
Ужице су Немци предали Пећанчевим четницима без борбе, има фотографија са тог догађаја кад Пећанчеви четници улазе у Ужице.
Uzic-18.jpg

Лево од Боже Јаворца је Радомир Ђекић.
Неколико дана касније Пећанчеви четници предају Ужице партизанима без борбе, док је у филму "Ужичка република" цела прича измишљена.

Главну реч на некаквој коференцији водили су прота Витомир Видаковић, чији су синови били у партизанима, директор гимназије Живојин Радуловачки, директор учитељске школе Иван Матовић и шеф пореске управе Пишчевић, чија су два сина била у партизанима. Намећу одлуку да се не пролива братска крв и да се град преда без борбе и ”да видимо шта и ова наша деца хоће”. Све националне снаге напуштају град, остају само, Трифуновић и Редић са мало жандарма, да сачекају партизане. Партизани бројни свега 216 људи улазе у Ужице 24. септембра. Одмах хапсе Трифуновића, Редића, жандарме и виђеније грађане. Стрељају начелника Ужичког среза Јована Алексића и још неке чиновнике, плене 60 милиона динара из филијале Народне банке, преузимају фабрику оружја, постављају нову општинску управу, а вођа женске омладине, Вита Гутман, у хотелу ”Палас” формира Клуб слободне љубави.

Ајде прво против Немаца?
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Устанак_у_Србији_1941.
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Борбе_за_Јајце_1942.
https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Битка_за_Србију

Ja znam da vi banderši volite da sklapate sporazume da ustašama, da pijete sa njima i da se grlite sa fašistima, a protiv njih su partizani itekako ratovali i sprovodili ofanzivne operacije. To vaš banderaški mozak nikada neće moći da razume. Rat protiv njih je bio ujedno i rat protiv Nemaca.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Устанак_у_Србији_1941.
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Борбе_за_Јајце_1942.
https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Битка_за_Србију

Ja znam da vi banderši volite da sklapate sporazume da ustašama, da pijete sa njima i da se grlite sa fašistima, a protiv njih su partizani itekako ratovali i sprovodili ofanzivne operacije. To vaš banderaški mozak nikada neće moći da razume. Rat protiv njih je bio ujedno i rat protiv Nemaca.
И где су?

Bihaćka Republika i oslobađanje Bihaća i Prijedora su bile operacije i protiv ustaša i protiv Nijemaca.Nisu na tom području bile samo ustaše i domobrani.
Која је то немачка јединица била у Бихаћу, комунисти ни то нису планирали да ослободе повлачећи се из Србије на запад али се погодило тако.
У Приједору су напали немачки рудник, због тога су Немци организовали операцију на Козари, они побегли а становништво у Јасеновац.Танки су они по свим питањима Симо, поготово колико су се хвалили после рата.

Која је то немачка јединица била у Бихаћу, комунисти ни то нису планирали да ослободе повлачећи се из Србије на запад али се погодило тако.
У Приједору су напали немачки рудник, због тога су Немци организовали операцију на Козари, они побегли а становништво у Јасеновац.Танки су они по свим питањима Симо, поготово колико су се хвалили после рата.
Ne negiram ja da se komunisti poslije 2.svj.rata nisu previše hvalili i naduvavali priče o borbi protiv Nijemaca,ali reći da do 1944.do dolaska crvene armije nije bilo nikakvih akcija protiv njih je laž i druga krajnost od one komunističke.
Samardžić je revizionista,i služi se istim metodama ko i komunisti.Lažima,poluistinama,podmetanjima.Svijestan si i ti toga.

Ne negiram ja da se komunisti poslije 2.svj.rata nisu previše hvalili i naduvavali priče o borbi protiv Nijemaca,ali reći da do 1944.do dolaska crvene armije nije bilo nikakvih akcija protiv njih je laž i druga krajnost od one komunističke.
Samardžić je revizionista,i služi se istim metodama ko i komunisti.Lažima,poluistinama,podmetanjima.Svijestan si i ti toga.
Па немамо тако нешто то је проблем, јесу учествовали они у борбама али су се бранили и ескивирали Немце.Имали су борбе заједно са четницима у Србији 1941 али сами нису.
Свачије излагање је подложно критици тако и његово, он ми чак делује понекад конфузан и недоречен, али није искључив попут комунистичке историографије о добрим и лошим момцима.

Самарџић истражује по архивама, тако да све што је он написао је доказано.
Доста тога је пронашао и избацио о чему се раније није знало, треба још то критички да се анализира, поготово што архиви овде још нису отворени.

Back