Четници нису били брадоње

Dokumentarac o dinarskoj četničkoj diviziji u režiji Milosava Samardžića.
Ni jednom rječju se ne spominju Mane Rokvić i Brane Bogunović ikone divizije.
To je koda bi neko napravio dokumentarac o ustaškoj crnoj legiji i ne spomeno Juru i Bobana.Kakav je to istoričar?
У бој иде дивизија динарска против српских душмана...:whistling:

Ваистину!
Ускићен сам овом предивном историјом наши народ и народности, иако ми се не да јутрос се бријем у знак поштовања наше југословенске армије!

... у отаџбини ..не таборави само она у Отаџбини ....кад се ЈВУОтаџбину врати

Помешао си ме са Грозданом. Ја не слушам будалаштине, сигурно знам за обичај не брјања браде четрдесет дана.
Пошто теби тај обичај није познат свртаћу те у несрбе.

...тебе непознавање завета небријања до повратка краља аутозасврстава у анти монархисте

Чудна ознака на шубари, нисам виђао овакву и не проваљујем шта представља.
Иначе сам Дража на почетку рата није имао браду.
FB_IMG_1749902024492.jpg

Пустио је почетком 1942 када се пред немачким потерама склонио у Црну Гору.
677z381_Draza-na-skijama.jpg

Четници су тражили од Енглеза да им бацају приборе за бријање умјесто муниције!
Касније су се од тога створиле историјске лажи да им Енглези нијесу слали муницију! Али, шта је приоритет у рату, уредно избријан југословенски војник или тамо нека муниција шта ћеш са тим. Хм..

Треба прoтестовати што крста нема некога брадатога емотикона ..Очигледно комуњарска ујдурма

🐻

Четници су тражили од Енглеза да им бацају приборе за бријање умјесто муниције!
Касније су се од тога створиле историјске лажи да им Енглези нијесу слали муницију! Али, шта је приоритет у рату, уредно избријан југословенски војник или тамо нека муниција шта ћеш са тим. Хм..
Хрватски хумор наслеђен од Немаца.

...тебе непознавање завета небријања до повратка краља аутозасврстава у анти монархисте
Рекох ти да си ме помешао са Грозданом. Ја не чујем, ја знам.
Довољно је фотографија безбрадих ЈВуО јединица да демантује те партизанске будалаштине.

Иначе сам Дража на почетку рата није имао браду.
Pogledajte prilog 1742225
Пустио је почетком 1942 када се пред немачким потерама склонио у Црну Гору.
Pogledajte prilog 1742226
Доказ успешности браде као маске може се видети у случају када се заробљени Александар Мишић представио као Дража.
Што је узроковало немачку обуставу потере и омогућило штабу да измакне

Back