I zbog cega je to bitno da li su bili da bradom ili ne?
Није битно да ли су били са брадом или не. Већ хоћу да докажем да је та брада приказана у лошем смислу, као прљава, масна, неуредна... Све је то комунистичка пропаганда, и да већина четника није имала браду.
Што се можете уверити на сликама.
FB_IMG_1732486097922.jpg

1-3-2-rav-korp-1942.jpg

2-Gordana-Mijalko.jpg

Као што видите на сликама, и они који су имали браду није била масна, прљава...

Ако су са брадом било је језивије док су клали, овако док су били обријани, било више хируршки.
Kako nisu četnici imali brade bili su zarasli kao amazonska prašuma
Čuo sam, ali to je bio njihov zaštitni znak. Iskoče iz šume zarasli i neobrijani. Neprijatelj se uplaši i pobjegne.
Ма да, па су зато завили села у црно, што по Србији што по Динарским запиздина. Кољачи и убице.
Све је ово комунистичка пропаганда и измишљотине. Јер колико слика Дража има са народом, Тито нема ни једну, тако да је морао да обрука и износи лажи о легалној војсци, која је прва 1941. године кренула против Немаца, док су партизани једно време били савезници са Немцима.

Све је ово комунистичка пропаганда и измишљотине. Јер колико слика Дража има са народом, Тито нема ни једну, тако да је морао да обрука и износи лажи о легалној војсци, која је прва 1941. године кренула против Немаца, док су партизани једно време били савезници са Немцима.

Četnici početnici otprdili su svoje '45. Sa bradom ili bez nje isto su prošli.

Невероватно!
Колико су људи затровани пропагандом и лажима, а праву историју не желе да виде.

Међутим да се вратим на тему, ја хоћу да кажем да је број четника са брадом испод једног процента.
Да ако за четнике хоћете да кажете да су били брадоње, браду мора имати педесет посто плус један.
И да они што су имали браду, та брада није била масна, прљава, неуредна...
Можете се уверити на разним сликама да је тако.
Дража је почео да пушта браду крајем 1941. да би се закамуфлирао или сакрио, док у пропагандним филмовима и серијама приказују га са брадом још од почетка рата.

Невероватно!
Колико су људи затровани пропагандом и лажима, а праву историју не желе да виде.

Међутим да се вратим на тему, ја хоћу да кажем да је број четника са брадом испод једног процента.
Да ако за четнике хоћете да кажете да су били брадоње, браду мора имати педесет посто плус један.
И да они што су имали браду, та брада није била масна, прљава, неуредна...
Можете се уверити на разним сликама да је тако.
Дража је почео да пушта браду крајем 1941. да би се закамуфлирао или сакрио, док у пропагандним филмовима и серијама приказују га са брадом још од почетка рата.

Kako to znaš da nisu bile masne i prljave. Jesi živio onda i gladio ih po bradama?

Nisu ni svi cetnici jeli gibanicu...

"Pogledi" je poprilicno nastrojen i jednostran sajt.
Ti što nisu jeli gibanicu,više su voljeli janjeću kost.
Milosav Samardžić napiso 14 tomova knjiga ko Šešelj i citira im citate po forumu iz svojih knjiga kao nepobitne dokaze o četničkoj hrabrosti,organizovanosti i ne saradnji s okupatorom.:hahaha:
A tek inteligencija forumaša tamo.Krstarica je mila majka.:mrgreen:

Kako to znaš da nisu bile masne i prljave. Jesi živio onda i gladio ih po bradama?
Па батали се пропаганде (серија, филмова, фалсификоване историје...), јер ту па скоро ништа није истина.
Погледај истиниту историју која је доказана. Што се тиче тих питања има доста фотографија па погледај фотографије.
Ех сад ја тебе да питам како знаш да су браде биле масне и прљаве, можда си ти живео у то време?

Mislim da sam negde pročitala da su brade puštali jer su partizani ubijali sveštenike i pre streljanja ih šišali i brijali im brade. Kao znak pripadnosti pravoslavnoj religiji, pojedini pripadnici četnika su negovali bradu.
Nije,nego su se zakleli da neće brijat brade dok rat ne završi i kralj se ne vrati na presto.
Brada im raste do danas. :mrgreen:

Данас када кажемо реч четник, углавном нас асоцира на Југословенску војску за време Другог светског рата и на Дражу Михаиловића. Четнике данас замишљамо са брадом, али веома мали број четника је носио браду, ни Дражини, ни Пећанчеви, ни четници с почетка века. Можемо видети мноштво слика где четници не носе браду, где је број четника са брадом изузетно мали.
Да би реченица "четници су носили браде" била тачна то значи да 50% плус један мора бити необријан, док је број четника са брадом испод 1%.
Да није било комунистичке пропаганде не би ни замишљали четнике са брадом...

https://www.pogledi.rs/четници-нису-носили-браде.html

https://www.pogledi.rs/немци-су-били-брадоње.html
1000004701.jpg

Nisu imali DM i Lili. Danas su depilirani.

Inače ne znam nijedan firum gde se istorija više izvrće i budži nego ovde. Moderator čuči i samo briše. Čak sam bio banovan na dve godine zahvaljjujući moderaciji sa ovog pdf-a.

Četnici se predstavljaju kao neka mitološka bića a svakome od nas su preživele babe i dede pričale šta su i kakvi su. Problem su i fotografije jer su kolaboracionisti baš voleli da se fotografišu.

"Četnici" su bili regilarna vojska

Нетачно !

Четници су били "специјалци",
као и данас - јединице предвиђене да изазивају страх.

Ко воли Четнике није нормалан.
Једино је нормално плашити их се, они то и желе, то им је сврха.

После њих - спаљена земља и лешеви.
Друго је регуларна војска.

Регуларна војска доноси ред тамо где дође,
и да не дужим ...

...
A ako ćemo baš u detalje. Ovaj koga mi znamo je podmetnut
Pravi je umro u ruskom zarobljeništvu

Прави је онај што нас је водио од 1941. до 1980.

PS. Plac na kome sahranjen ima vlasnike
U katastru ...

И Ердоган тврди да су Турци дуже били господари Космета него Срби ...

I zbog cega je to bitno da li su bili da bradom ili ne?

Људи су необавештени,
или воле да ложе необавештене.
Износе нереалне чињенице,
а неначитани гутају.

Што се браде тиче
и енглески специјалци се у случају рата не брију.
Тако изгледају опасније ...

Људи су необавештени,
или воле да ложе необавештене.
Износе нереалне чињенице,
а неначитани гутају.

Што се браде тиче
и енглески специјалци се у случају рата не брију.
Тако изгледају опасније ...

Psihologija deteta od tri godine :lol:?

Back