guest 135511
Buduća legenda
- Poruka
- 39.924
Pa da, o tome pricam.
Ako kuvas sarme u dedinoj nosi, kad-tad se moras zapitati zasto smrde.
U toku eksperimenta moras uzeti u obzir sve cinioce.
Ukljucujuci "onoga".
Sve.
Ти кажеш да субјекат који посматра мора имати неке особине, карактерне, па од његовог карактера, схваћеног у смислу друштвене улоге, Персоне, или морала, зависи експеримент. Субјекат је иматеријална тачка коју никад не можеш опазити али која је носилац, и читавог света који опажаш, и тог експримента. Како иматеријалној тачки можеш накалемити неке особине?
Свако на овом свету.Nego sta je?Navedi mi nekog posmatraca koji nije licnost?I licnost nije karakter,niti moral vec odnos....relaciona kategorija...apsurd je misliti da ti nisi posmatrana
Је и бескарактерни субјекат сазнања и личност која има карактер, једно изван појаве, друго у појави.
И нису сви на овом свету личности. Шта је са припадницима примитивних друштава, они свакако нису личности, схваћеној у смислу неке друштвене улоге, моралног обзира, карактерних квалитета. Хоћеш да кажеш да они нису посматрачи?
Ја ни не мислим да нисам посматрана. Ја сам и посматрана и посматрач, симултано. И субјекат сазнања и субјекат хтења, симултано. И онај који "хоће да (себе) сазнаје" и "онај који (себе) сазнаје".
Као риба у акавријуму из експеримента.