Cena :)

nista necu izgubiti sto vec ne zelim da izgubim... nista sto mi je bitno... ono sto nam je bitno nikad ne bismo ni smeli da izgubimo... tu mogu samo da dobijem... na primer... nekoga ko ce deliti snove sa mnom... nase uspehe i poraze... nekoga ko ce mi pomoci kad mi treba pomoc i nekoga ko ce na mene moci da se osloni... uvek, bez obzira na sta... zenu cijim cu se salama smejati i u cijem cu drustvu uzivati... koja ce ceo moj zivot ciniti lepsim... i koja ce ovom ludilu dati smisla... sve ono sto sad radim... sve to radim da bismo jednom mogli da zajedno ne brinemo oko nekih danas, na zalost, bitnih stvari... nije mi tesko... iako je udvoje sve mnogo lakse... i lepse... i ne brinem... znam da ce sve biti u redu...

izgubicu neodgovornost
i slobodu da dignem ruke od svega kad god pozelim
dignem noge na sto i opicim muziku do daske

a opet, dobijam nesto mnogo vece
putokaz za dalje i neki mir,
pravi put, koji mozda i nece biti najbolji
ali je jedinstven

Hmm.. podstaknuta razgovorom sa izvesnim forumašem i njegovom nesebičnom podrškom :P, kao i skorijim temama pomislih da vas priupitam par pitanja...
Šta mislite koja je cena zajedničkog života?
Ili cena zasnivanja porodice?
Mislim koliko će vas (ili vas već) koštati?
Koji deo sebe mislite da ćete izgubiti ili šta mislite da ćete dobiti?
Meni sve neke tako grozne misli u glavi, i jedino što želim jeste da odem negde i otputujem da bih upoznala sebe i onda eventualno shvatila šta sam, ko sam, šta dobijam i šta možda mogu izgubiti...

Ako se razmislja na nacin dobijam-gubim....onda ce tako i biti....Ja uvek vidim dobitak:P. Ne mislim da ikad ista gubim...valjda zato sto to i jeste tako,kad malo bolje razmislite ;).Gubitak je u sustini, realno, stanje naseg odnosa prema sebi i drugima.Prema zivotu.Momentom rodjenja,pocevsi zivot,mozemo samo da dobijemo.Jer....sta to ima da izgubimo ? :think: ;) :bye:

Ako se razmislja na nacin dobijam-gubim....onda ce tako i biti....Ja uvek vidim dobitak:P. Ne mislim da ikad ista gubim...valjda zato sto to i jeste tako,kad malo bolje razmislite ;).Gubitak je u sustini, realno, stanje naseg odnosa prema sebi i drugima.Prema zivotu.Momentom rodjenja,pocevsi zivot,mozemo samo da dobijemo.Jer....sta to ima da izgubimo ? :think: ;) :bye:

Svaka čast na pozitivizmu...

Svejedno...lepo rečeno...
poz...
a015.gif

nerazumem vas ali mislim da je tema (nemogu da verujem da se kolega samnom svadja da odgovori na temu)
mislim nije ok imamo isti ip e sad ako on odgovori prvi
nemora da znachi da sam ja odgovorio isto kao on
ipak ja imam drugo misljenje pa sad videchemo

Hmm.. podstaknuta razgovorom sa izvesnim forumašem i njegovom nesebičnom podrškom :P, kao i skorijim temama pomislih da vas priupitam par pitanja...
Meni sve neke tako grozne misli u glavi, i jedino što želim jeste da odem negde i otputujem da bih upoznala sebe i onda eventualno shvatila šta sam, ko sam, šta dobijam i šta možda mogu izgubiti...

pa obicno bude pola kirije...:ok:

dobitak: osobu sa kojom si slepljen ledjima....jedno ste, ali gledate na dve strane....uvek sam tako zamisljala svog partnera, kao sijamskog blizanca koji mi upotpunjuje poglede na svet, jer vidi ono sto je iza mene a ja vidim ono sto je iza njega....a cena: ma i nema je za nesto tako znacajno....ali, ni ne pristajem na manje pa sam zato serijalni monogamista....i verovatno cu i ostati....jer naci srodnu dushu a da i prakticno mozete da se istrpite....e to vec prelazi u sfere SF zanra....mog omiljenog....:D

sta izgubiti :eek:
pa zapocetak novcanik, pa ces dete zaboraviti u tramvaju, kod svekrve poslednju paklu cigara, i mozda onu bluzu sto ti je Maja poklonila jos na maturi....POBOGU I ZABOGA MILOGA felix !

pa kada sa nekim POZELIS da vodis zajednicki zivot valjda se sve sto si imala do tada MULTIPLIKUJE i uvecava i umnozava pocev od ljubavi, delenja zajednickog planiranja, podrske...niko te ne tera da sa njim zivis i osnivas porodicu. malo mi ovaj tvoj uvodni post zvuci egocentrico. sta ces izgubiti vecernje izlaske, setnju gola po stanu, blejanje....ne kapiram.
da nisi mislila na svoju slobodu?

izvini ali biti sa nekim je tvoja dobra volja i ako nisi sada svesna ko si i sta si nemoj da se upustas u ZAJEDNICKI zivot.
koliko "gubis" daleko vise i kvalitetnije DOBIJAS !

tek je utorak a ja ves pisem velikim slovima...brrrrr....felix ajde na trenutana pa kukaj to najbolje radis :D

Evo, ja se trenutno osećam potpuno konfuzno, na momente razmišljam potpuno sebično, jer mislim da bi me deca i muž samo sputali u življenju ne znam ni ja kakvog života, a i ovako i nije neki..
A onda opet ponekad u deci vidim jedini smisao postojanja na ovoj planeti.
I lepo ne znam šta da mislim o svemu tome..
:neutral:

Muah, mff...
Eh.
Teškoto ebote.
Dobro otvori oči i kada vidiš prst
ogroman, debeo i svetli k'o neonka
kako ti se spušta pored glave i pokazuje na nekog tamo tebi dragog
ili ko će ti biti drag za 5 godina
odmah tog pokazanog zgrabi za sebe i zaebi sve ostalo.
Ako se praviš ćorava ili se njariš pa kao ne znaš
moooožda će prs' da dođe ponovo nekad
ali u to se ne mo'š kladiti.
A pojavi se prs' kad tad,
a bude ti krivo
pa kako ja to ne videh onomad...

Missim, sHvataš, pa da.
;)

postoji cena za sve u zivotu, ali kad nesto platis, onda obicno nesto i dobijes
zajednicki zivot, da ne govorim o porodici i deci, oduzima jedan deo tebe, nisi vise samo svoja, "ja" prelazi polako u "mi", ne raspolazes iskljucivo ti svojim vremenom, snom, novcem, zdravljem, pa ni zivotom...
ali, isto tako dobijas, ponajvise u emotivnom smislu....osecaj da sa nekim formiras porodicu je neverovatan, osecaj kad ugledas svoje dete je nemerljiv sa bilo cime u zivotu jedne zene...
nedostajace ti mnoge stvari iz onog "prethodnog zivota", na trenutke ces poludeti i pitati se otkud ti u ovoj celoj prici, to mogu vec sada da ti garantujem, jer vidim kako razmisljas, ali ono sto ces (verovatno :)) dobiti je definitivno vredno toga

pa obicno bude pola kirije...:ok:
:lol: cena ti jedna prosecna plata u Srbiji tj. to je samo tvoja polovina, ako nemas prevelike prohteve a ako imas ide do 1000e mesecno :rtfm:
koliko ces izgubiti toliko ces i dobiti tako da ce uvek da bude ona cuvena
'kajem se sto sam probao/la, kajem se sto nisam' :)

Citam i cudim se..a kad sam onomad stavila temu "childfree" parovi- svi me napljuvali..bez obzira sto ja ne mislim da bilo sta gubis sa dobitkom deteta..ili bar mislim da oni koji misle da gube nesto, ne teba ni da radjaju..

Citam i cudim se..a kad sam onomad stavila temu "childfree" parovi- svi me napljuvali..bez obzira sto ja ne mislim da bilo sta gubis sa dobitkom deteta..ili bar mislim da oni koji misle da gube nesto, ne teba ni da radjaju..

:) ne treba mistifokovati ni glorifikovati odnos dete-roditelj....ima tu i gubljenja jer sebe stavljas u drugi plan...ali, to je toliko prirodno i ispunjavajuce zaduzenje da coveku nista ne bude mrsko za svoje dete....ima dana kad je teze, kad je sve lako....ma kao i sve u zivotu...

I ono da se neko upusta u osnivanje porodice da bi imao ko da rinta za njim kad bude matori prdonja mi je tako jaaadno da ne mogu da poverujem...kao sad bi mi bilo super da budem sam, a sta posle kad budem matori jarac i nemam nikog nikome ne trebam..to je tuzno pa cu zato da osnujem porodicu. Wtf...ne mogu da poverujem da to nekom moze da bude glavni razlog

Back