Meg Rajan
Primećen član
- Poruka
- 725
Bravo Vanda....potpuno se slazem sa tvojim postom ..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

После заиста много квалитетне дискусије на овој теми, морам да кажем, укратко:
Постављач уствари има страх од заједнице због свог детињства. Налази разлоге да се не жени и не прави децу, јер с ебоји да ће се његова деца осећати као он.
Услов за стварање породице је, не само љубав, него воља да се напредује.
Није тачно да у Србији нема посла. Можда нема посла за оног ко није спреман да ради.
Године иза нас научиле су нас да само кукамо како је овде тешко и како треба отићи.
Деца коштају? Па, да су наши родитељи нас посматрали као финансијски дефицит, не би ни нас било.
Посао једног ума је да сам осмисли свој живот, Да га кроз машту креира, да постави циљеве да доноси одлуке.
То децу нико не учи И деца одрастају у људе неспособне за живот, Њима је потребна сигурност да би рађали децу. Сталан посао, добра плата. Они не знају у стресним условима да се боре и онда одлучују да је боље и не улазити у брак. За тако неспособан ум то и јесте најбоље.
После заиста много квалитетне дискусије на овој теми, морам да кажем, укратко:
Постављач уствари има страх од заједнице због свог детињства. Налази разлоге да се не жени и не прави децу, јер с ебоји да ће се његова деца осећати као он.
Услов за стварање породице је, не само љубав, него воља да се напредује.
Није тачно да у Србији нема посла. Можда нема посла за оног ко није спреман да ради.
Године иза нас научиле су нас да само кукамо како је овде тешко и како треба отићи.
Деца коштају? Па, да су наши родитељи нас посматрали као финансијски дефицит, не би ни нас било.
Посао једног ума је да сам осмисли свој живот, Да га кроз машту креира, да постави циљеве да доноси одлуке.
То децу нико не учи И деца одрастају у људе неспособне за живот, Њима је потребна сигурност да би рађали децу. Сталан посао, добра плата. Они не знају у стресним условима да се боре и онда одлучују да је боље и не улазити у брак. За тако неспособан ум то и јесте најбоље.
Umri muski....strah od zivota je neizleciva bolest....kao i glupost...sta ti naprica..kakve su ti misli takav ti je i zivot...

Odgovorno tvrdim da posla ima jer ja sticajem okolnosti radim 3. I kada sam trayio asistentkinju jedva sam pronasao zenu koja je pitala prvo za posao a onda za sve uslove rada i sl. I verovatno to ne bi bilo tako da nema troje dece i fakultet a radi posao sa srednjom skolom jer je presrecna da radi i da joj od provog dana ide staz i da moze kad god joj zatreba da prekombinuje svoje radno vreme ako joj treba zbog dece ili drugih obaveza.
Sto se tice komentara o jeftinim kucama po seliima u Vojvodini. Jeste. Ali nema prevoya, koliko kosta put za to dete da se skoluje u srednjoj skoli? Sta mu se nudi osim cistog vazduha i teoretski zdrave hrane (jer su zemlja i kisa zatrovani pa nema nista ni od zdrave hrane a zivotinje se toliko kljukaju lekovima da ni to meso nije vise zdravo).

Niste u pravu Vanda, mnogo toga nije rešeno na selu, ali nije ni život da se ništa ne radi.
Ebla te kuca Vladimire i baba zajedno s njom.
Imam gadan osecaj da si ubedjen da su se tvoji razveli zbog takvih gluposti
i moram da ti kazem da je to glupost. Ljudi se ne razvode zbog kuca i stanova,
niti se zbog njih vezuju, osim frustriranih.
Nadji neko dobro dete koje ce da te voli i posle se lako prave svi dogovori i
sticu kuce, stanovi i livade.

Za postavljaca teme: ne moraju svi da zive u Beogradu...u metropolama je uvek bio skup zivot,odmakni se malo ....po Vojvodini,kuce su dzabe...za 5.000-10.000 eura da biras...deca zive na svezem vazduhu,gajis neku zivotinjku,imas organsku hranu,sela po Vojvodini su civilizovana( hvala okupatoru Austougarskoj),imas skole,poste,infrastrukturu....jedino,sto ne mozes da blejis po kaficima i lamentiras nad sudbinom dok su ti deca gladna,nego moras da zavrnes rukave i radis.....sve je do danasnje omladine,koja smatra da ako ne moze deci da priusti najmodernija kolica,stolicu za hranjenje,razne bespotrebne gluposti,eto jadna deca,ne treba ih praviti....imam tri drugarice,koje su Beogradjanke,poznajem ih 22godine,ceo zivot tako kukaju nad sudbinom planete,a roditelji im kupili stanove,imaju dobar posao,svoje automobile i spucale 47godina u guzicu,niti su sta naucile u zivotu,niti imaju decu,ljubavnike....nista....cak ni psa nemaju,jer je i to jedna obaveza....
Umri muski....strah od zivota je neizleciva bolest....kao i glupost...sta ti naprica..kakve su ti misli takav ti je i zivot...
Odgovorno tvrdim da posla ima jer ja sticajem okolnosti radim 3. I kada sam trayio asistentkinju jedva sam pronasao zenu koja je pitala prvo za posao a onda za sve uslove rada i sl. I verovatno to ne bi bilo tako da nema troje dece i fakultet a radi posao sa srednjom skolom jer je presrecna da radi i da joj od provog dana ide staz i da moze kad god joj zatreba da prekombinuje svoje radno vreme ako joj treba zbog dece ili drugih obaveza.
Sto se tice komentara o jeftinim kucama po seliima u Vojvodini. Jeste. Ali nema prevoya, koliko kosta put za to dete da se skoluje u srednjoj skoli? Sta mu se nudi osim cistog vazduha i teoretski zdrave hrane (jer su zemlja i kisa zatrovani pa nema nista ni od zdrave hrane a zivotinje se toliko kljukaju lekovima da ni to meso nije vise zdravo).
Pa odlicno onda...
Verujem da zivis izuzetno lepo jer Srbija je kao stvorena za osobe koje zamisle lep zivot i onda ga lepo i zive...
Nije problem sto me ne razumete, cak ni vecina..
Ne pisem ja da me razume vecina, nego da oni koji razumeju znaju da nisu jedini.
Posto se svi ostali trude maksimalno da predstave javnosti da ne postoje oni koji drugacije gledaju stvari u zivotu od TV dnevnika.
Pa odlicno onda...
Verujem da zivis izuzetno lepo jer Srbija je kao stvorena za osobe koje zamisle lep zivot i onda ga lepo i zive...
Nije problem sto me ne razumete, cak ni vecina..
Ne pisem ja da me razume vecina, nego da oni koji razumeju znaju da nisu jedini.
Posto se svi ostali trude maksimalno da predstave javnosti da ne postoje oni koji drugacije gledaju stvari u zivotu od TV dnevnika.
Jeste,zivim lepo u zemlji Srbiji,jer sam ja tako izabrala, i zivim 22godine u vanbracnoj vezi,imam dvoje dece....ali,nista u zivotu nisam dobila na poklon i na zalost na takvog sam i naisla koji isto nista nije imao....svideo mi se sto je pametan,duhovit,opusten,vredan,ne pusi,ne pije,ne kocka se...i voli me do besvesti a eto ni cvonjka nije imao....radili smo u privatnim firmama i kada smo poceli da zivimo zajedno kao podstanari,ostali smo bez posla....90-te godine,nemastina,rat u okruzenju,radili smo sve i svasta da prezivimo i resili da odemo u Nemacku...ali,nije moglo tako lako,vize,sankcije,jedva smo se dokopali Frankfurta...ali,ne lezi vraze,tamo za Srbe nema ni posla ni opstanka...mrze nas....i onda vrati se u Srbiju,pa opet tamo-ovamo,pa rodilo se jedno dete,pa moj dragi ode opet za Nemacku,pa odem ja kao na 3 meseca i ostavim bebu od 6meseci kod roditelja,samo da zaradim neku paricu,kad on,odem tamo a taj posao propao,para nemamo ,niti da se vratim0o niti da ostanemo...ziveli na crno,ostali godinu dana pa se ja vratim pa posle bombardovanja opet odemo u tu prokletu Nemacku,sve misleci da ce nam tamo biti bolje....ali,administracija je neumoljiva,da sam Hrvatica,druga pesma bi bila.....elem,tako smo se mi mucili,jer nismo mogli da sredimo papire i stalno radili na crno i ziveli na crno...nije to kao u americkim filmovima,Nemacka je bas onakva kakvom ju je Hitler zamislio,samo uvijena u foliju demokratije....jedina dobra stvar,sto je moj muz tamo naucio zanat i kad smo se 2001.g.vratili(znaci jedno 5 godina smo se "zamajavali" po Nemackoj) resili smo definitivno da zivimo u svojoj zemlji...i polako smo poceli da radimo ( nismo doneli nikakve pare odande) pa otvorili svoju firmu,pa mic po mic,razvijali se,dobre i vredne mlade ljude zaposlili,i dalje ziveli kao podstanari,rodilo se jos jedno dete,sve vreme pomazuci i moju majku i njegovu majku (jer imaju bedne penzije) a nije nam prelivalo...isli smo jednom na more...pa zahvaljujuci demokratskoj vlasti i bitangama koje nas ojadise (znaci mnogi nam nisu platili i pored pravosnaznih presuda) tek posle 6g smo stali opet na noge i poceli pozitivno da poslujemo...za sve to vreme,smo gajili decu,ziveli normalno,nismo gladovali ali nismo se ne rasipali....i sada mogu da kazem da zivim odlicno,jer sam to zasluzila svojim radom,optimizmom,vrednocom i VEROM u sebe...a nikada nam niko ni dinara nije dao nego su nas na svakom koraku saplitali,nailazili smo na razne prevarante ali postenje se uvek na kraju isplati....eto,nadam se da ce nekome ova prica pomoci kada misli da je u bezizlaznoj situaciji....

Ima jos takvih prica i treba ih jos![]()
Ko je kilav i bolje što se ne razmnožava.
Moš misliti .
Komšijina deca će da naslede i taj plac i još će da im daješ celu penziju da te paze kad odrtaviš.
Ko ne hrani svoje taj će da hrani tuđe. To je pravilo svih pravila.
sad ću i jaEto skoro prosetah do placa i sretnem moje prve komsije.Muce se ljudi, ne bi li sagradili kucu, oko koje se jebavaju vec 10 godina.Nisu stigli ni do pola.Idu dronjavi, nikakvi, voze neki jugo od 100 evra, gomila krsa i nistavila.Bori se covek,nema sta...troje dece izrodio pa sad gleda da ih skuci.Sa moje tacke gledista, razmisljam se da li je to uopste i pametno?Ako je to cena porodicnog zivota, pa onda mi je isplativije da ostarim sam u jednosobnom stanu i da se ne mucim bezveze, kad vec nisam imao kakva nasledstva.Odlucim li se za porodicu, nista mi drugo ne gine, vec da postanem ko i moj komsija - rob sopstvenog zivota.Nekako...lakse mi je da sam ne znam sta cu sa svojim zivotom, nego da se ozenim i izrodim troje dece, pa onda u onom bedaku, svi zajedno da ne znamo sta cemo sa sobom.I tako ceo zivot da mi prodje u jurnjavi za sticanjem kojecega, dok ne obolim u 50-oj i postanem invalid.Visoka je to cena za svakoga ko se resi da upliva u ta g...na.
što kažu stari ljudi-samo nek je zdravlja i sreće Izvini , ali ovo je dobro mesto da pokazem sta je Srbija....mentalno...
Odgovorno trdis da ima posla...
Jedva si nasao asistentkinju,
Medjutim
Zena ocajno trazi posao, radi one srednjoskolske a ima fakultet ...........sto ukazuje da nema posla, a plus pita ocajno za posao a uslove rada tek kad se vrati iz shoka.
Iz svega ovoga, neko ko se bavi poslom bi zakljucio da ne znas da trazis radnika na trzistu rada, sto nije ni lako kad se namerno barata sa izmisljenim odnosima u drustvu i kad se namerno cine nevidljivim svi svesniji i obrazovaniji da bi misljenja proseljackog mentaliteta dosla do izrazaja i u prvi plan...
Samim tim si se stavio u sluzbu takvog razmisljanja, bukvalno je nenapisano ko sad kolo vodi u Srbiji, bogati i uspesni seljak, sa diplomom ili bez, u sedecim i mislecim poslovima ili na njivi.
Ne verujem da ces logicki povezati ovo sto sam napisao, jer da si hteo , ne bi ni napisao post gde prikazujes sav ocaj nezaposlenih i istovremeno tvrdis da posla ima, a nezaposleni ocajni da ga nadju...