Cena porodicnog zivota

Nemam snage da se raspravljam sa vama.Vi podrzavate kriminalce, ili ste placeni da ih ovde podrzavate, a mene pitate zasto i ja nisam jedan od njih...Vama izgleda odgovara sav ovaj haos u zemlji, zato sto ste neposteni i ko zna kako ste se vi "snasli" u zivotu.
Ja sa takvima nemam sta vise da pricam.

O kakvim ti kriminalcima pričaš? Očito imaš svoj stav koji ništa ne može promjeniti. I to je što se mene tiče u redu. I ja nekada znam biti takav. Ali ovo što si napisao je uvreda i uvrjedljiva generalizacija. Ako si inače takav nije ni čudo što ti ne ide.

- - - - - - - - - -

Ne patim ni ja za onim sto su oni nakrali, ali patim sto sebi na posten nacin ne mogu da stvorim normalne uslove za osnivanje porodice.Voleo bih i ja da imam troje dece i kucu na tri sprata, pa da svakom ostavim ponesto, da sutra i oni mogu normalno da zive.
I te kako su odgovorni za svacije finansijsko stanje, ne samo tvoje i moje.

E vidiš ja ne patim za kućom od tri sprata. Ako ikada budem praviio kuću sigurno neće biti veća od nekih 120-130 kvadrata. Živim u stanu od 70 kvadrata i to mi je sasvim dovoljno. Malo obrazovaniji i vrijedniji čovjek može i u Srbiji sasvim solidno da živi. Pa i dobar zanatlija može odlično zaraditi.

O kakvim ti kriminalcima pričaš? Očito imaš svoj stav koji ništa ne može promjeniti. I to je što se mene tiče u redu. I ja nekada znam biti takav. Ali ovo što si napisao je uvreda i uvrjedljiva generalizacija. Ako si inače takav nije ni čudo što ti ne ide.

O svim kriminalcima pricam, od onih najmanjih do najvecih.Oni ne zele da zivimo normalno niti da ikad steknemo bilo sta.Njima odgovara da smo im robovi dok ne pocrkamo, kao i sutra nasa deca.

- - - - - - - - - -

E vidiš ja ne patim za kućom od tri sprata. Ako ikada budem praviio kuću sigurno neće biti veća od nekih 120-130 kvadrata. Živim u stanu od 70 kvadrata i to mi je sasvim dovoljno. Malo obrazovaniji i vrijedniji čovjek može i u Srbiji sasvim solidno da živi. Pa i dobar zanatlija može odlično zaraditi.

E vidis, ne kazem ja da bi mi bila zivotna zelja da napravim kucu od tri sprata, vec ti samo dajem primer da bi i ja voleo da imam decu i da im nesto stvorim.Cak nisam ni ljubitelj velikih kucerina,ipak volim nesto skromnije.Ali mislim isto tako da je nehumano stanovati u 30 kvadrata sa 4 clana porodice.Za 4 clana porodice, da bi funkcionisalo kako treba, mora se imati bar 80 do 100 kvadrata stana, ili kuce.Ali danas je i to mnogima nedostizno.

O svim kriminalcima pricam, od onih najmanjih do najvecih.Oni ne zele da zivimo normalno niti da ikad steknemo bilo sta.Njima odgovara da smo im robovi dok ne pocrkamo, kao i sutra nasa deca.

U Srbiji postoji sasvim pristojan broj ljudi koji su stekli ono što im treba. To što tvoji ili ti nisu je nešto drugo. Ali ne primjenjuj to automatski na sve.

E vidis, ne kazem ja da bi mi bila zivotna zelja da napravim kucu od tri sprata, vec ti samo dajem primer da bi i ja voleo da imam decu i da im nesto stvorim.Cak nisam ni ljubitelj velikih kucerina,ipak volim nesto skromnije.Ali mislim isto tako da je nehumano stanovati u 30 kvadrata sa 4 clana porodice.Za 4 clana porodice, da bi funkcionisalo kako treba, mora se imati bar 80 do 100 kvadrata stana, ili kuce.Ali danas je i to mnogima nedostizno.

Dostižno je svakom ko nije bogalj.

Dostižno je svakom ko nije bogalj.

Pa jeste dostizno, ali u koje vreme.Ja cu mozda i uraditi nesto,ali dzaba mi ako to zavrsim u 70-oj kad mi popa pokuca na vrata.

- - - - - - - - - -

U Srbiji postoji sasvim pristojan broj ljudi koji su stekli ono što im treba. To što tvoji ili ti nisu je nešto drugo. Ali ne primjenjuj to automatski na sve.

Ali je nepristojan broj kriminalaca po glavi stanovnika, ovako jedne male zemlje.

Jednosoban stan nije za 4 oosobe. To je tačno. Ako su ljudi normalni i 60-ak kvadrata za 4 osobe je sasvim prihvatljivo.

- - - - - - - - - -

Sigurno ne na 100% posten nacin...to se podrazumeva pa je zato i ocekivano i ne spominje se...

Ne govorim o ljudima ala Mišković. Govorim o ljudima koji su stekli stan, voze auto, idu na more ili planinu na godišnji. Takvi sigurno to nisu stekli na nepošten način.

- - - - - - - - - -

Ali je nepristojan broj kriminalaca po glavi stanovnika, ovako jedne male zemlje.

Ako imaš za sebe i ne zaviš ni od koga zašto te je briga za kriminalce?

Kada sam postavio negde temu da bi voleo da sagradim ovakvu kucu, neko mi je rekao da sam megaloman!
Ne vidim nista ni nazgrapno ni mega na ovoj kuci, osim sto je lepa i nema vise od 70 kvadrata u prizemlju i toliko na spratu.To je, po meni ,neka normala za cetvoroclanu porodicu, da bi se optimalno zivelo.Zivis u prizemlju dok su deca mala, sprat izdajes, a i ne moras...kad porastu eto im po sprat, a ti Vlado, ajd u ilovacu, dosta si uradio.

vila2.jpg

Poslednja izmena:
Gore je od toga ostvarena je divlja Srbija. Kriminalci odredjuju zakone i pravila

i jaci su od svake vlasti. nama ne treba niko sa strane da nas unistava.

- - - - - - - - - -

Vama je postalo sasvim normalno da neki autoritet krsi zakone kako mu odgovara,

a da vi znate samo da morate da radite ono sto vam neki cinovnik kaze da mora.

To nije drzava to je vladavina kriminalne oligarhije.

Sa naglaskom na kriminalne, jer postoje legitimni zkonodavci i zakoni.

Kako izgleda covek koga zabole uvo za Srbiju jer je npr resio da ode odavde ili jednostavno je sebican do daske...?
Izgleda kao i svaki drugi.
A kako izgleda onaj koga ipak nesto boli jer se seca i onog pre i predaka i komsija i valjda svih onih koji mu ne lice na totalne sebicnjake...?
E on izgleda kao nezreo, problem, nesrecan, slab, pekmeza, razmazen (za razliku od onih koji su razmazeni ali su drcni , e ti nisu vise razmazeni nego ugadjaju sebi).

U Srbiji smo od 1989te imali kriminal.
Tada je postojalo sudstvo ali je glava odozgo sve to brisala.
Posle su dosli krimosi koji zauzimaju policijske stanice, zemunski klan (naravno ima tu krivice bosova iz CK KPJ).
Ali to je vec sada drugo vreme.
A danas imate i nemate sudove, to se vidi kod obicne parnice da sudije vise i ne znaju da rade, zakoni se i ne prate kako su napisani.
Zakonodavac je mozda pismen za vecinu , ali za mene nije.....U zakonu vise nemate nista osim da ce se doneti od strane ministra podzakonska akta i uputstva, sto u prevodu znaci radices sta ti jasha iz ministarstva kaze i kako da dosudis...

Narod ce sve istrpeti za par pohvala i da zivi nekako.Nit vredi nit moze drugacije od toga, osim ako mu das dzabe i nezasluzeno.
Oni drcni ce da postaju nove dahije, lokalni vlasnici svacijih zivota, uz izivljavanje bilo recima, pa pretnjama i na kraju bice i zloupotreba kakvih volis, tursko vreme...
A oni koji vrede, bez mudanca ce ostati ovde i tesiti se da imaju velike pare, kao ovde se postuje znanje i pored korupcije vrha akademskih institucija i rektorata.
Ostali ce samo cutati i znati da hiljade onih koji su otisli a prilicno su bogati , nisu to uradili zarad para kao tutunoberacite, nego zarad zdravog okruzenja u kome ce njihova deca ziveti a i oni sami...

U Srbiji ti nece dati da zivis bez smetnji ako imas para, a ako nemas za jelo e onda moze, slobodno...

Kada sam postavio negde temu da bi voleo da sagradim ovakvu kucu, neko mi je rekao da sam megaloman!
Ne vidim nista ni nazgrapno ni mega na ovoj kuci, osim sto je lepa i nema vise od 70 kvadrata u prizemlju i toliko na spratu.To je, po meni ,neka normala za cetvoroclanu porodicu, da bi se optimalno zivelo.Zivis u prizemlju dok su deca mala, sprat izdajes, a i ne moras...kad porastu eto im po sprat, a ti Vlado, ajd u ilovacu, dosta si uradio.

Pogledajte prilog 460458

Meni se onako čisto sa aritektonske strane ne sviđa. Odnosno ne sviđa mi se spoljni izgled. Ali nije megalomanska. I koštala bi jedno 60-70 000 evra.Nije to neralno.

Ne govorim o ljudima ala Mišković. Govorim o ljudima koji su stekli stan, voze auto, idu na more ili planinu na godišnji. Takvi sigurno to nisu stekli na nepošten način.

- - - - - - - - - -
Ja sam precizno rekao SVI, znaci SVI....
Ne Miskovic ne Dacic, Micic, Agbaba ili Munizaba.
Svi.

Takvi koje ti pominjes su sasvim sigurno prekrsili i krse zakone svaki put kad moraju, a standard je moranje i zahteva moranje da bi se odbranio...

Meni se onako čisto sa aritektonske strane ne sviđa. Odnosno ne sviđa mi se spoljni izgled. Ali nije megalomanska. I koštala bi jedno 60-70 000 evra.Nije to neralno.

Volim takve modele gde je krov "uvucen" unutra,pa se ne vidi.Al dobro...ne voli bas veliki broj ljudi takav "fazon".To je cini mi se bio nagradjen projekat arh. Dusana Babica, neke davne 1930- i neke..

Eto zamisli nisu :D

Ma jesu 100% nego nije bitno....
Lud je onaj koji upire prstom u sve , ma koliko da je tacno to sto govori, jer cim to svi rade to je normalno i stil zivota, nacin razmisljanja i ne primecivanja.

Normalno je da su prisutni finjaci koji ZABOGA nikad nista nisu lose ucinili jer uglavnom gledaju da urade posao drugima. Nista ne znam, dobio sam posao zato sto sam dobar ili dobra, trosim svoj novac, cinim nekad ljudima i prijateljima sitne usluge i tako to...
Nebitno.
I iskustvo i prakticno kretanje novca pokazuje drugacije, ali to su nebitni detalji u zivotu svih.
Sta ima da se opterecujemo detaljima koji nam ne koriste.

Ne kapiram nikako, cemu tolika zaokupljenost kako drugi odluce da prozive svoj zivot?
Da li ce neko da zivi sam, ili ce da osnuje porodicu, ili ce, mozda, samo sa partnerom da zivi bez dece, to je njegova/njena licna odluka.

Da li neko voli kucu na tri sprata, ili malu prizemnu brvnaru, je njegova licna stvar, i nema sta ko tu da se mesa.

Ne kapiram nikako, cemu tolika zaokupljenost kako drugi odluce da prozive svoj zivot?
Da li ce neko da zivi sam, ili ce da osnuje porodicu, ili ce, mozda, samo sa partnerom da zivi bez dece, to je njegova/njena licna odluka.

Da li neko voli kucu na tri sprata, ili malu prizemnu brvnaru, je njegova licna stvar, i nema sta ko tu da se mesa.

Ne kapiram zašto si se umešao ako već smatraš da se ne treba mešati?

Ja smatram da mladi ljudi treba da ulaze u zajednice i oslanjaju se jedno na drugo kroz ovaj život, podižu decu i svet učine boljim mestom od onog što su zatekli od roditelja.

Smatram da je porodica dobra stvar i da je puno lakše onoj deci koja imaju podršku roditelja pa i baba i deda.
Zajednica traži ali i daje.

Ne kapiram zašto si se umešao ako već smatraš da se ne treba mešati?

Ja smatram da mladi ljudi treba da ulaze u zajednice i oslanjaju se jedno na drugo kroz ovaj život, podižu decu i svet učine boljim mestom od onog što su zatekli od roditelja.

Smatram da je porodica dobra stvar i da je puno lakše onoj deci koja imaju podršku roditelja pa i baba i deda.
Zajednica traži ali i daje.

Mesanje je ako kazem nekome kako treba da zivi svoj zivot, a to ne radim, tako da ne troluj.

Kako izgleda covek koga zabole uvo za Srbiju jer je npr resio da ode odavde ili jednostavno je sebican do daske...?
Izgleda kao i svaki drugi.
A kako izgleda onaj koga ipak nesto boli jer se seca i onog pre i predaka i komsija i valjda svih onih koji mu ne lice na totalne sebicnjake...?
E on izgleda kao nezreo, problem, nesrecan, slab, pekmeza, razmazen (za razliku od onih koji su razmazeni ali su drcni , e ti nisu vise razmazeni nego ugadjaju sebi).

U Srbiji smo od 1989te imali kriminal.
Tada je postojalo sudstvo ali je glava odozgo sve to brisala.
Posle su dosli krimosi koji zauzimaju policijske stanice, zemunski klan (naravno ima tu krivice bosova iz CK KPJ).
Ali to je vec sada drugo vreme.
A danas imate i nemate sudove, to se vidi kod obicne parnice da sudije vise i ne znaju da rade, zakoni se i ne prate kako su napisani.
Zakonodavac je mozda pismen za vecinu , ali za mene nije.....U zakonu vise nemate nista osim da ce se doneti od strane ministra podzakonska akta i uputstva, sto u prevodu znaci radices sta ti jasha iz ministarstva kaze i kako da dosudis...

Narod ce sve istrpeti za par pohvala i da zivi nekako.Nit vredi nit moze drugacije od toga, osim ako mu das dzabe i nezasluzeno.
Oni drcni ce da postaju nove dahije, lokalni vlasnici svacijih zivota, uz izivljavanje bilo recima, pa pretnjama i na kraju bice i zloupotreba kakvih volis, tursko vreme...
A oni koji vrede, bez mudanca ce ostati ovde i tesiti se da imaju velike pare, kao ovde se postuje znanje i pored korupcije vrha akademskih institucija i rektorata.
Ostali ce samo cutati i znati da hiljade onih koji su otisli a prilicno su bogati , nisu to uradili zarad para kao tutunoberacite, nego zarad zdravog okruzenja u kome ce njihova deca ziveti a i oni sami...

U Srbiji ti nece dati da zivis bez smetnji ako imas para, a ako nemas za jelo e onda moze, slobodno...

Negde si ipak pobrkao loncice. Pravosudni sistem ne radi jos od kada je gamad stavila svoju sapu na sve organe drzave negde polovinom sedamdesetih.

mada je i do tada bilo sumnjivo da li su samo advokati banda ili i deo suda, verovatno ovo drugo. Vrhovni sud je radio dobro jos uvek.

od kada advokati vode pravosudje u drzavi vlada kriminal. Sto je sasvim normalno, jer oni posreduju izmedju drzave kriminalaca, suda i naroda.

u celom ovom klupku narod je zrtva, kriminal cveta, advokati bujaju, sudije uzivaju. Takvo stanje je i danas.

Kada se desava da u parnici u Srbiji ja vidim da sudija ne prati nikakvu sudsku praksu ili prati praksu koja je u suprotnosti u odnosu na zakon a ti ga na to opominjes i on ne reaguje, onda imam sudiju koji ne sudi.U povrede sudskog postupka spada i neuvazavanje sudskih dokaza.
Kada vidim da sudija zna sta je po zakonu ali se aktivno mesa tako sto donosi odluke koje su po principu znam ovog advokata i dobar je, a ovog drugog ne znam i zabole me za njegovog klijenta , onda to vise nije sudski sistem.
A u konacnom je da biranjem advokata biras i presudu , ali ne na osnovu vestine advokata kako je inace zakon omogucio , tj da iskrivis sve sto mozes u svoju korist...

A sto se tice situacije u Srbiji....Ljudi su ovde cisti visak.....sve preko 200.000 ljudi je cisti visak u Srbiji....
To se jasno i kaze od strane Vucica, vlasti ili onih bliskih...
A vidi se i po postupcima...

Evo sad bas cujem da Srbija planira da bude veliki izvoznik struje jer smanjice potrosnju , a povecace proizvodnju i eto ti para za politicku kliku, jer vlasnistvo nad zemljom se tumaci kao vlasnistvo vlasti koja im je kao izborima dodeljena...
Svaki stanovnik Srbije koji to podrzava je ustvari saradnik, a ako bolje pogledas vecina koja je trenutno u Srbiji je bas takva...
Podrzavaju i gradjenje solarnih elektrana blizu granice sa Kosovom, jer nista drugo ne moze da opstane, sumu seku , stoku kradu, ljude prebijaju ili ubijaju.
I vecina ce reci, odlicno.
Svest naroda odredjuje nivo zivota.
Isto je i kod rada.
Dodjem u neku firmu, bilo koju , bilo gde...
Promenim milion stvari, ali ljudi primete samo da sam promenio protokole, tj potvrde da su nesto uradili i to samo one cudne, nebitne.
Medjutim vrlo brzo svima bude ugodno, nema prebacivanja nerada, nema cajtnota, nema nervoze, zurbe.
Odem, postave za upravnika nekog ko je zemljak ili rod ili pajtash. U roku od tri godine se vraca stanje na nivo razmisljanja i organizacije seoske zadruge...
Ma koliko pisalo sta je vazno , recept ili protokoli...Ebes protokole , ebes posao, vazno je na kraju uraditi proizvod...Ta logika je ovde, iz prsta logika i tu nema sta da se brkaju loncici.

Ljudi zele ono sto im je blisko a blisko im je seljacisanje i tu cak ne postoji tolerantnost da ti zivis drugacije, a ne.....
Moras onako kako i on zivi jer inace bi svi videli da si ti bolji covek a on prostak....
Moras onako kako on zna, jer inace bi svi videli da ti bolje upravljas istom imovinom a onda mu ode i vlast i mast i moc i uzornost.

Nego se lepo proceni gde ce za tvog zivota da bude onako kako ti zelis da zivis i tu se odselis, dzaba zdrave sume i polja kad dodju seljosi, oni ce zarad para i lenjosti da otvaraju nove rudnike i da posipaju ulje nasred livade...
Naravno da si gradjanin drugog reda gde god da odes, ali bolje gradjanin drugog reda tamo gde postoji opcija zivota koja te cini ponosnim, nego gradjanin prvog reda gde ne smes da pokazes sta umes u poslu jer dobijas sut kartu ako si time unizio sefa.

Back