Čemu služe proročanstva?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne, ne pitam za zapovesti.

Ti opet ne čitaš šta piše. Anđeo ili duh se prijavio sa idejom da će
smutiti proroke da lažu, a Bog je to odobrio.
Pitam zašto jehova odobrava laž i prevaru. Kakav je to bog pobogu?
Da da,to sam i ja rekao,da je odluka pala da se to upravo tako zavrsi - lazni proroci da s jos jednim finalnim laznim prorokovanjem egzekutiraju cara Ahava.

A rekao sam i evo dopreciziram da je to ocito bilo u skladu sa dotadsnjem stilu zivota cara Ahava - Bog je dopustio da jedan Njegovi andjeo netacnom prognozom o ratnom ishodu osudi na smrt otpalog cara !!!

Ko se hvata za mac - od maca gine pa u istom smislu "ko se fata za lazne proroke one ce ga odvesti u smrt !!!

20. Тада изиђе један дух, и ставши пред Господа рече: Ја ћу га преварити.
А Господ му рече: Како?

21. Одговори: Изићи ћу и бићу лажљив дух у устима свих пророка његових.
А Господ му рече: Преварићеш га и надвладаћеш, иди учини тако.

22. Зато сада ето, Господ је метнуо лажљив дух у уста тим пророцима твојим;
а Господ је изрекао зло по те.

Jedan duh lažljivi od Boga pametniji. Ima ideju. A sveznajući bog pita ''kako?''
Ovaj objasni da će biti lažljiv i da će da smuti proroke, a bog kaže '' u je, što je
dobra ideja.. kako se ja toga nisam setio.. idi i učini tako..''

:dontunderstand:

O čemu se tu uopšte radi?

Da da,to sam i ja rekao,da je odluka pala da se to upravo tako zavrsi - lazni proroci da s jos jednim finalnim laznim prorokovanjem egzekutiraju cara Ahava.

A rekao sam i evo dopreciziram da je to ocito bilo u skladu sa dotadsnjem stilu zivota cara Ahava - Bog je dopustio da jedan Njegovi andjeo netacnom prognozom o ratnom ishodu osudi na smrt otpalog cara !!!

Ko se hvata za mac - od maca gine pa u istom smislu "ko se fata za lazne proroke one ce ga odvesti u smrt !!!
Znači to što su Rasel i Raterford ispromašivali, to im je Bog poslao
lažljivog duha da ih zamaje? A ovi što su im poverovali zajedno sa
njima lete u smrt?

Ne, ne pitam za zapovesti.

Ti opet ne čitaš šta piše. Anđeo ili duh se prijavio sa idejom da će
smutiti proroke da lažu, a Bog je to odobrio.
Pitam zašto jehova odobrava laž i prevaru. Kakav je to bog pobogu?
pa jevrejski bog...svaki narod je imao svoje predstave o bogovima...legitimno je da su Jevreji imali svoju mitologiju koja im je bustovala ego da su nešto posebno, da su odabrani...nije legitimno što smo mi odbacili svoju mitologiju i prihvatili njihovu..elem nisu nam krivi ni Jevreji ni njihov Bog Jehova...sami smo krivi što smo se upecali na priču o raju i paklu.....

pa jevrejski bog...svaki narod je imao svoje predstave o bogovima...legitimno je da su Jevreji imali svoju mitologiju koja im je bustovala ego da su nešto posebno, da su odabrani...nije legitimno što smo mi odbacili svoju mitologiju i prihvfatili njihovu..elem nisu nam krivi ni Jevreji ni njihov Bog Jehova...sami smo krivi...
U nekim delovima Biblije kao da se pominje njihovo lokalno božanstvo
rata, a ne Tvorac.

pa jevrejski bog...svaki narod je imao svoje predstave o bogovima...legitimno je da su Jevreji imali svoju mitologiju koja im je bustovala ego da su nešto posebno, da su odabrani...nije legitimno što smo mi odbacili svoju mitologiju i prihvatili njihovu..elem nisu nam krivi ni Jevreji ni njihov Bog Jehova...sami smo krivi što smo se upecali na priču o raju i paklu.....
Ne razumije Jasna Jevrejske tehnike pisanja.

Znači to što su Rasel i Raterford ispromašivali, to im je Bog poslao
lažljivog duha da ih zamaje? A ovi što su im poverovali zajedno sa
njima lete u smrt?
U vezi ovog se potpuno slazem ali bicu iskren do kraja i reci cu da se to isto moze odnositi i na bilo kog prorockog duha ( namerno koristim ovu formulaciju) i bilo koju sredinu pa cak i kod onih "losih subotara" stoga je veoma bitno utvrditi pravi mehanizam kako da prepoznamo koje su poruke zaista od Boga a koje nisu.
Po meni a na osnovu onog sto sad do sada istrazivao u Svetom Pismu,najbolji nacin da to utvrdimo jeste da proverimo dali se taj doticni vodi principa "tako kaze Gospod" i u tom slucaju,ukoliko utvrdimo da je to neki lik koji je zaista veran Bogu i drzi se Svetog Pisma u celini onda bi smo trebali veoma ozbiljno tretirati njegove poruke dok u svakom drugom slucaju takve poruke trebamo kategoricki odbacivati.

Poslednja izmena:
U vezxi ovog se potpuno slazem ali bicu iskren do kraja i reci cu da se to isto moze odnositi i na bilo kog prorockog duha ( namerno koristim ovu formulaciju) i bilo koju sredinu pa cak i kod onih "losih subotara" stoga je veoma bitno utvrditi pravi mehanizam kako da prepoznamo koje su poruke zaista od Boga a koje nisu.
Po meni a na osnovu onog sto sad do sada istrazivao u Svetom Pismu,najbolji nacin da to utvrdimo jeste da proverimo dali se taj doticni vodi principa "tako kaze Gospod" i u tom slucaju,ukoliko utvrdimo da je to neki lik koji je zaista veran Bogu i drzi se Svetog Pisma u celini onda bi smo trebali veoma ozbiljno tretirati njegove poruke dok u svako drugom slucaju takve poruke trebamo kategoricki odbacivati.
Meni je tu malo drugačiji kriterijum. Ako je proročanstvo u potpunosti
svetlo i na dobro svih, odnosno, za život, onda je ispravno. Ako je protiv
života i mračno, onda nije ispravno.

Back