Čemu služe proročanstva?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Problem je kad ljudi idu matematicki tumaciti bibliju.
Pa recimo sinonim za autoritet tipa Gospod aka Jehova izjednacavaju s svime gdje pise Jehova.
Kao da je Pero Perić iz Pozarevca.
Tu treba mnogo vise od toga.
Kazem vam,mnogo ih je pozvano no jako malo ih prolazi kroz uska vrata.
Ne moze se Bozja rec razumeti bez duha...
Takodje Bog ne daje razumevanje onima koji ne zele istinu

Na kraju je istupio jedan anđeo*,+ stao pred Jehovu i rekao:
’Ja ću ga prevariti.‘ Jehova ga je upitao: ’Kako ćeš to učiniti?‘

On je odgovorio: ’Otići ću i navešću njegove proroke da lažno
prorokuju
*.‘ A on je rekao: ’Uspećeš da ga prevariš. Idi i učini tako.

I evo, Jehova je naveo sve tvoje proroke da lažno prorokuju.

Jel ovo Jehova anđelu odobrava laganje? Cilj opravdava sredstvo
pa je laž poželjna?
Ako pitas dali je to prekrsaj Bozje zapovesti koja brani lazno svedocenje onda ne,to definitivno nije slucaj a evo zasto.
Kao prvo Bog ima suvereno pravo da odluci kako ce nekoga nagraditi ili mozda kazniti sto je bio slucaj sa carem Ahavom.
Odluka je pala da ga upravo njegovi proroci osude na propast ili nardoski receno - sam je sebe upucao u ledja...
Dakle ti 400 nu njegovih proroka koja su ocito bila "na platnom spisku"carevog dvora nisu bili pravi Bozji proroci ili molzda su nekad i bili ali su otstupili od puteva Gospodnjijh i umesto da caru daje savete i iznose pravu Bozju volju oni su bili "djuboks proroci"!!!
...a to znaci da su proricali caru samo lepu i smirenu buducnost za razliku od Miheja koji je bio jedini pravi prorok u to vreme on je govorio iskljucivo ono sto mu zaista Bog kaze i gotovo uvek je sve to bilo suprotno carevom ukusu.
Evo Biblijskog dokaza:

2 Dn.17,5-7:
"...Tada sazva car Izrailjev proroke svoje, četiri stotine ljudi, i reče im: hoćemo li ići na vojsku na Ramot Galadski, ili ću se okaniti? A oni rekoše: idi, jer će ga Gospod dati u ruke caru.
A Josafat reče: ima li tu još koji prorok Gospodnji da ga pitamo?
A car reče Josafatu: ima još jedan čovjek preko kojega bismo mogli upitati Gospoda; ali ja mrzim na nj, jer mi ne proriče dobra nego svagda zlo; to je Miheja sin Jemlin..."

Dakle kao sto se jasno vidi,svi ti carevi proroci bili su lazni proroci,dakle i pre toga su iznosili su neistinu caru i Bog je samo dopustio da se taj isti trend i stil zivota otpalog cara zadrzi sve do kraja njegovog zivota i da maltene od toga i pogine !!!

I ne,cilj ne opravdava sredstva nego se mi ljudi trebamo drzati iskljucivo Bozjih zapovesti i tako cemo raditi nas posao dok ujedno tebamo shvatiti da ce Bog raditi Njegov posao onako kako smatra da ga treba obavljati !

Ne odobrava.
pa to je tvoj fazon da se udruzujes protiv nekoga
sve kroz sebe g;ledas
prorokuju

Vaš prevod.

Vidiš, odobrio je laž i prevaru.

prorokuju

Vaš prevod.

Vidiš, odobrio je laž i prevaru.
To ti vidis.
ne razumes Bozju rec
eto robi ti je objasnio

Ako pitas dali je to prekrsaj Bozje zapovesti koja brani lazno svedocenje onda ne,to definitivno nije slucaj a evo zasto.
Kao prvo Bog ima suvereno pravo da odluci kako ce nekoga nagraditi ili mozda kazniti sto je bio slucaj sa carem Ahavom.
Odluka je pala da ga upravo njegovi proroci osude na propast ili nardoski receno - sam je sebe upucao u ledja...
Dakle ti 400 nu njegovih proroka koja su ocito bila "na platnom spisku"carevog dvora nisu bili pravi Bozji proroci ili molzda su nekad i bili ali su otstupili od puteva Gospodnjijh i umesto da caru daje savete i iznose pravu Bozju volju oni su bili "djuboks proroci"!!!
...a to znaci da su proricali caru samo lepu i smirenu buducnost za razliku od Miheja koji je bio jedini pravi prorok u to vreme on je govorio iskljucivo ono sto mu zaista Bog kaze i gotovo uvek je sve to bilo suprotno carevom ukusu.
Evo Biblijskog dokaza:

2 Dn.17,5-7:
"...Tada sazva car Izrailjev proroke svoje, četiri stotine ljudi, i reče im: hoćemo li ići na vojsku na Ramot Galadski, ili ću se okaniti? A oni rekoše: idi, jer će ga Gospod dati u ruke caru.
A Josafat reče: ima li tu još koji prorok Gospodnji da ga pitamo?
A car reče Josafatu: ima još jedan čovjek preko kojega bismo mogli upitati Gospoda; ali ja mrzim na nj, jer mi ne proriče dobra nego svagda zlo; to je Miheja sin Jemlin..."

Dakle kao sto se jasno vidi,svi ti carevi proroci bili su lazni proroci,dakle i pre toga su iznosili su neistinu caru i Bog je samo dopustio da se taj isti trend i stil zivota otpalog cara zadrzi sve do kraja njegovog zivota i da maltene od toga i pogine !!!

I ne,cilj ne opravdava sredstva nego se mi ljudi trebamo drzati iskljucivo Bozjih zapovesti i tako cemo raditi nas posao dok ujedno tebamo shvatiti da ce Bog raditi Njegov posao onako kako smatra da ga treba obavljati !
Ne, ne pitam za zapovesti.

Ti opet ne čitaš šta piše. Anđeo ili duh se prijavio sa idejom da će
smutiti proroke da lažu, a Bog je to odobrio.
Pitam zašto jehova odobrava laž i prevaru. Kakav je to bog pobogu?

Sta si se zeno navrzla na mene.
Ako hoces da proucavas Bibliju pisi JS ako uopste zelesa tobom da razgovaraju
mozda si im na x
Ocigledno nista ne razumes
Kako mogu da razumem kad prvo kažeš da ne odobrava laž i prevaru,
a posle kažeš da je Robi objasnio. Dok on objašnjava da je ipak odobrio.
I u Bibliji piše da je odobrio.

Jel odobrio il nije odobrio, dogovori se.

Back