Čemu služe proročanstva?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo i ovo je proreceno i ispunjeno
kakvi ce ljudi postati u poslednjim danima

Druga Timoteju 3​

1 A ovo znaj: u poslednjim danima nastaće naročito teška vremena.
2 Jer ljudi će postati sebični, pohlepni za novcem, hvalisavi, oholi, hulnici, neposlušni roditeljima, nezahvalni, neverni,
3 bezosećajni prema drugima*, nespremni za bilo kakav dogovor, klevetnici, bez samosavladavanja*, okrutni, bez ljubavi prema dobroti,
4 izdajnici, tvrdoglavi i ponosni. Voleće zadovoljstva, a ne Boga
5 i naizgled će biti pobožni, ali neće pobožno živet
i. Nemoj imati ništa s takvim ljudima.

Juda 10
10 A ovi ljudi pogrdno govore o svemu što zapravo ne poznaju.
A sve ono što vođeni nagonom kao bezumne životinje shvataju, to ih vodi u još veću pokvarenost.

evo proreceno je da ce se ljudi i rugati prorocanstvima ali vidimo i kako ce proci

2 Pertrova 3
3 znajući pre svega da će se u poslednje dane pojaviti se rugači koji će živeti po svojim strastima
4 i govoriti: "Gde je obećanje pojavljenja njegova?; jer od kad oci pomreše, sve stoji kao od početka stvorenja."
5 Oni hoće da neznaju da su nebesa još pre, rečju Božjom, postajala kao i zemlja izvučena iz vode i sastavljena s vodom,
6 i da po tome tadašnji svet bi vodom potopljen i pogibe;
7 dočim su sadašnja nebesa i zemlja tom istom Rečju zadržana, i čuvaju se za oganj, za dan suđenja i pogibli bezdušnih ljudi.

Oko 200 godina pre osvajanja Vavilona, BogJehova je preko Isaije do detalja prorekao šta će se desiti Isaija 44:27–45:2

Kir će osvojiti Vavilon Vrata grada će biti ostavljena otvorena
Presušiće reka Eufrat, deo glavnog odbrambenog sistema grada

sve do detalja je ispunjeno:

Kir osvojiće Vavilon i oslobodiće Jevreje Isaija 44:28, 45:

Reka Eufrat će presušiti, što će otvoriti put Kirovoj vojsci Isaija 44:27

Gradska vrata će ostati otvorena Isaija 45:1

Vavilonska vojska će ’prestati da se bori‘ Jeremija 51:30

Isaija 13:1,7

Dosta ranije, 607. pre n. e., Vavilonci su razorili Jerusalim, a većinu preživelih odveli u zarobljeništvo. Koliko dugo će biti u zarobljeništvu? Bog je rekao: „Kad se navrši sedamdeset godina, pozvaću na odgovornost kralja Vavilona i onaj narod [...] i pretvoriću je [vavilonsku zemlju] u večnu pustoš“ Jeremija 25:12.
Kao što je već rečeno, Kir je osvojio Vavilon 539. pre n. e. Ubrzo posle toga, oslobodio je Jevreje i oni su počeli da pristižu u svoju domovinu 537. pre n. e. — tačno 70 godina nakon što su bili izgnani (Jezdra 1:1-4). A šta je bilo s Vavilonom? On je na kraju postao ’večna pustoš‘. Tako je još jednom potvrđena tačnost biblijskih proročanstava.

A ovo znaj: u poslednjim danima nastaće naročito teška vremena
oni kojim je dato da vide buduće oni neće to govoriti, inače im ne bi bilo dato.
pa tako (jevreji) koji planiraju i guraju svet u jednom pravcu to i mogu da "predvide" pa su kao neki proroci a u stvari prevaranti.
Jer ljudi će postati sebični, pohlepni za novcem, hvalisavi, oholi, hulnici, neposlušni roditeljima, nezahvalni, neverni,
opet isto, pošto su uspostavili sistem koji generiše sebične, pohlepne... onda kao proriču.. da podsetim kamata je osnova problema koju su uveli jevreji! - a to baš neće da kažu!

i ostale tačke su u futuru.. a futur je alat prevare.. to sam objasnio i mogu opet ako treba.
oduzmi futur i druge alate i političari/popovi ostaju bez posla!

2 Pertrova 3
3 znajući pre svega da će se u poslednje dane pojaviti se rugači koji će živeti po svojim strastima
4 i govoriti: "Gde je obećanje pojavljenja njegova?; jer od kad oci pomreše, sve stoji kao od početka stvorenja."
5 Oni hoće da neznaju da su nebesa još pre, rečju Božjom, postajala kao i zemlja izvučena iz vode i sastavljena s vodom,
6 i da po tome tadašnji svet bi vodom potopljen i pogibe;
7 dočim su sadašnja nebesa i zemlja tom istom Rečju zadržana, i čuvaju se za oganj, za dan suđenja i pogibli bezdušnih ljudi.
Ja uopšte ne pitam gde je obećanje njegovog drugog dolaska.
Jesam li te to pitala? Jok.
Samo kažem da su nagađanja sadašnjeg vodećeg tela jednako
pogrešna kao i onda Raterfordova.

Još mi izgleda da su Rasel i Raterford bili iskreni zaluđenici za
ono što su radili i da su verovali da otkrivaju nekakvu istinu.
Ovo sada vodeće telo mi ne deluje ni malo naivno. Garantujem
da ni sami u to ne veruju, nego svesno obmanjuju naivni
narod.

Oko 200 godina pre osvajanja Vavilona, BogJehova je preko Isaije do detalja prorekao šta će se desiti Isaija 44:27–45:2

Kir će osvojiti Vavilon Vrata grada će biti ostavljena otvorena
Presušiće reka Eufrat, deo glavnog odbrambenog sistema grada

sve do detalja je ispunjeno

Dosta ranije, 607. pre n. e., Vavilonci su razorili Jerusalim, a većinu preživelih odveli u zarobljeništvo. Koliko dugo će biti u zarobljeništvu? Bog je rekao: „Kad se navrši sedamdeset godina, pozvaću na odgovornost kralja Vavilona i onaj narod [...] i pretvoriću je [vavilonsku zemlju] u večnu pustoš“ Jeremija 25:12.
Kao što je već rečeno, Kir je osvojio Vavilon 539. pre n. e. Ubrzo posle toga, oslobodio je Jevreje i oni su počeli da pristižu u svoju domovinu 537. pre n. e. — tačno 70 godina nakon što su bili izgnani (Jezdra 1:1-4). A šta je bilo s Vavilonom? On je na kraju postao ’večna pustoš‘. Tako je još jednom potvrđena tačnost biblijskih proročanstava.
i ja mogu sad da napišem knjigu kako sam 2001. predvideo da će se radikali pocepati i da će frakcija koju predvodi Vučić doći na vlast 2012. i zavesti jednoumlje kakvo se ne pamti od Tita naovamo...drugim rečima nema dokaza da je to predviđanje u knjizi koju citiraš napravljeno pre događaja a ne posle

i ja mogu sad da napišem knjigu kako sam 2001. predvideo da će se radikali pocepati i da će frakcija koju predvodi Vučić doći na vlast 2012. i zavesti jednoumlje kakvo se ne pamti od Tita naovamo...drugim rečima nema dokaza da je to predviđanje u knjizi koju citiraš napravljeno pre događaja a ne posle
Biblija je pisana mnogo pre ispounjenja prorocanstava...

oni kojim je dato da vide buduće oni neće to govoriti, inače im ne bi bilo dato.
pa tako (jevreji) koji planiraju i guraju svet u jednom pravcu to i mogu da "predvide" pa su kao neki proroci a u stvari prevaranti.

opet isto, pošto su uspostavili sistem koji generiše sebične, pohlepne... onda kao proriču.. da podsetim kamata je osnova problema koju su uveli jevreji! - a to baš neće da kažu!

i ostale tačke su u futuru.. a futur je alat prevare.. to sam objasnio i mogu opet ako treba.
Biblija je Bozja rec = dakle istina

Ovde je jedino pogrešna reč u zagradi. To je narod, kao i svaki drugi.
Nekakvi leviti, a mi danas ne znamo ko su oni, su se umešali među
njih i odavno njima zavladali. Od tada mnogo stradaju.

Rasel je datum drugog Hristovog dolaska tražio u egipatskoj piramidi,
a ne u Bibliji. Nigde u Bibliji ne piše da istinu treba tražiti u egipatskoj
piramidi. Niti piše da jedan inč treba računati kao jednu godinu i na
osnovu mera piramide predvideti datum drugog Hristovog dolaska.

Dakle, znanje posle vekova probuđeno kroz čoveka, koji izmišlja
neku svoju nauku, koja nije zasnovana na Bibliji. I to je izvorno
hrišćanstvo? :lol:

Rasel je datum drugog Hristovog dolaska tražio u egipatskoj piramidi,
a ne u Bibliji. Nigde u Bibliji ne piše da istinu treba tražiti u egipatskoj
piramidi. Niti piše da jedan inč treba računati kao jednu godinu i na
osnovu mera piramide predvideti datum drugog Hristovog dolaska.

Dakle, znanje posle vekova probuđeno kroz čoveka, koji izmišlja
neku svoju nauku, koja nije zasnovana na Bibliji. I to je izvorno
hrišćanstvo? :lol:
ako me sećanje dobro služi Rasel je Keopsovu piramidu nazivao Biblijom u kamenu

da osnujemo verski pokret krstarica? za sto godina naši sledbenici će tvrditi da su jedini pravi izvorni hrišćani :p
Konkurencija je prevelika. :lol:
Kao prvi na tržištu bi mogli da se pojavimo jedino sa strankom ''jedini
pogrešni hrišćani''. Svi su ostali pravi i pobiše se oko toga ko više duha
svetoga ima, al mi smo načisto duduci i pojma nemamo.

Slušam nedavno jednu jehovku koja kaže ''Blizu je. Posebno sad kada
se saznalo ko je severni car. Otkriva se onima u Betelu. Nisu oni džabe
tamo.''
A Raterfordu se pre sto godina otkrilo da je to Velika Britanija. Načisto su
jehovci neobavešteni.

Konkurencija je prevelika. :lol:
Kao prvi na tržištu bi mogli da se pojavimo jedino sa strankom ''jedini
pogrešni hrišćani''. Svi su ostali pravi i pobiše se oko toga ko više duha
svetoga ima, al mi smo načisto duduci i pojma nemamo.

Slušam nedavno jednu jehovku koja kaže ''Blizu je. Posebno sad kada
se saznalo ko je severni car. Otkriva se onima u Betelu. Nisu oni džabe
tamo.''
A Raterfordu se pre sto godina otkrilo da je to Velika Britanija. Načisto su
jehovci neobavešteni.
ja negde pročitao ili video svojevremeno teoriju zavere da iza JS stoji CIA

Back