Čelinac : Napad na Dodika!!!

Lupas ti gluposti, od svoje mrznje ne vidis dalje od nosa. Komunizam je na ovim prostorima potekao iz Srbije pa nije ni cudo da se jos tu drzi. Te podele samo komunjare forsiraju.

Комунизам су у Србију инсталирале 6 личка, пролетерска......босанци, црногорци, личани, херцеговци.....разни ћопави, разни комесари....

Целу ОЗНУ, УДБУ је јованка сатавила од личана.....

Комунизам су у Србију инсталирале 6 личка, пролетерска......босанци, црногорци, личани, херцеговци.....разни ћопави, разни комесари....

1 i 2 proleterska sastevljene od srbijanskih partizana jurile cetnike po bosni cak su i pod Dinaru dolazile

2. proleterska udarna brigada

Druga proleterska narodnooslobodilačka udarna brigada, takođe druga srpska brigada formirana naredbom Vrhovnog štaba NOV i POJ, 1. marta 1942. godine, u Čajniču, od boraca Užičkog, Čačanskog i Drugog šumadijskog partizanskog odreda. Na dan formiranja imala je četiri batljona sa oko 1.000 boraca.
Od kraja jula do polovine oktobra 1942. vodila je veliki broj teških borbi. Zajedno sa Četvrtom proleterskom, Desetom hercegovačkom i Prvom krajiškom učestvovala je u napadu na Kupres. Učestvovala je i u oslobođenju Jajca, 25. septembra 1942. godine.
Sedamnaestog oktobra je u Drvaru, od Vrhovnog komandanta NOP i NOVJ Josipa Broza Tita primila proletersku zastavu. Od tada do početka bitke na Neretvi delovala je oko Bosanskog Grahova, Livna, Kupresa, Duvna i u Kninskoj krajini. Izvela je protivudar protiv italijanske divizije "Sasari" i četnika od 26. do 28. oktobra i čišćenje Kninske krajine od četnika
https://sh.wikipedia.org/wiki/2._proleterska_udarna_brigada

- - - - - - - - - -

1. proleterska udarna brigada

Прва пролетерска народноослободилачка ударна бригада је формирана 21. децембра 1941. године у Рудом. Одлуку о формирању бригаде донео је Централни комитет КПЈ, а формирао ју је Врховни командант НОВ и ПОЈ Јосип Броз Тито.

На дан формирања имала је шест батаљона (четири из Србије и два из Црне Горе) укупне јачине 1.200 бораца.

Поход у Босанску крајину
Главни чланак: Поход пролетерских бригада у Босанску крајину

Борци Трећег батаљона Прве пролетерске бригаде у Фочи 5. марта 1942. године.
У саставу Ударне групе пролетерских бригада пошла је, 24. јуна 1942. године, у поход на Босанску крајину. У походу је учествовала у борбама на прузи Сарајево-Мостар и рушењу ове саобраћајнице, ослобођењу Коњица (8. августа 1942), затим у борбама око Бугојна, Дувна и Шујице, за ослобођење Ливна и другим подухватима. Водила је више борби у надирању према Имотском и ослободила неколико места. Седмог октобра 1942. године учествовала је у ослобођењу Кључа, а до краја октобра ангажована је у борбама са четницима и италијанским снагама око Босанског Грахова.

У састав Прве пролетерске дивизије ушла је 1. новембра 1942. године, а седам дана касније у Босанском Петровцу од Врховног команданта НОВ и ПОЈ Јосипа Броза Тита добила је пролетерску заставу. У складу са планом Врховног команданта о продору снага НОВЈ у централну Босну, новембра и децембра 1942. и јануара 1943. године извела је више подухвата у долини Врбаса и централној Босни; у ноћи 19/20. новембра уништила је јако непријатељско упориште Ситницу; у ноћи 25/26. новембра учествовала је у ослобођењу Јајца; у току децембра је ослободила Скендер-Вакуф и Котор-Варош и подручје Јошавке; у току јануара делом својих снага учествује у ослобођењу Теслића; у ноћи 15/16. јануара ослободила је Прњавор. Успеси код Теслића и Прњавора били су велики: убијено је и рањено неколико стотина, а заробљено 2.000 непријатељских војника и заплењена велика количина ратног материјал

https://sr.wikipedia.org/wiki/Прва_пролетерска_ударна_бригада

Jbga ne pripadam ni jednoj od tih grupa. Ja dolazim iz cetnickog kraja, to bi valjda trebao znati.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Савез_комуниста_Југославије

Evo ti pa citaj ko je osnovao komunisticku partiju I gde je najvise glasova pokupila. Neprijatno ces se iznenaditi.

- - - - - - - - - -

Буђава партизнаска историја коју су измишљали по потреби.

Ти стварно верујеш у то???

maca pojela jezik ... cela Srbija I danas pati za hrvatima I ostalom buranijom

Jbga ne pripadam ni jednoj od tih grupa. Ja dolazim iz cetnickog kraja, to bi valjda trebao znati.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Савез_комуниста_Југославије

Evo ti pa citaj ko je osnovao komunisticku partiju I gde je najvise glasova pokupila. Neprijatno ces se iznenaditi.

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ови личани сви четници до једног ????

Ко то окупира Србију комунизмом ????

Опет извор другарица Вики ??? :hahaha:

АФЖ, СУБНОР КПЈ, СКЈ.....попуњавали имтернет простор....:hahaha:

ПС Извини не могу брзо да ти одговорим од смеха :hahaha:

A kako si ti zakljucio da sam ja iz Like? Valjda je poznato da je Kninska Krajina bila cetnicko uporiste. Mrznja je cudo druze, mada racunajuci da nisi Srbin ni ne iznenadjuje.

Kninska krajina je cetnicka bila u onom ratu
Tamo je operisala cetnicka dinarska divizija Momcila Djujica
Moj otac je iz Grahova tamo je operisala isto dinarska divizija puk Gavrilo Princip komandovao je cetnicki vojvoda Brane Bogunovic

A kako si ti zakljucio da sam ja iz Like? Valjda je poznato da je Kninska Krajina bila cetnicko uporiste. Mrznja je cudo druze, mada racunajuci da nisi Srbin ni ne iznenadjuje.

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Само по потреби док је било златних дуката, после постали партизани......

Е немој више......не могу више да се смејем :hahaha:

Још један видовити Книнџа :hahaha:

Лукач: Црнадак злоупотребљава омладину ПДП-а да проводе његове сулуде идеје

Члан Предсједништва СНСД-а Драган Лукач рекао је да потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак "осмишљава провокације и злоупотребљава омладину ПДП-а да проводе његове сулуде идеје без обзира на посљедице".

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=309940

Kako je poceo, jel nosio gajbice kao Marko Milosevic? [emoji23]
Nista to nije, botovi na forumu trebaju i zivot da mu daju kako bi odbranili Dodu,!

Screenshot_13-8.jpg

Ne znam je li neko nekad vidio kako izgleda Igor Crnadak.Znam da neki znaju ali za one koji ne znaju ako ih zanima evo:

2je8kfm.jpg

E sad...posto ja znam od ranije njegov izgled kad god ga vidim naravno na TV-u,na nekom portalu itd...uvijek mi dodje malo zao dok ima onih i koji se sprdaju sto nije bas lijepo npr...on coek gleda i tamo i vamo i ljevo i desno...coek gleda...ma nema dje ne gleda itd...Medjutim postavlja se pitanje da li jedan ministar u BiH kao on,koji ima ovu manu i koji se luzi time cime se sluzi kao opzicija,sazluzuje neko postovanje da ne kazem zaljenje.Mozda se neko zapita kakve veze ima to kako izgleda sa onim sto radi?Eeeee pa ima .Yebi ga,ne valja ni jedno ni drugo eto kakve veze ima :D Meni nekad padne na pamet ona Mima Shish iz audicije kad kaze Marinku Cutuku ,,gleda mene vidi Smederevo,,

Nana Fata Orlović: Ramiz Salkić - potpredsjednik RS, nudio mi da prodamo moje imanje i da podjelimo pare

Nana Fata Orlović sinoć je gostovala na FACE TV u emisiji “Centralni dnevnik” sa Senadom Hadžifejzovićem gdje je govorila u svojoj borbi koji vodi kako bi izmjestila se crkva koja je napravljena na njenoj imovini.

ramiz_salkic_kozarac.jpg

Ramiz

Nana Fata je govorila i o dolasku potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića (SDA) koji je nudio da se zemlja proda i da crkva ostane u njenoj avliji, a da novac podijele.

“Ja sam njega maršnula i istjerala iz kuće”, kazala je Fata.

Back