Ćaskatorium

Mike Oldfield is a British musician and composer known for his progressive and New Age music, particularly his debut album, Tubular Bells. His work often features long, instrumental pieces with intricate arrangements, blending classical, folk, rock, and electronic elements.

Reko' aj da okosim malo trave oko kuce pre no sto bude vruce...
Kosilicom malo napred, malo nazad, malo levo i malo desno
i u jednom trenutku okrete se svet, celo nebo krenu da se okrece odozgo pa ispred mene, istreniranim instiktivnim dzudo padanjem na ledja (trenirano jos od detinjstva) zalegoh u mekocu rastinja. Savrsena pirueta! Napao me nevidljivi panjic iz busena, koseci unazad, nisam ga video, a inace znam da je tu negde. Samo jos da mekoca rastinja nije bila kopriva a ja u kratkim rukavima i bermudama. Jes da je mekana al' zari za 3 groma ili djavola svejedno. I tako nece grom u koprive, ali ocu ja. Dok sam ustajao masuci rukama da se negde privatim, pade mi napamet ona stara narodna: o ukusima se ne da raspravljati rece djavo i sede u koprive.

Reko' aj da okosim malo trave oko kuce pre no sto bude vruce...
Kosilicom malo napred, malo nazad, malo levo i malo desno
i u jednom trenutku okrete se svet, celo nebo krenu da se okrece odozgo pa ispred mene, istreniranim instiktivnim dzudo padanjem na ledja (trenirano jos od detinjstva) zalegoh u mekocu rastinja. Savrsena pirueta! Napao me nevidljivi panjic iz busena, koseci unazad, nisam ga video, a inace znam da je tu negde. Samo jos da mekoca rastinja nije bila kopriva a ja u kratkim rukavima i bermudama. Jes da je mekana al' zari za 3 groma ili djavola svejedno. I tako nece grom u koprive, ali ocu ja. Dok sam ustajao masuci rukama da se negde privatim, pade mi napamet ona stara narodna: o ukusima se ne da raspravljati rece djavo i sede u koprive.
Čoviječe
Jel si dobro sad, Nemogući?

Čoviječe
Jel si dobro sad, Nemogući?
Ih pa naravno. Ranjen jesam (mozda vise u ponos, zato sto sam ispao glupav), ali to je cena avanturizma :) A ja jesam avanturista ;) uvek bio :)

Malo se smirilo, ali jos se oseca, negde jos pece - negde trne, imam nekakve plikove u linijama, lepo sam se uvalio, ono bas pravo. Po rukama i ledjima. A bila je tako mekana :) kao najfiniji dusek. A ima i vrlo karakteristican miris.

Nije mi prvi put da me ozari kopriva. Imam je na placu onoliko, mogao bih da je izvozim za malokrvne (mega je bogata gvozdjem), da pravim sampon, i da se kuva kao caj (izvrstan caj, mozda bolja od crnog caja) ili da se jede umesto spanaca ili u nekoj piti sa sirom i koprivom. Uostalom rusi se njome tuku po ledjima u sauni - osvezava, vojnici starog rima su se zarili koprivom pre bitke. (a ja neambiciozni neratnik)

Nisam alergican na kopirvu - to je dobro. Bojim se da bi neko na mom mestu mnogo gore reagovao.

Od malih nogu sam se zario koprivom imam nekakav imunitet. Silna leta provedena gde mi je plac, tu sam i rodjen, i celo detinjstvo sam proveo bazajuci po okolnim sumama i livadama. I sad svaki put i sad ima neka da me ozari, doduse nikad bas ovoliko moram da priznam. Ali sva ta kopriva je moja :) Ima tu neka duboka veza! Neka je. Ionako cu da je osisam, a ona ce ponovo da poraste. Mislim da je vec bacila seme.

Posto je danas postalno normalno da neko deklarise svoje zahteve, i svi imaju nekakve zahteve, ja sam odlucio da postavim svoju listu zahteva.

Moji zahtevi su sledeci:

Na buducim izborima zelim iskljucivo da biram svog predstavnika u parlamentu (dakle necu da biram liste i politicke partije). Hocu da znam tacno ko mi je predstavnik u parlamentu, gde mu je kancelarija, koje mu je radno vreme za primanje gradjanstva i da pravno bude odgovoran za svoje akcije ili ne-akcije u parlamentu.

Nema vise zahteva. Ja nisam neki mnogo zahtevan lik.

Eto. To je to. Nemoj posle da mi neko kaze kako nemam politicki stav i ne razumem kako radi drzava - ne zanima me. Hocu ovako pa da vidimo kako ce to da radi, ili ne radi.

Neposlusani saveti baba Savete:

Ako necete da napisete samo tekst, ubacite tekst u sliku i dizajnirajte u sto vise boja! Obratite paznju na previse kontrasta i smanjite kontrast izmedju teksta i slike na jedva vidljivi minimum.
Ako necete da stavite tekst u sliku, onda napravite animaciju, vidite da animacija traje sto krace za izbor boja i kontrasta iskoristite savete iznad.

Ako vam je stalo do prirodne okoline - pisite samo tekst, sve ostalo trazi mnogo vise struje i steti prirodnoj okolini! Jedino sto ne izgleda lepo i nije video.

1750979531139.png

Posto je danas postalno normalno da neko deklarise svoje zahteve, i svi imaju nekakve zahteve, ja sam odlucio da postavim svoju listu zahteva.

Moji zahtevi su sledeci:

Na buducim izborima zelim iskljucivo da biram svog predstavnika u parlamentu (dakle necu da biram liste i politicke partije). Hocu da znam tacno ko mi je predstavnik u parlamentu, gde mu je kancelarija, koje mu je radno vreme za primanje gradjanstva i da pravno bude odgovoran za svoje akcije ili ne-akcije u parlamentu.

Nema vise zahteva. Ja nisam neki mnogo zahtevan lik.

Eto. To je to. Nemoj posle da mi neko kaze kako nemam politicki stav i ne razumem kako radi drzava - ne zanima me. Hocu ovako pa da vidimo kako ce to da radi, ili ne radi.
Ovo je zdrav zahtev
O tome sam i slušao nekoga nedavno
A gledao sam i pozorišnu predstavu u vezi toga letos

To je većinski izborni sistem. Pošto se stranka kojoj pripadam zalaže za taj većinski sistem, da znaš ko ti je predstavnik u parlamentu, gde mu je kancelarija i sl, bilo bi dobro da glasaš za tu stranku.
Ozbiljno mislim, to je jedina stranka koja traži promenu izbornih zakona.
Taj sistem je postojao na lokalu tokom vladavine SM ali ga je nova vlast promenila.

I..dobro jutro za ranoranioce 🙂

To je većinski izborni sistem. Pošto se stranka kojoj pripadam zalaže za taj većinski sistem, da znaš ko ti je predstavnik u parlamentu, gde mu je kancelarija i sl, bilo bi dobro da glasaš za tu stranku.
Ozbiljno mislim, to je jedina stranka koja traži promenu izbornih zakona.
Taj sistem je postojao na lokalu tokom vladavine SM ali ga je nova vlast promenila.

I..dobro jutro za ranoranioce 🙂

pp me

Back