- Poruka
- 121.740
Da mozete sa sigurnoscu da znate tacno vreme i datum svoje smrti,da li biste zeleli da znate?
ne, neka ostane iznenadjenje kad god bilo
to saznanje bilo bi veoma opterecujuce

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da mozete sa sigurnoscu da znate tacno vreme i datum svoje smrti,da li biste zeleli da znate?
Са једне стране би било боље, можда када бих знао када ћу умрети, покушао бих да променим те ланчане догађаје који доводе до смрти и тако избегнем исту...мада и ту има једна зачкољица...када бих знао да ће ме на пример, док се будем купао у кади, а пре тога сам се покачио са женом око љубавнице и да ће ми она убацити фен у каду, а знам да ће се то десити 15.9.2023 онда бих непрекидно до тог тренутка размишљао и покушавао да преокренем ствари, да се извучем, тако да би ми до тада живот прошао у непрекидној окупацији да то избегнем...а опет када бих то некако успео да избегнем (јер не верујем у судбину), значи жена ми није убацила фен, ја баш тог дана када сам се тако спокојно бућкао у кади, кренем да излазим и оклизнем се на сапун, ударим главу о радијатор и умрем...е то би била иронија и онда бих сватио да је то ипак морало да се деси, можда касније, али је морало...
А опет боље је, можда, да не знам, ипак да је овај горе довољан разлог, значи оптерећивао бих се непотребно, нечега што мора да се деси, а сада када не знам до када сам жив, ретко када и помислим на крај...![]()
Dužina života svakome od nas je data još pre nego smo zakoračili u majušno telo bebe.
Kako to znate i zašto je to tako? Elem, kapiram da kada osoba doživi prosvetljenje ( život u sadašnjem trenutku ) više joj nije bitno kada će ''umreti''.
не постоји "тренутак" смрти, јер је свест (у смислу awareness, а не consciousness) континуирана, непрекидна
евентуално може постојати "тренутак" када схватимо да ми, као awareness више не настањујемо тело
Koliko puta namjeravaš da gledaš te filmove?zanima me samo film koji prolece kroz glavu nish vise fala bogu.... neponovljiv dozivljaj, jednom ga imo, jos ga se secam...![]()
Давно је речено да какав нам је био живот, таква ће нам бити и смрт. Једно је сигурно, страха од смрти не може ослободити никаква лекарска терапија, већ само философија. „Прво је философирати па онда живети“, ако ово правило које нам је оставио Виктор Франкл вреди за живот, још ће више вредети у последњим годинама нашег живота, у припремама за смрт.
-- Јеротић
Pretekla bi je?!Da, želela bih.
Sve bi mi bilo mnogo jednostavnije.
Pretekla bi je?!![]()