wild_child
Elita
- Poruka
- 18.479
ofelija:Bukovski je po meni ono so se naziva"komercijalni pisdac za sire narodne mase" a ja to ne volim.Njegov stil pisanja jeste inovativan ali ne i dobar.Isuvise prostacki,sovinizam mi ne smeta...
Upravo to.........
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ofelija:Bukovski je po meni ono so se naziva"komercijalni pisdac za sire narodne mase" a ja to ne volim.Njegov stil pisanja jeste inovativan ali ne i dobar.Isuvise prostacki,sovinizam mi ne smeta...
wild_child:Upravo to.........
niko nije rekao da ljudi koji citaju bukovskog ne citaju nista drugo.to sto njegova dela stoje na polici sa Dostojevskim i ostalima moze biti samo sramno sa moje tacke gledista ali ukusi su jelte razliciti.Pisac treba ujedno biti i umetnik...Rekla sam vec i ponovicu,Bukovski jeste napravio preokret,njegova dela jesu inovativna ali to sto u danasbje vreme inovacija nuzno povlaci obozavanje jednostavno nije ispravno.VisionOfDisorder:Nemate pojma. Ali dobro, od vas se i ne ochekuje da razumete ono kroz shta nista proshli.
U svakom sluchaju, prochitao sam sve shto je on izdao. Ima par falinki, ali dobro. Bukovski nije pisac koji ce vas odusheviti svojim knjizevnim opusom, or whatever. Medjutim prozivati jednog zaista unikatnog choveka zato shto prosto ne razumete je krajnje tuzno.
Da dodam, pre nego shto pochnete da pljuvanjem, Bukovski stoji na mojim policama pored Dostojevskog, Shopenhaura, Nichea, Platona... Tako da, poshtedite me vasheg "to chitaju idioti koji nikad nisu videli knjigu u zivotu" komentara.
Niste fer. Nimalo.
Miroslav-BL:Након пубертетског одушевљења романима Буковског пре две-три године открио сам и његове песме. Посебно су ми се свиделе "Песме последње земаљске ноћи". Да ли сам једини?
Sve je kod njega vruce, ma šta vruće - vrelo... Sećam se, kao da je juče bilo, svog prvog "susreta" sa veličanstvenim Čarlsom! Bilo je to u njegovoj domovini, u kuci jedne njegove zemljakinje... mnogo toga sam tada doživeo prvi put, ali susret sa Bukovskim :shock:muvalo:Obozavam Bukovskog. Mislim da je odlican pisac i da bi ga trebalo uvrstiti u skolski (univerzitetski) program. Pesme su odlicne, odlicne su i price, volim i romane. To o muskom sovinizmu je po mom misljenju trabunjanje, isto kao i shvatanje da je trash pisac ili prostacina.
E da, ja bih spomenula i F. Rigonata koji je prevodio Bukovskog - kakav je to car! Odlican prevodilac. Prvo sam citala njegove prevode a tek kasnije original. Nisam sigurna da bih toliko volela Bukovskog da nije bilo njegovog prevoda.
Kojote, te price su izasle u srpskom prevodu u knjizi "Davo je bio vruc".
... još sam bio pubertetlija, srpski gimnazijalac pod jakim uticajem ruskog književnog lobija... uzimam u ruke njegov roman Women... i paf! :-) HELLGIRL:I Dostojevski moze da bude pisac za ''siroku narodnu masu'',koji upravo o njoj i pise.To isto radi i Bukovski.Oni i jesu tol'ko DOBRI zato sto opisuju ljude onakve kakvi oni stvarno jesu na nacin i jezikom svima razumljivim.Bitna je samo razlika u stilu,koji vam lezi.Ja licno,mogu da se nadjem i u Bukovskovim i u delima Dostojevskog.I oba stila mi odgovaraju.
Pozdrav

kojote:"Zvao se Kaa, hronični bolesnik, bivši čovek, bivši rudar. Živeo je u podrumu. Bio je glodar. Poslednje što je radio bilo je struganje lonaca u firmi koja je pravila bombone. I to je izgubio zbog teške mentalne bolesti i pića. Socijalna pomoć je istekla, zdravlje ionako nije imao, i eto ga - kao štakora, štakora koji nema gde da se sakrije, štakora koji mora da plati kiriju, s trbuhom koji gladuje, bez grama mozga u glavi, курцем koji se kruti na propale doktorke, s dušom koja je odavno izmučena bolešću i umorna, bez vaspitanja, bez ikakvog zanata. Yebada, tako kažu za takve, u Americi"
Odlomak iz priče Tako mrtvi vole

Kaa:
Bezmudo stene sugave kucke se vuklo po zabacenim delovima gradske deponije....u celjusti je jos uvek osecalo ukus g.ovana koje je prethodno pojelo...bese to prvi obrok posle ko zna kol`ko vremena...Rodjeno kao kreatura u svom i inace odvratnom rodu jedino je umelo da laje i pokusava da jezicinom iz svojih bezzubih celjusti uplasi pacove koji su ga redovno terali od bilo kakvog pristojnog ,jestivog djubreta...Nedostatak kurc.a pokusavalo je da nadoknadi time sto je dozvoljavao da ga drugi kerovi upotrebljavaju kao kucku,razvaljujuci mu ionako truli c.mar...Sanjalo je na svom djubristu o tome kako je to biti covek i imati zenu...ali nazalost, jedina veza koju je imalo sa njima bili su bolni sutevi u njegovo nakazno telo...Zvalo se i bilo je...Kojot.