Car Samuilo

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:hahaha:

The Tatars arrived in Europe in the first half of the 13th century, several centuries after the Proto-Bulgarians. By the way, the state of tsar Samuel had some proto-bulgarian institutions, typical for the First Bulgarian Empire, for example ichirgu boils, kavkhans and so on. This is another proof that is was a genuine successor of the First Bulgarian Empire.

The Bulgars (also Bolgars, Bulghars or Proto-Bulgarians) were people who lived in Eastern Europe during the Early Middle Ages. Their ethnic origins are uncertain, but most scholars posit that they were a Turkic people with some Iranian elements, that migrated to Europe from Central Asia in 4th century.

Tatars (Tatar: Tatarlar/Татарлар), sometimes spelled Tartars, are a Turkic[8] ethnic group.

сетите се за храброг ЦАРА САМОИЛА македонског великана.
Да се покажемо као њихови достојни потомци.

Нови Сад, 26.IX / 9.10. 1902,

------------------------------------------------------------------------------------------

lat_heder.jpg

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1239

971.
Vizantija osvaja Beograd

posle 976.
Grad preuzima car Samuilo

1018.
Car Vasilije II ruši makedonsko carstvo i Beograd opet postaje vizantijski
1072.
Vizantija preuzela Beograd

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

glava.jpg

http://www.rastko.rs/rastko-bl/istorija/corovic/istorija/2_6_l.html
Država maćedonskih Slovena

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

38100_138234066201281_100000440665428_289620_865613_n.jpg

Српски уџбеник

Тако да..ви учите да је Македонац....а сада гидла...мало на Сонце...:roll:
.

Vec sam rekao BRSJAK po oca JERMEN po majci sa primesima JUDAIZMA .Inace njeogova majka zvala se RIPSIMIJA .Smatra se da su JERMENI dosli ovde u momentu kada je LONGIN brat ZENONOV SA IZAURIMA ustao protiv kraljice Arijadne koja je za svog miza uzela silencijara ALEKSIJA .

Encyclopaedia Britannica:

Bulgar

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/84067/Bulgar

Note the following two sentences:

"In this period Bulgaria became a cultural center of eastern Europe, especially famous for its literary schools of Preslav (now Veliki Preslav) and Ohrid [ha-ha-ha]."

"In 1018 Bulgaria [ha-ha-ha] was incorporated into the Byzantine Empire."

ja bih pre podvukao ovu recenicu:

"Many scholars posit the origins of the Bulgars as a Turkic tribe of Central Asia"

The Bulgars (also Bolgars, Bulghars or Proto-Bulgarians) were people who lived in Eastern Europe during the Early Middle Ages. Their ethnic origins are uncertain, but most scholars posit that they were a Turkic people with some Iranian elements, that migrated to Europe from Central Asia in 4th century.

Tatars (Tatar: Tatarlar/Татарлар), sometimes spelled Tartars, are a Turkic[8] ethnic group.

Please, tell me something about the wars between the Second Bulgarian Empire and the Tatars.

Мани ме тих уџбеника из доба братсвта и јединства. Ја ти кажем шта се сад учи, кад су књиге деполитизоване.

А ти Магарски, само терај по своме:
magarac-tovar-1.jpg

Узгред, само да напоменем како лажеш и манипулишеш чињеницама. Наводиш овде Ћоровића како каже "држава маћедонских Словена", а испушташ део где каже "S toga je njegova država smatrana kao nastavak stare Bugarske od svih savremenika, pa i od same Vizantije." :rtfm:

Ниско, веома ниско.

nastavak stare Bugarske od svih savremenika TO JE TACNO

Bugari ili HUNSKI BUGARI narod su TURSKO-TATARO-MONGOLSKOG POREKLA .SAM NAZIV BULGA U MONGOLSKO TATARSKOM PREVODU ZNACI MESATI .NJIHOV JEZIK PRIPADA CUVASKOJ GRUPI OCUVAN U POVOLOZJU I SEVERNOJ RUSIJI .

ma da sad su mongoli isto sto i tatari a bugari isto sto i tatari pa ce da ispadne da su bugari u stvari mongoli. a ne moze da objasni ovu cinjenicu :
Роман 977 -997
Самоил 976 - 1018

И 2 патријаршије у исто време....
и 3 камена натписа што су страни историчари прогласили фалсификатима...

Еј а Константин Бодин.

Бодин је био син првог српског краља Михаила.

У Призрену је онда Бодин проглашен за цара Бугарске.

И овај неки бугарин а....

Еј а Константин Бодин.

Бодин је био син првог српског краља Михаила.

У Призрену је онда Бодин проглашен за цара Бугарске.

И овај неки бугарин а....

Он је наследио бугарски престо јер је бугарска крвна краљевска линија изумрла а он је био последњи род племените крви!
А чекај ниси ли ти био један од оних који је тврдио да је заправо црногорски краљ :think:

Он је наследио бугарски престо јер је бугарска крвна краљевска линија изумрла а он је био последњи род племените крви!
А чекај ниси ли ти био један од оних који је тврдио да је заправо црногорски краљ :think:

Само сам цитирао вашу Српску Википедију......

Реч бугар је у византији представљала погрдно име,све су тако писали....мислим на нас Словене..

Само сам цитирао вашу Српску Википедију......

Реч бугар је у византији представљала погрдно име,све су тако писали....мислим на нас Словене..
Ниједном ниједан Византинац није написао "Бугар(ин)" а мислио на Србе. Ерго...

Ниједном ниједан Византинац није написао "Бугар(ин)" а мислио на Србе. Ерго...

Ок онда вратите Бугарима Београд јер су тамо живели све Бугари.......то је Света бугарска земља онда!

Јер су становници Београда описани као бугари.

PetarDelyanIsProclaimedTsarOfBulgaria.jpg

Ок онда вратите Бугарима Београд јер су тамо живели све Бугари.......то је Света бугарска земља онда!

Јер су становници Београда описани као бугари.

PetarDelyanIsProclaimedTsarOfBulgaria.jpg

Било би лепо да престанеш са оваквим глупостима. Мало о цару Самуилу.

Било би лепо да престанеш са оваквим глупостима. Мало о цару Самуилу.

Па терају ме! Када не верују да су тада писали све као вулгарос....

Ево о цару мало...Није Самуил него Самоел.....Човек је написао своје име...

b4fgns.gif

samuilinscriptionmn1.png

Сачуван је само један кратак текст његове оригиналне плоче (Герман-Преспа)

Прво, особа која је то писала не зна да је Самоил био цар а не краљ.
Друго, још је Јагић утврдио да Марјианско јеванђеље (Codex Marianus) има обележја српске средакције старословенског. Зарпаво то је најстарији спис на страрословенском који има обележја српске редакције.

Прво, особа која је то писала не зна да је Самоил био цар а не краљ.
Друго, још је Јагић утврдио да Марјианско јеванђеље (Codex Marianus) има обележја српске средакције старословенског. Зарпаво то је најстарији спис на страрословенском који има обележја српске редакције.

Истрошио му се маркер па није стигао да подвуче до краја реченицу;)

Чињеница - 1. стара плоча нађена у Поречието, је натпис да је народ тог региона прогласила Николаја за свеца, јер их је избавио из ропства бугарске!

Чињеница - 2. Ѓорѓи Радуле Македонац из Бугарске, у књизи "Историја на Македонија" (Софија, 1997) цитира Енциклопедискиот словар (Брокгауз-Ефрон, Санкт Петербург), објављен у далекој 1896, који гласи:
"У години 963 у Македонији је избио устанак, који се завршио прогон Бугара и стварање сопствене државе."

Чињеница - 3. Марин Дринов бугарски историчар пише:
"Данашња Македонија се одцепила од царство на Петар и основала се као посебна држава на челу са Самоил."

Чињеница - 4. У древној "Зографској историји",за не слагање између Давида и брата му Семоела са другим браћом пише:

"Зато што Македонска господа није могао да издржи мир, почели да лоше говоре (против Давид, И. М.).
Када је чуо о томе, добровољно одустао од царства и отишао у манастир."

Чињеница - 5. Песник Иван Кириотес назад у то време помиње Македонце као народ у царству Самоела, а Дукљанскиот презвитер га зове као Македонски цар!

Дакле, нема сумње да је Самoило сa браћом и оцем подигао побуну против турско-монголски Бугара.

Back