Car Dusan i Albanci

...довукли сте се са Кавказа као помоћне јединице (око 200 породица) са неким грчким дркошем (мислим да беше Теодор Идиот) који је хтео да осваја престо од брата...и остали и настанили се око Арбане...и било вас је мало,али сте се патили као мишеви...а једина ваша веза са царем Душаном је била та што су ти тадашњи Арбанаси плаћали траварину (порез) цару за испашу стоке по планинама...и веома сте фини и добри када вас је мало,али се понашате веома храбро када сте у чопору...нешто слично животињама...

...довукли сте се са Кавказа као помоћне јединице (око 200 породица) са неким грчким дркошем (мислим да беше Теодор Идиот) који је ...

Ха, ха, ха....Није Теодор Идиот него Ђорђе Манијак, тако бар каже Деретић, а он се позива на неке писане изворе...не могу да се сетим.... неко са подручја данашње Италије.

Извињавам се. у пртходној поруци сам погрешио.

Један од главних извора је Византијски хроничар и државни службеник Михаило Аталиота. Он је описао догађаје у Византији који су се дешавали од 1034 до 1078. Само досељавање Албанаца се догодило 1043.
Ја сад не бих ширио причу, верујем да је већ знате. Вероватно је неко већ писао о томе на форуму.

Michael Attaliota: Historia, Corpus Scriptorum Historiae Byzantinae. Impensis ed. Njeberi, Bonnae

Ха, ха, ха....Није Теодор Идиот него Ђорђе Манијак, тако бар каже Деретић, а он се позива на неке писане изворе...не могу да се сетим.... неко са подручја данашње Италије.

Да баш тако...а на Сицилију су дошли за неким татарима...

Pretpostavljam da je ovaj Lazar bio isto toliko albanac kao i Karadjordje i Milos Obilic sto su?

Они су принуђени да у трагању за идентитетом преузму,присвоје,препишу Историју...иду дотле далеко да ето и Обилића својатају...па и Мрњавчевиће....хиљаду пута поновљена лаж једнога дана постаће истина...у својим лажима користе изроде србског рода (попут неких неафирмисаних професора историје) који им помажу у фалсификату...

Почињу себе да називају и потомцима старих Дардана...а све у циљу да би могли да се легитимишу као хиљадугодишњи полагаоци права на неку територију...

У прилог почетак повеље цара Душана где се он означује као цар Срба, Грка Западних страна Арбаније и свих бића.

povelja%20CD.gif

У прилог почетак повеље цара Душана где се он означује као цар Срба, Грка Западних страна Арбаније и свих бића.

povelja%20CD.gif

арбаније као земље,као географске целине...например шумадије итд...а не албанаца...појам албанац је са почетка прошлог века...они сами се себе зову шиптарима

арбаније као земље,као географске целине...например шумадије итд...а не албанаца...појам албанац је са почетка прошлог века...они сами се себе зову шиптарима

Зато сам и поставио оригинал. Западних страна, званих Арбанија. Е сад се поставља оно болно питање, да ли је Арбанија добила име по Арбанасима или је народ Арбаније постао Арбанасима? Сличан случај је и са Црном Гором или Шумадијом, па могло би се рећи и Македонијом? Македонија је ипак кованица две речи као и Црна Гора, али Шумадија и Арбанија изгледају Србији или Хрватској или још ближе Словенији. Зато је важно тачно одређивати имена и термине.

Зато сам и поставио оригинал. Западних страна, званих Арбанија. Е сад се поставља оно болно питање, да ли је Арбанија добила име по Арбанасима или је народ Арбаније постао Арбанасима? Сличан случај је и са Црном Гором или Шумадијом, па могло би се рећи и Македонијом? Македонија је ипак кованица две речи као и Црна Гора, али Шумадија и Арбанија изгледају Србији или Хрватској или још ближе Словенији. Зато је важно тачно одређивати имена и термине.

Istorijski spomeni Arbanasa stariji su od onih Arbanije.

Što se tiče Makedonije...koje je to dvije riječi ona kovanica?!?

То би значило да су Арбанаси прозвани Албанци по територији коју насељавају. Јер је Душан лепо рекао Западне стране зване Арбанија.

Sasvim je normalno da kaze "Западне стране зване Арбанија".

Radi se o zapadnom delu teritorije kojom je zavladao.

Арбана је Топоним...и нема везе са народом који ту живи...то је чисто географска одредница
...као што је и Шумадија топоним....и има везе са великим и шумовитим пределом земље...е сад,Срби кажу Шума...остали словенски народи кажу Лес...али Лес шуми,па је тако логично закључити да су то биле огромне шуме итд...да не смарам...

Istorijski spomeni Arbanasa stariji su od onih Arbanije.
Који су то Историјски споменици Арбанаса?Живо ме интересује?
Поново неки покушај присвајања туђег?

Svakako, ako smatramo da imena Arbanija i Albanija nemaju isto poreklo (kao što i nemaju).
Албанија и Арбанија немају ама баш никакво заједничко порекло...
Албанци су за цео свет али се међусобно зову Шиптарима (Шиптјоре) и веома су поносни на то што су Шиптјоре...али када је у питању политика они су Албанци,они су Арбанаси,Арнаути па чак и стари Дардани....а када нема политике опет су Шиптјоре..

Арбана је Топоним...и нема везе са народом који ту живи...то је чисто географска одредница
...као што је и Шумадија топоним....и има везе са великим и шумовитим пределом земље...е сад,Срби кажу Шума...остали словенски народи кажу Лес...али Лес шуми,па је тако логично закључити да су то биле огромне шуме итд...да не смарам...

А Зашто је Арбанија топоним а Хрватска или Македонија нису? Или јесу и оне?

Арбана као место нема везе са Албанцима...Арбана је била ту пре доласка Шиптара...то је име географске целине.... и ја говорим о Шиптарима
а на ово
А Зашто је Арбанија топоним а Хрватска или Македонија нису? Или јесу и оне?
тражи одговор код других не код мене...тема је Цар душан и Албанци а не Хрвати и Македонци...и на крају крајева шта су сад па Македонци....јел су то они побугарчени Срби што се од 1948 називају Македонцима...

Арбана као место нема везе са Албанцима...Арбана је била ту пре доласка Шиптара...то је име географске целине.... и ја говорим о Шиптарима
а на ово тражи одговор код других не код мене...тема је Цар душан и Албанци а не Хрвати и Македонци...и на крају крајева шта су сад па Македонци....јел су то они побугарчени Срби што се од 1948 називају Македонцима...

Mozda neki i jesu Srbi,tacnje u poctku sigurno jesu bili ,ali na njih su ostali narodi ostavili najvise traga,bugari ,turci ...

Slazem se da je bio pregrub u svojim formulacijama ,ali svakako da vi koristite sve u politicke svrhe ,pa tako i istoriju...

Tko to mi!?

Ja nisam Albanac.

Ja sam "Turčin sa dnu kace", tj. "arijevski" Bošnjak od stoljeća sedmog...:mrgreen:

Ma, samo mi ide na živce kada rasprava prelazi u očiti šovinizam i rasizam prema drugim "nižim" narodima....ko biva sad smo mi svi savršeni, a drugi narodi su "uljezi", "životinje" i sve najgore...

Tko to mi!?

Ja nisam Albanac.

Ja sam "Turčin sa dnu kace", tj. "arijevski" Bošnjak od stoljeća sedmog...:mrgreen:

Ma, samo mi ide na živce kada rasprava prelazi u očiti šovinizam i rasizam prema drugim "nižim" narodima....ko biva sad smo mi svi savršeni, a drugi narodi su "uljezi", "životinje" i sve najgore...

Sto ne kazes da si nas z:mrgreen:z:mrgreen: Salim se malo ,mada u svakoj sali bar pola istine ...z:)

Koji rasizam i šovinizam!!!

Najviše mi na *urac idu idiotski šovinisti poput tebe koji vjerovatno nemaju završenu ni srednju školu - niti prednji red zuba, ali se zato oholo i vatreno potcjenjivački obrušavaju kao lešinari na cijele narode...

A, odakle ste se vi Servi "dovukli"!?

Iz azijskih gudura: Sibira, Indije ili Kazahstana..!?

Ili možda imaš "dokaze" da se tvoji preci nisu dovuklu iz Azije u sedmom vjeku, nego da žive na teritoriji Srbije još od prije Nojinog potopa!?

I sve da je i istina da su Albanci došli u 10 vjeku sa Kavkaza (u što sumnjam jer imaju neku E... genetsku starohelensku halpogropu koja vodi porijeklo iz Afrike), zar to znači da manje vrijede, da ih porediš sa životinjama i da ih "treba vratiti u prapostojbinu"!?

Pa koji se *urac onda i vi Srbi ne vratite u pradomovinu Indiju među svoju "braću Arijevce"!?

Ovo je forum na kome pokušavamo da zadržimo izvestan, visok nivo rasprave, iako niko od nas (koliko je meni poznato) nije naučnik već dobronamerni forumaš koji bi da iznosi neka svoja saznanja.
Molio bih Vas da cenite napore ostalih učesnika i da ne iznosite uvredljive paušalne ocene. Ako nemate šta da saopštite o ovoj temi, slobodno nas samo posmatrajte ne brukajući svoju porodicu.

Back