Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.983
Ne ocekujes valjda od anticka doba da su bile granice kao danasnje ?
Pa ne; antičko doba je posljednji period starog vijeka. Srednji vijek dolazi poslije.

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne ocekujes valjda od anticka doba da su bile granice kao danasnje ?
Ja se izvinjavam ako sam preterivao , jer stvarno ovo je Srpski forum i ne moj ..
Stvarno se izvanjvam svima i zato trazicu od admina dobrovoljno da budem baniran .
D-1
Lepo bi bilo da i ti sa mnom podjes u penziji jer mozda vise nek ja zasluzujes ?
...довукли сте се са Кавказа као помоћне јединице (око 200 породица) са неким грчким дркошем (мислим да беше Теодор Идиот) који је ...
Lazaros Koundouriotis Mansion
Ха, ха, ха....Није Теодор Идиот него Ђорђе Манијак, тако бар каже Деретић, а он се позива на неке писане изворе...не могу да се сетим.... неко са подручја данашње Италије.
Pretpostavljam da je ovaj Lazar bio isto toliko albanac kao i Karadjordje i Milos Obilic sto su?
Pretpostavljam da je ovaj Lazar bio isto toliko albanac kao i Karadjordje i Milos Obilic sto su?
У прилог почетак повеље цара Душана где се он означује као цар Срба, Грка Западних страна Арбаније и свих бића.
![]()
арбаније као земље,као географске целине...например шумадије итд...а не албанаца...појам албанац је са почетка прошлог века...они сами се себе зову шиптарима
Зато сам и поставио оригинал. Западних страна, званих Арбанија. Е сад се поставља оно болно питање, да ли је Арбанија добила име по Арбанасима или је народ Арбаније постао Арбанасима? Сличан случај је и са Црном Гором или Шумадијом, па могло би се рећи и Македонијом? Македонија је ипак кованица две речи као и Црна Гора, али Шумадија и Арбанија изгледају Србији или Хрватској или још ближе Словенији. Зато је важно тачно одређивати имена и термине.
Istorijski spomeni Arbanasa stariji su od onih Arbanije.
Što se tiče Makedonije...koje je to dvije riječi ona kovanica?!?
Istorijski spomeni Arbanasa stariji su od onih Arbanije.
Svakako, ako smatramo da imena Arbanija i Albanija nemaju isto poreklo (kao što i nemaju).
То би значило да су Арбанаси прозвани Албанци по територији коју насељавају. Јер је Душан лепо рекао Западне стране зване Арбанија.
Мак донија, или долина мака.
Зато сам и поставио оригинал. Западних страна, званих Арбанија. Е сад се поставља оно болно питање, да ли је Арбанија добила име по Арбанасима или је народ Арбаније постао Арбанасима? Сличан случај је и са Црном Гором или Шумадијом, па могло би се рећи и Македонијом? Македонија је ипак кованица две речи као и Црна Гора, али Шумадија и Арбанија изгледају Србији или Хрватској или још ближе Словенији. Зато је важно тачно одређивати имена и термине.
Који су то Историјски споменици Арбанаса?Живо ме интересује?Istorijski spomeni Arbanasa stariji su od onih Arbanije.
Албанија и Арбанија немају ама баш никакво заједничко порекло...Svakako, ako smatramo da imena Arbanija i Albanija nemaju isto poreklo (kao što i nemaju).
Арбана је Топоним...и нема везе са народом који ту живи...то је чисто географска одредница
...као што је и Шумадија топоним....и има везе са великим и шумовитим пределом земље...е сад,Срби кажу Шума...остали словенски народи кажу Лес...али Лес шуми,па је тако логично закључити да су то биле огромне шуме итд...да не смарам...
тражи одговор код других не код мене...тема је Цар душан и Албанци а не Хрвати и Македонци...и на крају крајева шта су сад па Македонци....јел су то они побугарчени Срби што се од 1948 називају Македонцима...А Зашто је Арбанија топоним а Хрватска или Македонија нису? Или јесу и оне?
Арбана као место нема везе са Албанцима...Арбана је била ту пре доласка Шиптара...то је име географске целине.... и ја говорим о Шиптарима
а на ово тражи одговор код других не код мене...тема је Цар душан и Албанци а не Хрвати и Македонци...и на крају крајева шта су сад па Македонци....јел су то они побугарчени Срби што се од 1948 називају Македонцима...
Slazem se da je bio pregrub u svojim formulacijama ,ali svakako da vi koristite sve u politicke svrhe ,pa tako i istoriju...
Tko to mi!?
Ja nisam Albanac.
Ja sam "Turčin sa dnu kace", tj. "arijevski" Bošnjak od stoljeća sedmog...
Ma, samo mi ide na živce kada rasprava prelazi u očiti šovinizam i rasizam prema drugim "nižim" narodima....ko biva sad smo mi svi savršeni, a drugi narodi su "uljezi", "životinje" i sve najgore...
Koji rasizam i šovinizam!!!
Najviše mi na *urac idu idiotski šovinisti poput tebe koji vjerovatno nemaju završenu ni srednju školu - niti prednji red zuba, ali se zato oholo i vatreno potcjenjivački obrušavaju kao lešinari na cijele narode...
A, odakle ste se vi Servi "dovukli"!?
Iz azijskih gudura: Sibira, Indije ili Kazahstana..!?
Ili možda imaš "dokaze" da se tvoji preci nisu dovuklu iz Azije u sedmom vjeku, nego da žive na teritoriji Srbije još od prije Nojinog potopa!?
I sve da je i istina da su Albanci došli u 10 vjeku sa Kavkaza (u što sumnjam jer imaju neku E... genetsku starohelensku halpogropu koja vodi porijeklo iz Afrike), zar to znači da manje vrijede, da ih porediš sa životinjama i da ih "treba vratiti u prapostojbinu"!?
Pa koji se *urac onda i vi Srbi ne vratite u pradomovinu Indiju među svoju "braću Arijevce"!?