Camac na Tisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Priča o konju
Bili smo zdravo siroti,.. deda mi bio nazarenske vere,.. sveštenik.
Otac je vol'o konje,.. i dok je mali bio, čuv'o i' je po livadama banatskim,..

Nije bilo 'rane za sve, a livade Bogom daane,.. i tu je vedžb'o,..
Um'o je moj ćaća šta naši kaskaderi nisu,.. da jaši na dva konja, i da stoji jednom nogom na jednog, a drugom na onog pored,.. u galop,..
To selo nikad vid'lo nije,.. ni posle u američkim kaubojcima,.. Majka se krstila kad god bi uzjašio,..

Aa, Balžan je bio pastuv nad pastuvima,.. čis' lipicaner,..školovan da bude i radni i paradni,..
U brazdu da zapne više od Donke (kobila njegova), ali slaba 'rana,.. kad dođe proleće, rebra mu se poznaju od oranja,..
Dođu ovi iz komisije za sajam u Novom Sadu i kažu dedi mom: Lalo ovako mršav nam ne treba na izložbii,..

- Ja ću da ga uranim, kaže moj otac,..
,....................................... _ neće moći,.. blizu je sajam, kažu mu ovi,..
Doć'te pre sajma da ga vidite,... moli otac,.. - Doćemo,..
Na dva sata ga 'ranio,.. i smokve iz sledovanja mu je dav'o,..
I dođe jedan iz komisije pre sajma i ne veruje svojim očima,.. i stigne Balžan opet na sajam u Novom Sadu,.

Balžan je znao svee,.. da klekne pred prijom,.. da zanjišti i zavrišti,.. da se propne na šapat, na mig, na na dodir kamdžijom,.. .. da prestigne sve konje,.. orlovatske,.
.. svee.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
Asociralo me ono tvoje:
Uspomena na jedno posebno vreme za koje ne verujem da će se ikada vratiti.

:ok:

,.. biće još,.. :)
Inače u to vreme su Lipicaneri bili zabranjeni u Vojvodini,,.. samo su se Nonijusi smeli držati (radni konji, jaaki,..Njonjuzi su ih zvali)..
Samo sa posebnom dozvolom se mogao imati lipicaner.

Screenshot_20231009_155950.jpg

E sad ću da vam pustim nešto baš novo i to s dobrim razlogom.
Da li ste čuli za bend koji se zove Varvarogenije? Ako niste nije strašno. Iskreno govoreći nisam ni ja. Bend je inače naš, vojvođanski. Momci su iz Kikinde. Zbog čega su značajni? Oni su prvi bend sa Ex - Yu prostora koji je snimio spot pomoću veštačke inteligencije.

Varvarogenije - Gotovo je

Spot je prilično potresan i baš kao i onaj iznad - bolno aktuelan.

E sad ću da vam pustim nešto baš novo i to s dobrim razlogom.
Da li ste čuli za bend koji se zove Varvarogenije? Ako niste nije strašno. Iskreno govoreći nisam ni ja. Bend je inače naš, vojvođanski. Momci su iz Kikinde. Zbog čega su značajni? Oni su prvi bend sa Ex - Yu prostora koji je snimio spot pomoću veštačke inteligencije.

Varvarogenije - Gotovo je

Spot je prilično potresan i baš kao i onaj iznad - bolno aktuelan.
Evo, prvi put čujem za njih.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back