- Poruka
- 55.959
Isto sam pomislila.Da, njegove su za širi raspon godina. Kao Shel Silverstein ili Antoine de Saint-Exupery.
Eh, a nekad nije bila... U new age eri sve je diskutabilno...Mada, ako ćemo o Crvenkapici, i ona je diskutabilna.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Isto sam pomislila.Da, njegove su za širi raspon godina. Kao Shel Silverstein ili Antoine de Saint-Exupery.
Eh, a nekad nije bila... U new age eri sve je diskutabilno...Mada, ako ćemo o Crvenkapici, i ona je diskutabilna.![]()
Joj, moram ovdje tagirati nekoga. @Shadow_woman

Ne pise u jesenjim bojama jedinoJoj, moram ovdje tagirati nekoga. @Shadow_woman
Vezano je za razgovor od sinoć, da se krivo ne shvati.

Lill' drillLilllle kupilllla drillll
Jedeš kafu kao juhu???uz tučeno vrhnje i zdjelu tople kave mmm
ugodno
Kakve guze imamo u ponudi? Proljetna kolekcija, a imamo i nešto jeseni od prošle godine.Ne pise u jesenjim bojama jedino![]()
To cemo da se konsultujemo i sa @Shadow_womanKakve guze imamo u ponudi? Proljetna kolekcija, a imamo i nešto jeseni od prošle godine.![]()

Većina bajki jesu diskutabilne i mnogo su menjane kroz razne generacije.Da, njegove su za širi raspon godina. Kao Shel Silverstein ili Antoine de Saint-Exupery.
Mada, ako ćemo o Crvenkapici, i ona je diskutabilna.![]()
OdPrilikjeJedeš kafu kao juhu???
Šalicu!!!
negde prvo na prasetje ili jankaŠto bi bilo lepo da se svi napijemo hahahah
Ne
E svasta,a meni se pricinjavale neke zenske noge ispod povrsine vode.
Da, na to sam mislila kad sam rekla za Crvenkapicu, nije ona jedina. Ovi razgovori sa životinjama su kamilica.Većina bajki jesu diskutabilne i mnogo su menjane kroz razne generacije.
Imam negde bajku o pepeljugi, srpske bajke, tu majka posle smrti postaje krave i baš ima krvavih momenata
Ili ako pogledamo bilo koju bajku, borbe sa raznim avetima, aždajama, razgovori sa životinjama.

Pepeljugu, slikovnicu, koju sam ja čitala imala je i deo gde su sebi sekli prste da bi mogli obuti tu cipelicu, dobro to je neko izdanje iz 80ih,to je kasnije izbačeno.Da, na to sam mislila kad sam rekla za Crvenkapicu, nije ona jedina. Ovi razgovori sa životinjama su kamilica.
Zanimljivo je kad se analiziraju današnje bajke ili crtići koliko su prikladni i uspoređuje ih se s ovima od prije.
A zanemari se da te od prije ne bi prošle kroz puno filtera kroz koje se danas prolazi što je za djecu dobro, a što ne.
I tu govorim o ovoj oblikovanoj za djecu verziji, ne ovo (Pepeljuga) što si ti pročitala.
Da, to s prstima je dobar primjer. Kao i da se način na koji se baka i Crvenkapica rješavaju vuka isto vremenom mijenjao.Pepeljugu, slikovnicu, koju sam ja čitala imala je i deo gde su sebi sekli prste da bi mogli obuti tu cipelicu, dobro to je neko izdanje iz 80ih,to je kasnije izbačeno.
Ko zna kakve su bajke bile nekad.
Prepune surovosti.
Primetila sam da ima sličnosti u bajkama koje su iz nekih drugih krajeva.
Barem ta neka osnova gde na kraju posle mnogo peripetija pobeđuje dobro.
U moje vreme su mu rasporile stomak i napunile kamenjem i vuk kad se probudio bio žedan otišao na bunar i udavio se.Da, to s prstima je dobar primjer. Kao i da se način na koji se baka i Crvenkapica rješavaju vuka isto vremenom mijenjao.
Da, a sad imaju verzije i gdje ga uopće ne ubiju. Samo pobjegne natrag u šumu.U moje vreme su mu rasporile stomak i napunile kamenjem i vuk kad se probudio bio žedan otišao na bunar i udavio se.