" Cake" u kuhinji...

Anonymous:
to nije zacin koji je stajao pored deterdzenta..nego djumbir :? preterah pa ispade uzas
ah, pa i djumbir je zacin! Inace ne znam da li znate da je jakooo lekovit, preporucuje se i kod bolesti voznje (mucnine), a mogu i trudnice bez problema da ga koriste (piju caj od njega) kad imaju mucnine ...Dobar je i za dijabetes, cirkulaciju i ...bla bla bla....

bundeva:
Kako najlakse umesiti testo?

Zeni koja se sprema da mesi testo prisunjati se iza ledja i snazno se ,jednim pokretom,pripiti uz njenu zadnjicu.Izbacena iz ravnoteznog polozaja i nemalo iznenadjena,ona ce se instinktivno docekati na ruke pritiskajuci pritom svom tezinom testo.Dok jos nije svesna sta ju je snaslo,uhvatiti je za grudi i povuci ka sebi.Zena ce mahinalno otpustiti ruke osecajuci da se vraca u ravnotezni polozaj.Naravno,vi joj to necete dozvoliti,vec cete je pritiskom otpozadi zaustaviti tacno na onoj tananoj granici izmedju ravnoteznog i neravnoteznog stanja.Nazovimo tu tacku Go.Kad ste nasli tacku Go,pogurate je jos malo napred i zaustavite se u proizvoljnoj tacki Ga.Opet nazad,povlaceci za grudi,preko tacke Go do krajnje zadnje proizvoljne tacke Gb.Rastojanje izmedju tacaka Ga i Gb nazvacemo amplituda,a broj amplituda u jedinici vremena(uzmimo da je to u ovom slucaju minut)-frekvencija.(Morate da savladate i ove termine da bismo se bolje razumeli).Kvalitet umesenog testa direktno je proporcionalan velicini amplitude,a u neodredjenom odnosu sa frekvencijom(postoje razne teorije,neke kazu:”sto je brzo to je kuso”,ali necemo se sad baviti njima).Kako znati kada je testo gotovo? Ne postoji neko strogo pravilo,vremenom cete i sami,na osnovu iskustva,sa velikom pouzdanoscu moci da zakljucite:sad je dobro.Ali, da vam olaksam:kad zena opusti ruke i glava joj padne u testo- testo je zameseno.
Vec posipam brasno po radnoj povrsini i s bokalcetom mlake vode cekam, mese mi se tako neke kiflicice, lepinjice, neke pogacice...

bundeva:
Kako najlakse umesiti testo?

Zeni koja se sprema da mesi testo prisunjati se iza ledja i snazno se ,jednim pokretom,pripiti uz njenu zadnjicu.Izbacena iz ravnoteznog polozaja i nemalo iznenadjena,ona ce se instinktivno docekati na ruke pritiskajuci pritom svom tezinom testo.Dok jos nije svesna sta ju je snaslo,uhvatiti je za grudi i povuci ka sebi.Zena ce mahinalno otpustiti ruke osecajuci da se vraca u ravnotezni polozaj.Naravno,vi joj to necete dozvoliti,vec cete je pritiskom otpozadi zaustaviti tacno na onoj tananoj granici izmedju ravnoteznog i neravnoteznog stanja.Nazovimo tu tacku Go.Kad ste nasli tacku Go,pogurate je jos malo napred i zaustavite se u proizvoljnoj tacki Ga.Opet nazad,povlaceci za grudi,preko tacke Go do krajnje zadnje proizvoljne tacke Gb.Rastojanje izmedju tacaka Ga i Gb nazvacemo amplituda,a broj amplituda u jedinici vremena(uzmimo da je to u ovom slucaju minut)-frekvencija.(Morate da savladate i ove termine da bismo se bolje razumeli).Kvalitet umesenog testa direktno je proporcionalan velicini amplitude,a u neodredjenom odnosu sa frekvencijom(postoje razne teorije,neke kazu:”sto je brzo to je kuso”,ali necemo se sad baviti njima).Kako znati kada je testo gotovo? Ne postoji neko strogo pravilo,vremenom cete i sami,na osnovu iskustva,sa velikom pouzdanoscu moci da zakljucite:sad je dobro.Ali, da vam olaksam:kad zena opusti ruke i glava joj padne u testo- testo je zameseno.

ovaj buki je cudo! jel se tako pravi i pita od bundeve? :D

ma one najobicnije urmasice.
sad sam zvala kumovu tastu, kaze ne zna recept jer ona to sve onako domacinski, ali ce mi poslati gotove. ni to nije lose. zbog onoga sto me sprecava da ih sama pravim, jel tako... :wink:

sanja:
sad sam zvala kumovu tastu, kaze ne zna recept jer ona to sve onako domacinski, ali ce mi poslati gotove. ni to nije lose. zbog onoga sto me sprecava da ih sama pravim, jel tako... :wink:

Ne vadi se na recept imaš ga na mom sajtu, pogledaš, kopi paste i napraviš pa nas izvestiš. :wink:

www mira:
sanja:

Ne vadi se na recept imaš ga na mom sajtu, pogledaš, kopi paste i napraviš pa nas izvestiš. :wink:

ooooo.... sto mu gromova i pokvarenih rerniiiii :evil:
dosad ste vec mogli da skupite zajam za moj novi sporet i potpomognete mlad par, umesto sto me jos "pecete" sa ovim rerna style djakonijama!

mnogo ima ljudi kojima smeta miris dinstanog luka, priznajem nije prijatan ali je u mnogim jelima neophodan, ali ima i onih kojima dinstani luk smeta kada ga pojedu, dobiju gorusici itd., evo jednog malog saveta kako da se sve te stvari izbegnu:

ocistiti potrebnu kolicinu luka za neko NN jelo.
Iseckati ga na cetvrtke, staviti u hladnu vodu i prokuvati - vreme kljucanja 5-10min

za to vreme ugrejati ulje, mast ili maslinovo ulje ...
i sitno, sitno iseckan luk, najbolje samleven ili iseckan pomocu secka dodati na ugrejano ulje a da bi sto pre porumeneo i da ne bi pravio neprijatan miris a kasnije i ukus dodati 2 kasice secera i par kapi ali samo par kapi limunovog soka.

Da se ne bi koriscen limun bacio samo zbog dve tri kapi nikako ga nemojte seci na kriske vec ga probusite iglom za strikanje odozgo na dole i sacivacete limun za nesto drugo tako da ne promeni svoja svojsvta

Pozdrav,
Stonehenge

Ako vam mleko pokipi, pospite odmah po sporetu so i tako cete spreciti da se u kuhinji oseti miris zagorelog mleka.
Ako zelite da brzo rashladite jelo, stavite sud sa jelom u hladnu vodu kojoj ste dodali kasicicu soli.So ce ubrzati proces hladjenja.
Kada kupujete sargarepu, uvek birajte tanji, duzi koren jer je takva sargarepa ukusnija i meksa, narocito ako se jede presna...itd...

Vecina Vas je sigurno jela KFC - (pohovana piletina sa neobicnim ukusom) :D :D

Jednom prilikom, i sasvim slucajno i nicim izazvanim :D :D :D saznao sam tajnu tog recepta, odnosno smese za pohovanje.

Ja na primer imam merku za tu akciju.

Koristim deltinu kutiju od sladoleda, porodicnog pakovanja od pola kile.

Potrebno je 3 jaja
brasno to mora da se ocene ali objasnicu
i jedno 3dcl piva

Sve to umutiti onako da ne bude mnogo guso a ni retko. Ja sam se malo mucio u pocetku.

I sada njegovo velicanstvo korn-fleks.
Koristi se najobicniji korn-fleks!!!!

korn-fleks usitniti ne mnogo ali ga smanjiti da bude cetvrtina postojece velicine (najbolje staviti ga u krpu i pretrcati oklagijom preko njega nekoliko puta).

Meso koje se pohuje potopiti u masu da se lepo natopi a onda ga uvaljti u korn-fleks i spustati na vrelo ulje, a nakon toga na salvetu da se ocedi ulje!!!

Pozdrav,
pisite da mi kazete kako je ispalo!

P.S. Sve ovo moze i sa susamom umesto korn-fleksa, za neku drugu priliku

PRIJATNO!!!

Marinada za raznjice
Potrebno je:
- 1 crni luk sitno isecen, 2 kasike sitno isecenog djumbira
- 1 kasicica turmerika, 1 kasicica karija
- 1/4 kasicice mlevenog indijskog orascica i 200 g kiselog mleka

Staviti luk i ostale sastojke u procesor, dodati kiselo mleko i blago promesati. Dodati meso.

Ovo je jedna odlicna stvar:

potrebne su vece glavice crnog luka 4-5

Glavice iseci na kolutove ali tanke, i izvaditi prstenove tj. razdvoji kolutove.

U plasticnu kutiju zamutiti jaje brasno i malo piva (smesa za pohovanje) potopiti luk u to i rupicastom kasikom ga vaditi napolje tj. na vrelo ulje, cim porumeni izvadti......

Prijatno,
mnogo je dobro kao prilog

Stonehenge

eheh ovo mu dodju recepti ne saveti
ali ta plastika sigurno ti je bolje u tanjire ili u chinije

nego palo mi je na pamet. znate one truncice sto ostanu od kikirikija i koje se onda bace. e to moze u neshto mesto soli. npr preko kuvanih krompira
valjda ne ostavlja posledice

Back