Čaj u pet...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
djumbir je divan...i ja ga volim...
Meni je omiljen od nane bez icega...Nanu tj. mentu prosto obozavam:zaljubljena:
Sem toga u Kini sam pila caj od licija, i oni stavljaju nekada osusene pupoljke ruza u cajeve koji daju divnu aromu i miris...ocaravajuci :heart:
To sam pila dok nisam istrosila...Ne znam jel ima da se kupi kod nas, verovatno ima...
Jedno vreme mi bio ok i caj od jasmina...i ono sto se u cvece otvara...

713CFVnOXlL._AC_SL1500_.jpg

djumbir je divan...i ja ga volim...
Meni je omiljen od nane bez icega...Nanu tj. mentu prosto obozavam:zaljubljena:
Sem toga u Kini sam pila caj od licija, i oni stavljaju nekada osusene pupoljke ruza u cajeve koji daju divnu aromu i miris...ocaravajuci :heart:
To sam pila dok nisam istrosila...Ne znam jel ima da se kupi kod nas, verovatno ima...
Jedno vreme mi bio ok i caj od jasmina...i ono sto se u cvece otvara...
dobila sam od brata na dar caj od jasmina, kad se vratio iz Indonezije
ili ne znam da ga lepo skuvam, ili je to meni previse jak miris i okus, a on kaze da je dobar i skup taj caj koji je on kupio, nije znaci do caja
svakako sam probala i ne ide mi nikako vise od jedne solje za mesec dana
isto doneo mi i neki od kokosa, ali mi se uopste nije dopao, nekako mi bljutnikavo bas

A ovo nisam znala...sada trazim po netu i ne vidim da se prodaju ti pupoljci ruze.

Čaj od ružinih pupoljaka i ružinih latica u kineskoj medicini koristi se već više od 4000 godina. Oni koji piju ovaj čaj svjedoče mnoge dobrobiti koje uključuju smanjenje simptoma depresije, smirivanje živaca, bolju cirkulaciju.

Mada meni su rekli da moze u bilo koji caj i ja sam tako koristila...Dodala 1-2 pupoljak.
Ovako to izgleda nekako.
51tkxPAbezL.jpg
71zhYD6xQUL._AC_SX522_.jpg

Ja ako se dobro secam najoptimalnije je da se prelije i to vodom oko 80°C ,ne kljucalom...Ali verovatno ce neko od cajdzija da bolje zna.
ovo 80 stepeni... na jednom sajtu sam nasla uputstvo kako da znate kada je ta temp postignuta
istocnjaci to objasnjavaju tako sto kad krenu oni mehurici polako sa dna dzezve tzv. 'riblje oci', to je ta optimalna temp od cca 80 stepeni

dobila sam od brata na dar caj od jasmina, kad se vratio iz Indonezije
ili ne znam da ga lepo skuvam, ili je to meni previse jak miris i okus, a on kaze da je dobar i skup taj caj koji je on kupio, nije znaci do caja
svakako sam probala i ne ide mi nikako vise od jedne solje za mesec dana
isto doneo mi i neki od kokosa, ali mi se uopste nije dopao, nekako mi bljutnikavo bas
Nikad nisam probao od jasmina, a voleo bih da probam.

hehe ja imam tako periode...a moram sve da probam...pa sam tako jedno vreme bila napaljena i na cajeve....probala sam ih bas puno...od svakakvih biljaka, kombinacija...vocnih, ovakvih onakvih....
To je citava nauka kako se cuva i pravi caj...Objasnjavali su mi ali sam zaboravila...Secam se samo da se nesto prelivalo iz jedne u drugu posudu par puta...i da se cene nekih cajeva krecu od par evra pa do par stotina evra...

Back